Gå til hovedinnhold

Aktuelt

Her finner du siste nytt fra oss i Plandent. Er det noen tema du ønsker å vite mer om? Kontakt oss gjerne.

Grønnere Orbis produkter

Orbis-serien vokser stadig og vi ser at flere og flere får øynene mer bærekraftige alternativer. kvalitetsprodukter. Her finner du nye grønnere produkter med samme gode kvalitet. Vi gir deg pengene tilbake om du ikke er fornøyd - Prøv de da vel!
Les mer

1 av 3 tannleger opplever utfordringer

Vibrasjoner fra arbeidsutstyr er et tilbakevendende problem på mange arbeidsplasser. Tannleger og tannteknikere er yrkesgrupper som utsettes for det som kalles hånd- og armvibrasjoner Vi snakker om studier som viser at vibrasjonsskader er et stort problem forårsaket roterende instrumenter.
Les mer

Vibrasjoner i roterende instrumenter

Redusert eksponering av vibrasjoner anbefales av det svenske arbeidsmiljøverket. I flere ulike studier oppgir mer enn en tredjedel av de spurte tannlegene at de opplever arbeidsrelaterte smerter i hendene.KaVos tekniske direktør forteller her hva som kan utgjøre en forskjell i roterende instrumenter når det kommer til vibrasjoner.
Les mer

Rystende fakta om hvordan tannleger er utsatte for vibrasjoner i arbeidet

Flere studier viser at tannleger er overrepresentert når det gjelder skader på nervekanaler, som kalles hvite fingre eller Raynauds fenomen. Smerte, nedsatt følelse og nummenhet er noen av de vanligste symptomene. Langsiktig eksponering kan til og med lede til mer alvorlige plager, som muskelsvakhet og nedsatt rørlighet i hender og armer.
Les mer

Tannlege Jan Kirkedams erfaringer med Sprintray

I takt med at digitale løsninger blir stadig mer integrert i tannklinikken, har tannlege Jan Kirkedam fra Arendal viet det siste året til å utforske potensialet og utfordringene ved 3D-printing i sin praksis. Vi tok et besøk hos tannlegen for å diskutere hans erfaringer og perspektiver på hvordan 3D-printing påvirker det daglige arbeidet i en moderne tannklinikk.
Les mer

Enklere klinikkdrift med PlanOrder

I 2013 introduserte Plandent det første lager- og bestillingssystemet for dentalbransjen i Norge. Etter over 10 år med utvikling og tilpasning av systemet basert på tilbakemelding fra klinikkene, ser vi at PlanOrder nå er i daglig bruk hos nærmere 400 klinikker fra Mandal i sør til Hammerfest i nord.
Les mer

Ny legevakt på Aker sykehusområde, med spesialistavdeling til tannhelsetjenester

I november 2023, etter en lang og omfattende prosess ble en ny æra for medisinsk og tannmedisinsk omsorg innviet på Aker sykehusområde. Gjennom en grundig prosjekteringsprosess ledet av vår prosjekteringsansvarlige, Lena Reppe, har vi integrert dentalt utstyr i tråd med arkitektens ønsker, sikret nødvendige tekniske løsninger for vann, avløp, luft og elektrisitet, og bidratt til en helhetlig og funksjonell klinikkdesign.
Les mer

Erfaring med Baldus lystgass - hva sier brukerne

De fleste klinikker har pasienter som er redde for å gå til tannlegen og som gjerne avlyser den årlige kontrollen gang etter gang. Det er omtrent ett år siden vi introduserte Baldus lystgassystem, og vi har installert det hos flere klinikker fra Nord til Sør. Her har vi snakket med to av klinikkene som deler sine erfaringer
Les mer

Har din tannklinikk registrert alle røntgenapparater?

Er du klar over meldeplikten? De aller fleste tannklinikker er utrustet med røntgenapparater, både intraorale og ekstraorale. For at klinikkene skal få lov til å benytte seg av røntgenapparatur stiller strålevernsforskriften noen krav.
Les mer

Desinfiser alt fra klinikktøy til flater og proteser med Erisan Oxy+ på tannklinikk

I den stadig mer krevende verden av tannhelse, er riktig desinfeksjon essensielt for å opprettholde et trygt og hygienisk miljø. Antibac/Kiilto Clean lanserer Erisan Oxy+: et kraftfullt desinfeksjonsmiddel designet spesielt for tannklinikker.
Les mer

Tips og Triks Planmeca ProSensor

En røntgensensor fra Planmeca er et godt arbeidsverkstøy. Med noen gode rutiner knyttet til bruken av sensorene vil de få et langt liv. Her får du noen tips og triks til ProSensor.
Les mer

Tanker fra direktøren for 2024

I Plandentfamilien ønsker vi 2024 velkommen med åpne armer og store forventninger. Ragnar Pettersson, vår administrerende direktør, har gjort seg noen tanker hva dette året vil bringe og hvordan vi kan være til hjelp for våre kunder
Les mer

Tannhelsehuset Åndalsnes

Velkommen til Åndalsnes, der tannhelse går hånd i hånd med fellesskap og trivsel. I dette idylliske hjørnet av Nordvestlandet har tre tannklinikker funnet sin plass i samme bygg i havnen av Åndalsnes.
Les mer

Bærekraft hos Plandent Danmark

I en banebrytende utvikling for bærekraft og samarbeid innen dentalindustrien, har danske Plandent blitt B Corp-sertifisert - en solid forpliktelse til høye standarder for sosialt, miljømessig og samfunnsmessig ansvar.
Les mer

Maskinrommets arbeidshester

Det er mange arbeidshester i samfunnet man sjelden ser eller legger merke til. De jobber og sliter dag ut og dag inn, uten mer annerkjennelse enn at de får oppmerksomhet hvis de plutselig skulle legge seg ned. Kompressorer og sugemotorer er slike arbeidshester du ønsker skal gå og gå i år etter år.
Les mer

LM-Activator™ kan korrigere ulike malokklusjoner

Kjeveortoped Minna-Maria Tervonen forteller om sine erfaringer med LM-Activator™ og hvordan de fordeler rollene i teamet mest mulig effektivt.
Les mer

Vedlikehold, rengjøring og desinfeksjon av 3shape TRIOS intraorale skannere

Intraoral skanning er både enklere, mer hygienisk og mer effektivt enn å ta avtrykk - og mer komfortabelt for pasienten. Som med alle andre instrumenter og utstyr må hygienen ivaretas og skannerne desinfiseres. Her følger en kort gjennomgang av anbefalt rengjørings-/desinfeksjonsprosess for TRIOS
Les mer

Tips for suksess med flytende kompositt

Hvor ofte bruker du kompositt med lav viskositet? Bli mer kjent med flytende materialer og lær hvordan du får mest mulig ut av disse allsidige materialene.
Les mer

Vannsikkerhet i uforutsigbare tider

I perioder med usikkert vær og farevarsel er det særlig viktig av å opprettholde en høy standard på vannkvaliteten i klinikken for å sikre pasientsikkerhet og hygiene. Hvorfor er dette så viktig og hva kan du gjøre for å sikre at vannet på klinikken alltid er rent?
Les mer

Kunstig intelligens i tannbehandling - nå og i fremtiden

AI, KI eller kunstig intelligens er bruk av datalæring for å utføre tidkrevende og kompliserte prosesser på kort tid med nøyaktig resultat. Fremtiden er her, vi omgir oss allerede med AI både privat, på tannklinikker og fremover i større og større grad.
Les mer

Mange partnere gjennom 120 år

Norsk Dental Depot begynte med noen få produsenter i Tyskland og USA. I dag har vi tusenvis av leverandører fra hele verden. Å kunne tilby en riktig produktmiks slik at flest mulig av våre kunder finner produktene de ønsker er alltid et mål. Her har vi spurt noen av våre gode samarbeidspartnere om hvordan de ser på «forholdet vårt» i forbindelse med 120 års jubileumet..
Les mer

En ring av selvtillit

De som har levd en stund husker godt Colgatereklamen en ring av selvtillit. Den gang var den riktige tannkremen alt som skulle til for suksess. For 50 år siden var tannlegene travelt opptatt med å reparere, hovedsakelig med amalgam. Behovet for det perfekte smilet var ikke oppfunnet og estetiske behandlinger var nærmest ikke-eksisterende. Mye har skjedd siden da både innen produktutvikling og pasientenes drømmer og ønsker for sine smil. Et tilbakeblikk.
Les mer

En trygg partner i 120 år

Bli med på en tidsreise fra det i 1903 var vel 200 tannleger og frem til i dag med 4000 tannlege-årsverk. En nøkkelverdi i alle disse årene har vært gode relasjoner mellom mellom kunde og Plandents ansatte.
Les mer

Smittevern på Tannklinikken | Desinfektor vs. Oppvaskmaskin

Hvorfor skal jeg vaske instrumentene i en desinfektor og ikke i en oppvaskmaskin som tåler like høye temperaturer? Svaret er enkelt og går langt utover bare temperaturforskjeller.
Les mer

Audiografen forteller: hørseltap på tannklinikk

Studier viser at annenhver person i tannhelsetjenesten er i faresonen for tap av hørsel. KaVo har snakket med Terese Kullberg, audiograf i Region Halland i Sverige som forteller om hvorfor dette skjer og hva man kan gjøre for å unngå hørseltap på tannklinikken.
Les mer

Merkverdige historier og innovasjoner | Refleksjoner fra serviceteknikeren

Ingar Erlandsen har, som en erfaren servicetekniker, sett bransjen utvikle seg fra mekaniske apparatertil moderne og avansert tannlegeutstyr. Her deler Erlandsen noen av sine minneverdige opplevelser og reflekterer over endringene han har observert i løpet av sin lange karriere som servicetekniker i NDD/Plandent.
Les mer

Annenhver tannhelsesansatt kan oppleve hørselskade

KaVo har deltatt i 3 ulike studier som har undersøkt ørehelse i tannklinikker. Alle studier peker på det samme. Det er en sterk overrepresentasjon blant tannleger som har hørselsproblemer
Les mer

Støy – Dette bør du ta hensyn til som arbeidsgiver

Hva sier arbeidstilsynet om støy i virksomheter relatert til tannhelse
Les mer

En hjelpende hånd gjennom generasjoner

Du finner hjelpende hender mange steder, og godt er det. Et av stedene er idylliske Sørumsand, en snau halvtime fra Oslos hektiske byliv. Der har familien Wilberg gjennom generasjoner drevet privat tannlegepraksis siden 1975. OD tok turen for en hyggelig prat.
Les mer

Et møte med den anerkjente historikeren bak Maihaugens tannlegeutstilling

Når vi som dentaldepot feirer 120 år i bransjen, er det vanskelig å unngå å se tilbake på fortiden og hvordan utstyrt på klinikken har blitt bedre. En sentral person i å bevare denne historien er Jarle Bragelien, tidligere fylkestannlege i Hedmark. Vi hadde gleden i å tilbringe en ettermiddag på Maihaugen guidet av Bragelien på Sandvigs tannlegekontor som er utstilt der.
Les mer

Tips fra svunne tider

Hvor mange av disse tipsene står seg i dag? I 1936 utga Norsk Dental Depot et hefte med praktiske tips til praksisdrift – «Rasjonell tannlegepraksis». Noen få år etter ble «Tannlegens kontordame» utgitt. Vi gjengir her noen av tipsene som, høyere honorarer for fordringsfulle pasienter og kontordamens ideelle kostyme.
Les mer

Dental unit | Hvordan velge den beste tannlegestolen som passer for deg

Når det kommer til å velge den beste tannlegestolen for din arbeidshverdag, er det flere faktorer du bør vurdere. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å velge din nye dentale unit.
Les mer

Ny på intraoral skanner – hva bør jeg vite?

Å starte med intraoral skanner på tannklinikken kan være spennende, men det kan også være en læringsprosess. Her er noen viktige ting du bør vite når du begynner å bruke en skanner på tannklinikken
Les mer

Plandent kjøper Tannhjól-Mánafoss og Centralbros på Island

Plandent AS i Norge, en del av Planmeca-konsernet, har kjøpt 100 % av aksjene i den islandske dental-distributøren Tannhjól-Mánafoss fra Hafsteinn V. Árnason. Eierskiftet fant sted 1. juni 2023
Les mer

Tannlege unit | Når er tiden riktig for nyanskaffelse?

Det er ikke alltid lett å vurdere når det er på tide å investere i en ny tannlege unit. Vi har veid pluss og minus for å kjøpe ny tannlegestol mot hverandre, og gir deg 12 indikatorer som kan hjelpe deg å vurdere når tiden for nytt utstyr er inne.
Les mer

Vi feirer jubileum - en hjelpende hånd i 120 år

I år er det 120 år siden to norske tannleger etablerte Norsk Dental Depot. Siden starten har vi som selskap, gitt en hjelpende hånd til private og offentlige tannklinikker i hele landet. Vår administrerende direktør Ragnar Pettersson reflekterer her over selskapets historie i forbindelse med jubileumsåret.
Les mer

Hva kan automatisk ceph-analyse bety for din klinikk?

Tracing av ceph-bilder er noe kjeveortopeder har utført på ulike måter opp gjennom årene. Fra tracing på papir via analyse i ulike programmer til automatisk analyse som bla Planmeca Romexis 6 kan tilby i dag. Hva kan automatisk ceph-analyse bety for din klinikk?
Les mer

6 grunner til å bruke digitale avtrykk

Gradvis har tradisjonelle avtrykk blitt erstattet med intraorale skannere og denne teknologien gir mange fordeler sammenlignet med de konvensjonelle metodene for avtrykkstagning. Hvorfor er digitale avtrykk å foretrekke fremfor de konvensjonelle?
Les mer

MDR | Strengere kontroll for CE-merking

Medical Device Regulation (MDR) 2017/745 har som mål å forbedre sikkerheten og ytelsen til medisinsk utstyr som selges på EU-markedet. MDR trådte i kraft 26. mai 2021 og påvirker salg av alle medisinske produkter.
Les mer

Bedre diagnostikk uten større inngrep

Tannlege Alstad i Levanger har nylig fått montert Planmeca Viso G5 som første private tannklinikk i Midt-Norge. Det er en CBCT i verdensklasse, den ideelle kombinasjon av førsteklasses bildekvalitet og avansert brukervennlighet.
Les mer

Digital arbeidsflyt | Hvorfor er det fremtiden på tannklinikken?

En digital arbeidsflyt på tannklinikken har de siste årene blitt synonymt med fremtidens tannklinikk. Dette innebærer bruk av avansert teknologi i form av avansert programvare og digitale verktøy som for eksempel intraoral skanner, fres, printer for å forbedre effektiviteten, nøyaktigheten og pasientopplevelsen. Hvorfor er en digital arbeidsflyt på tannklinikken viktig og en del av den moderne tannklinikkens fremtid?
Les mer

Tannlegetilbud opptil 26 år, hvordan løse det Prøsch?

Hva skjer egentlig når politikere vedtar nye retningslinjer for hvem som har krav på offentlig tannhelsebehandling? Og hvordan angriper den offentlige tannhelsen oppgaven? Per Christian Prøsch, erfaren fylkestannlege og avdelingsdirektør i Helseetaten Oslo har mange tanker om det som skjer om dagen. Vi tok en engasjerende prat med Prøsch.
Les mer

En gammel sykkelfabrikk gjenoppstår som moderne tannklinikk

I Sandnes, i det gamle Øglændhuset midt i gågata har Oris Dental åpnet en ny, stor klinikk. Tidligere drev Jonas Øglænd landets største sykkelfabrikk her og utallige DBS (Den Beste Sykkel)-sykler trillet ut herfra. Under dette merket var den ikoniske sykkelen Apache det flotteste et barn kunne drømme om på 70-tallet. Og nettopp Apache ble navnet på prosjektet.
Les mer

Behandling av sprekker - et case fra Arctic Biomimetics

Sprekker i tenner er et svært hyppig forekommende fenomen. Det er ingen grunn til at ikke allmennpraktikere skal kunne innta rollen som diagnostiker og behandler avsprekker. Dette aktuelle kasuset illustrerer håndtering av avanserte sprekker, i en tann som ideelt burde vært diagnostisert og behandlet på et langt tidligere tidspunkt
Les mer

Hvordan bruke mikroskop på tannklinikk i det daglige?

Mikroskop i bruk sammen med CBCT gir en helt unik greie, de utfyller hverandre sier spesialist i endodonti, Stig Heistein. Hva ligger i utsagnet og hva mer kan man få ut av å gjøre mikroskopet som en del av den daglige behandlingen. Vi tok en prat med spesialisten for å lære mer om hvordan han bruker mikroskop på tannnklinikken.
Les mer

Full oversikt og kontroll på store klinikker i Nordens Paris

Nå er oversikt og full kontroll på de to største klinikkene i Tromsø. Med til sammen nesten 100 behandlingsrom er det mye å passe på. Bli med tre distriktselgere til Tromsø og se hvordan hverdagen er blitt enklere og bedre på de store klinikkene.
Les mer

Hva betyr CE-merking og hvorfor er det viktig på tannklinikken?

Overflatedesinfeksjon brukt på medisinsk utstyr skal nå CE-merkes. Men hva betyr det, og hva defineres som medisinsk utstyr ?
Les mer

Hva tenker kjeveortopeden om alignersystemet HeySmile?

Det blir stadig flere aktører som tilbyr "usynlig tannregulering" i markedet. Før jul lanserte vi i samarbeid med Tannlab alignersystemet HeySmile. Vi tok en prat med kjeveortopeden for å høre om HeySmile lever opp til forventningene med hensyn til effekt og kvalitet.
Les mer

Hvordan få engstelige pasienter til å møte til tannlegetimen

De fleste klinikker har pasienter som er redde for å gå til tannlegen, og som gjerne avlyser den årlige kontrollen gang etter gang. Hvordan kan en hjelpe disse slik at de kan gjennomføre den behandlingen de trenger?
Les mer

Fra Guds Frelse til god tannhelse

Det er ikke hver dag Rikets Sal blir omgjort til en moderne tannklinikk. Men det har altså skjedd i Seljord og har gitt gode fordeler. Bli med på besøk hos Tannlegene Løken og Groven
Les mer

Gode erfaringer med behandling av barn med LM Activator

Les om vellykket kjeveortopedisk behandling av barn i Finland med et team der allemenntannlege og tannpleier har store roller.
Les mer

Professor i endodonti, Inge Fristad vurderer mikroskop

Mange prosedyrer i en tannlegepraksis krever stor presisjon og oppmerksomhet omkring små detaljer. Spesielt innen endodonti vil arbeidsfeltet være begrenset og lite opplyst. Professor i endodonti, Inge Fristad vurderer her hvilke fordeler et mikroskop gir i behandling.
Les mer

Produkter til tannklinikk du kanskje ikke visste om

Har du sett disse produktene før? Her har vi satt sammen et knippe små tips og smarte produkter som sammen kan redusere stressnivået og gi en litt bedre hverdag på tannklinikken.
Les mer

Hva kan varm flytende guttaperka bidra med?

Hva er det ved denne varme guttaperkateknikk som gjør den bedre til å fylle ut kanalene enn kald lateralkondensering? Les hva Endospesialist Unni Endal sier om dette.
Les mer

Bildebehandling med implantater på tannklinikk

Dagens tannklinikker utfører en rekke arbeidsoppgaver hvor programvare benyttes som hjelpeverktøy. Studier viser at tannklinikker verden rundt ofte benytter 6-8 ulike programmer, til ulike formål. Om vi ser på implantatplanlegging kan dette innebære bruk av 3-4 ulike programmer. Finnes det alternative tilnærminger til denne typen arbeider?
Les mer

Riktig bor på 1 - 2 - 3

Av og til kan det være vanskelig når tannlegen spør: «Jeg vil ha dette boret?». Hva gjør man som tannhelseekretær da? Se hvordan du kan ha riktig bor eller diamant klart på 1-2-3.
Les mer

Har du strømtyver på klinikken?

Det er mye fokus på strømforbruk om dagen, også på arbeidsplassen og i det offentlige rom. Som overskriften antyder, har vi utarbeidet noen strømsparetips for klinikken
Les mer

Nye 3Shape TRIOS 5

Med den nye TRIOS 5 har intraoral skanning aldri vært enklere. For eksempel er det helt slutt på kalibreringen, og batteriet varer hele dagen!
Les mer

Erfaringer med 3D-print - hva sier brukerne

Digitale avtrykkskannere er på full fart inn i tannklinikkene, og stadig mer av behandlingsforløpet digitaliseres. Hva sier brukerne som har testet 3D-print og nye Sprintray?
Les mer

Lupebriller - hvorfor er det fornuftig

Som tannlege eller tannpleier er det utvilsomt mange verktøy du finner nødvendig å ha tilgjengelig for å kunne utføre det daglige kliniske arbeidet på tannklinikken. De små detaljene er ofte avgjørende for diagnose og behandling. La oss ta en titt på 5 gode grunner til at lupebriller er et verdig verktøy å ha på plass i din praksis.
Les mer

Dobler størrelsen på klinikken i Stavanger

Fra 5 til 12 behandlingsrom! Arkaden Tannhelse har i løpet av sin tid mer enn doblet størrelsen på klinikken - til stor glede for Stavangers befolkning. Vi har vært på besøk - bli med inn.
Les mer

Erfaringer med Planmeca Viso

Forus Tann har god erfaring med CBCT fra Forus og har nå tatt steget opp i øverste divisjon og investert i en Planmeca Viso™. Hva tenker klinikken om Planmeca Viso etter å ha brukt den en stund?
Les mer

På besøk hos Tannlab

Visste du at TANNLAB er et av landets største og mest innovative tanntekniske laboratorier? Vi ba TANNLAB fortelle oss mer om hvordan de jobber og hvorfor det kan være smart å velge TANNLAB som tannteknisk partner
Les mer

Endodontistens fremste verktøy - mikroskopet

Som tannlege er det ofte de aller minste detaljene som utgjør forskjellen fra meget bra til særdeles godt. For de fleste endontister, men også en økende andel andre, er mikroskop et avgjørende verktøy for perfeksjon. Vi har besøkt Aksla Tannhelse som forteller hvordan de bruker mikroskop på klinikk.
Les mer

9 råd som hjelper deg å komme i gang med digital skanning

Undersøkelser 3Shape har gjort forteller at hele 65% av alle tannklinikker planlegger å investere i ny skanner de neste 3 årene. Se protetikerens råd for å komme i gang med digital skanning på tannklinikken.
Les mer

Digital tannklinikk fra første dag

Allerede før tannlegestudiet ble påbegynt, ble domenet Tann for Tann kjøpt. Tannlege Dag Arthur Songe og Erik Hageli Henriksen var tidlig fast bestemt på at de skulle ha en klinikk som var innovativ og mest mulig digital. Les hvilke digitale løsninger klinikken har tilrettelagt for
Les mer

Anbefalinger for effektiv depurasjon

Mange instrumenter og vanskelig å holde oversikt? Med LM Dual Gracey™ får du fordelene av å ha universalkyretten og Gracey-kyretten i ett og samme instrument. Disse instrumentene er designet for sub- og supragingival depurasjon på alle tannflater.
Les mer

Vellykket rotbehandling er avhengig av kofferdam

Endodontist Ole Iden gir deg en enkel steg for steg oversikt for hvordan kofferdam skal brukes og hvorfor det er så viktig for å oppnå en vellykket rotbehandling.
Les mer

Positivt fra tannlegeforeningen

Et tettere samarbeid mellom ulike aktører i bransjen kan skape gode fysiske møteplasser etter pandemien. Det er mye som er positivt. Her deler vår administrerende direktør, Ragnar Pettersson sine tanker om møteplasser og arrangementer etter pandemien, og tannlegeforeningen får kudos.
Les mer

Når trenger du 3D-printer på klinikken?

3D-printing er nytt og spennende, men er det lønnsomt å gjøre produksjonen på egen klinikk? Les mer om når det er lurt å investere i 3D print, hvordan du kommer i gang og hva det innebærer for klinikken.
Les mer

Hvorfor Melatherm 10 Evolution er av de beste desinfektorene for sterilen

ed kjøp av desinfektor til klinikken er det viktig å tenke på at den oppfyller riktige ISO krav. Hva bør du tenke på og hva bør du vurdere når du skal bestille ny desinfektor. Vi presenterer her hvorfor Melatherm 10 Evolution er en av de beste desinfektorene for sterilen.
Les mer

Pasientene ønsker et hvitt smil

Større fokus på utseende har vi sett lenge. Sosiale medier flommer over av vellykkede mennesker, slanke kropper, større lepper og man søker det perfekte smil. På klinikkene har etterspørselen etter estetisk tannbehandling økt i takt med endringer på kroppen for øvrig.
Les mer

Revolusjonerende CBCT fra Planmeca

Planmeca OY har lenge ledet utviklingen med innovative og fremtidsrettede panorama- og CBCT-maskiner. Nå lanseres Planmeca Viso - en ny generasjon CBCT-apparater. Topp score på bildekvalitet, lave stråledoser, brukervennlighet og ergonomi. Viso leverer alt en tannklinikk kan ønske seg av et panorama-apparat.
Les mer

Sørlandets spesialistperle

Det er ikke hver dag vi er innom en spesialistklinikk med en så unik beliggenhet. Vi har vært på besøk hos tannlegespesialistene ved Tyholmen Tannlegesenter. Bli med inn.
Les mer

Vil du bidra?

Bli med på besøk hos Kirkens Bymisjon som driver Helsesenter for papirløse migranter. De har nå fått i gang en tannklinikk og kan gi tannbehandling, men trenger flere frivillige .
Les mer

Oppdater din Planmeca-unit

Hva kan du gjøre med den Planmeca-uniten du har, som er noen år gammel? Av og til er det kun en "quick fix" som skal til for å bevare uniten noen ekstra år. Her får du noen enkle tips.
Les mer

Gammel unit, reparere eller kjøpe ny?

Hvor lenge skal jeg holde liv i uniten før jeg med god samvittighet kan kjøpe ny? Dette spørsmålet stiller alle seg en gang i blant. Finnes det et godt svar, et riktig svar?
Les mer

Er klinikken klar for ferien?

Før vi tar ferie kan det være ekstra lurt å sørge for at klinikken og utstyret også gjøres klar for en stille periode. Her er noen gode tips for en ferieklar klinikk.
Les mer

Tannlege Rampals råd til deg som vurderer mikroskop

Mikroskop er mer enn bare til bruk ved endonti. Les mer om tannlegen som benytter mikroskop ved nær sagt alle behandlinger og hvilke fordeler ZEISS Extaro 300 har gitt ham og klinikken
Les mer

Drømmer du om å starte egen klinikk?

Å starte egen klinikk kan være en spennende, men også en krevende prosess. Vi kaster her lys over noen av temaene du må ha i bakhodet for å sikre ett vellykket prosjekt.
Les mer

Er du trygg på utstyret ditt?

Serviceavdelingen er selve kompetanse-navet i Plandent. Her organiseres og koordineres service- og vedlikeholdstjenestene som sikrer forutsigbar drift på tannklinikkene
Les mer

Hvordan unngå rust og sløve bor?

For å unngå at bor slites, rustes eller blir sløve er det mange ting du kan gjøre. Her får du noen tips for å forlenge levetiden på dine roterende instrumenter.
Les mer

Fosen Tannhelse satser hardere enn Forsvaret

Også de mindre private tannklinikkene tørr å satse på tross av utfordringer med Covid-19. Fosen Tannhelse har gjort dette og utvider på Brekstad. Les historien her.
Les mer

Hva betyr alle fargene og numrene på bor?

Bor og diamanter klassifiseres ut ifra en rekke tall, farger, grovhet, fasong. Kjenner du til hva tallene og fargene betyr er det enklere å velge riktig roterende instrument på tannklinikken. Se hvordan.
Les mer

Hjelp mot munntørrhet

10-30 % av befolkningen lider av munntørrhet over kortere eller lengre tid. Det rammer annenhvert menneske over 65 år, og det er mangel på effektive spyttstimulerende midler i markedet. Nøkkelen til en mulig lindring av xerostomi (munntørrhet) kommer fra Island
Les mer

Visste du dette om rengjøring, virus og bakterier?

De siste to årene har antibac blitt omtrent like normalt som gulosten på brødskiven. Sammen med Antibac har vi oppsummert noen interessante fakta om rengjøring, virus og bakterier som det kan være kjekt å vite.
Les mer

Trangt på sterilen? 10 gode grunner til at CareClave er din nye bestevenn

Melag har produsert høykvalitets hygieneprodukter siden 1951 og kaller den en revolusjon, vi er veldig enig. Her får du 10 gode grunner for at CareClave kan være riktig for deg.
Les mer

God hjelp i hverdagen

Midt i Oslos største kollektive innfartsåre ligger en stor klinikk med mange tannleger og høy aktivitet. Det krever disiplin og orden å ha nødvendige varer parat. En av suksessfaktorene er å holde orden i forbruksslageret.
Les mer

Tips for å lykkes med bulk fill materiale

Oppskriften for å lykkes med 3M™ Filtek™ One Bulk Fill Fyllingsmateriale. Steg for steg får du gode tips for å legge 3m Bulk Fill på best mulig måte.
Les mer

Borskade ble ny patent

Tålmodighet, hardt arbeid og en god porsjon flaks er nødvendig for å få et produkt fra idéstadiet og helt frem til forbrukerne, i denne sammenheng, tannhelsepersonell. Les tannlege Elisabeth Auensens lange vei til målet
Les mer

Tips til deg som vil ta sterilen et hakk videre. Se hva de gjorde på Lambertseter Tannhelse

Kunne du ha tenkt deg å vist frem sterilen på din klinikk? På Lambertseter Tannhelse er sterilen noe av det første som møter pasientene. Løsningen innebærer gode rutiner, men også trygghet for pasienten. Bli med på besøk.
Les mer

Drømmer du om en liten klinikklab? Se hvordan du enkelt kommer i gang.

Har klinikken din en liten lab eller vurderer muligheten for å sette opp en? Vi gir deg her en liten innføring i hvordan et effektiv lab kan se ut, hvor mye plass som kreves og hvilket utstyr som anbefales.
Les mer

Norges minste røntgenrom med OPG?

Heidi Sæterbakken og Anne Solås har en liten praksis på Biri. Nylig mente de at tiden var moden for en OPG. Resulatet ble det som kanskje er Norges minste røntgenrom. Les hvordan.
Les mer

Odontologi i generasjoner på Lambertseter

Oppgradering gjør susen. I de nyoppussede lokalene til Tannlegene på Lambertseter viderefører tannlege Knut Ove Silseth interesse og lidenskap for dentalfaget til neste generasjon . Bli med inn til en spennende og moderne klinikk.
Les mer

Pass på deg selv, du skal vare lenge

Hånddepurasjon krever krefter, særlig hvis instrumentene er sløve eller feilslipt. Det påvirker dine muskler, sener og ledd, og du risikerer kroniske plager og skader i hender, håndledd, armer og skuldre.
Les mer

Injectable Moulding teknikk

Diastema mediale kan for noen pasienter være en estetisk utfordring. Ulike behandlingsmetoder er tilgjengelige for lukking av diastema. Riktig valg av materiale og metode er av stor betydning for et vellykket behandlingsresultat. En behandlingsplan bør inneholde mange ulike elementer.
Les mer

Hva tenker tannlege Arne Jacobsen om lystgass på tannklinkken

Hvilke fordeler er det ved å tilby lysgassbehandling ved klinikken. Vi har intervjuet Arne Jacobsen, som har lang erfaring i den type behandling og synes flere bør vurdere dette fantastiske verktøyet.
Les mer

Skap et "kunstverk"

LM Arte - en serie innovative håndinstrumenter for estetiske fyllinger utviklet i samarbeid med Style Italiano. Med Arte kan du få til det lille ekstra, konturere, skulpturere, lage furer og randkrista osv.
Les mer

Enklere og bedre med PlanOrder - også på laboratoriene

Det er ikke bare tannklinikker som drar god nytte av PlanOrder systemet. Allerede i løpet av et par måneder er forventningene til systemet innfridd hos Proteket
Les mer

Private klinikker i vekst

I en tid der vi ser at flere tannlegekjeder formes og vokser i både antall klinikker og størrelse, vokser også de uavhengige, private klinikkene. En av dem som utvider er Heilotannlegene i Sandnes. Vi har vært på besøk - bli med inn.
Les mer

Løftet klinikken til nye høyder!

Det skal ikke så mye til for å løfte klinikken til ny høyder. På Bjørnefjorden Tannklinikk kan pasientene titte på vakre bilder i taket mens behandlingen pågår. Les hva lyspanelene har betydd for dem.
Les mer

Den nye generasjon glassionomerteknologi

Glassionomerer er enkle å applisere (vanligvis i ett lag, «bulk»), herdes ganske raskt og er lette å polere etterpå. Påføring av en coating (f.eks. Equia Coat fra GC) forbedrer både glatthet og estetikk, men øker også slitasjemotstand og trykkfasthet. Se case.
Les mer

Nyheter fra 3M letter arbeidsgangen

3M™RelyX ™Universal Resin Cement fungerer både som en selvbondende sement og i kombinasjon med 3M ™Scotchbond ™Universal Plus Adhesive som en adhesiv sement . Sammen fjerner de bryet og forvirringen ved bruk av flere resinsementer, primere og adhesiver. Se hvordan her
Les mer

En digital revolusjon

I år markerer Planmeca sine 50 år, og for en utvikling det har vært. Her deler Jouko Nykänen, Planmecas Vice President Sales sine opplevelser av den digitale revolusjonen fra sine mange reiser verden rundt gjennom flere tiår.
Les mer

Hvordan unngå aerosoler på tannklinikken?

I klinikken er både personalet og pasientene utsatt for luftbåren smitte og dermed også økt risiko for infeksjoner. Hvordan kan du ved målrettet bruk av utstyr hindre spredning av aerosoler?
Les mer

Tverrfaglighet på Bryggen

Klinikkleder Camilla Revheim forteller at ansatte fra ni ulike kliinikker nå er samlet i ett stort fagmiljø med 16 behandlingsrom og topp moderne utstyr. Det har vært en god prosess der samarbeid har stått i fokus.
Les mer

Heikki Kyöstilä - 50 år i dentalbransjen

Fra å utvikle sessler til å bli eier av det største private dentale produksjonsfirmaet i verden. Dette er historien om administrerende direktør og grunnleggeren av vårt morselskap og eier – Planmeca
Les mer

Tannbleking - case report

Profesjonell tannbleking som et perfekt tillegg til estetiske behandlingsprotokoller. Se resultatene av moderne blekeløsninger kombinert med estetiske behandlingsprotokoller .
Les mer

Hvilket røntgen til hvilket behov?

Det finnes mange typer røntgen enheter å velge mellom, men hvilket er det beste for din klinikk? Vi hjelper deg å finne riktig røntgen for ditt behov.
Les mer

Romexis 6 - mange nye muligheter

Ønsker du god arbeidsflyt, god funksjonalitet og en stor grad av fleksibilitet? Se hvorfor du bør gå for Romexis 6 i tannklinikken.
Les mer

Hvordan overføre fra Digora til Romexis?

Vurderer du å oppgradere Digora røntgensystem i din tannklinikk? Vi viser deg hvordan du kan oppgradere systemet uten å investere i nytt utstyr
Les mer

Hva sier lovverket om røntgen i tannlegepraksisen?

Hvordan skal vi være sikre på at vi etterlever forutsetningene som lovverket stiller for bruk av røntgen og andre strålekilder? Vi hjelper deg.
Les mer

Ergonomi i 50 år

Kroppen blir satt på prøve, ensidige stillinger, repeterende små bevegelser og oppgaver som krever en viss kraft. Valg av ergonomiske løsninger er derfor viktig. Les om LMs ergonomifokus, helt fra starten i 1973.
Les mer

Enklere arbeidsgang med bare tre farger

Simplishade har en utmerket kameleoneffekt og dekker alle 16 VITA-farger med bare 3 farger. Produktet scorer høyt på Dental Advisor og får gode lovord fra tannleger. Bli kjent med den nye stjernen fra Kerr
Les mer

Hva sier norske tannklinikker om PlanOrder

Stadig flere tar i bruk PlanOrder-systemet for å holde oversikt på sine lagre. Hvordan passer PlanOrder systemet på klinikken og hva har PlanOrder gjort med hverdagen. Vi har spurt norske klinikker hva de tenker.
Les mer

Hva sier norske tannleger om Biodentine?

Biodentine er brukt i mer enn 70 land på over 3 millioner pasienter og det er gjort 800 studier. Se hva norske tannleger sier om Biodentine
Les mer

Det startet med Google

Å skape noe eget er noe mange drømmer om. Likevel er det et fåtall som faktisk gjennomfører og ikke minst lykkes med det. Den nye Yndisklinikken på Østlandet er en av dem som virkelig har fått det til. Vi har vært på besøk
Les mer

En kompositt for alle molarfyllinger

Med Kulzers nye komposittfarge Venus ONE velger du alltid riktig farge. Takket være den nye Adaptive Light matching-teknologien, tilpasser Venus ONE seg til det omkringliggende tannstoffet, uavhengig av skygge.
Les mer

Hvor viktig er serviceavtalen og hva kan du gjøre selv

Daglig, ukentlig og månedlig vedlikehold er alfa og omega for medisinsk utstyr. Hva kan du gjøre selv og hva trenger du serviceavtalen til?
Les mer

Vurderer du å begynne med digitale avtrykk?

Esben Kardel som driver Mikkels Tannhus i Oslo forteller ærlig og oppriktig om sine erfaringer med digitale avtrykk. Han har jobbet med 3Shape Trios i flere år og testet grensene for hva teknologien kan bidra med i hverdagen.
Les mer

Se detaljene med mikroskop

Alle de små detaljene gir grunnlag for diagnostikk og behandling. Ser du detaljene bedre blir kvaliteten på diagnostikken og behandlingen også bedre, Et mikroskop gir deg nye muligheter innen flere områder som kirurgi, endo og konserverende behandling.
Les mer

Reparasjon av frakturer

Fraktur i en krone fremstilt etter alle kunstens regler kan forekomme uten en god forklaring. Det er mulig å reparere fraktur intraoralt med enkle hjelpemidler. Vi loser deg gjennom, se trinn for trinn for ulike materialer.
Les mer

Ny klinikk med enkle grep

Går du i tanker om å pusse opp eller renovere klinikken? Det er ikke så mye som skal til! Vi har besøkt Nesodden Tannhelse
Les mer

Tips til en imøtekommende atmosfære på klinikken

Hvordan kan du skape en inspirerende arbeidsplass og gi pasientene en annerledes, og beroligende opplevelse på klinikken? Bruk av lys kan være det elementet som setter prikken over i-en.
Les mer

Luftrensingsystem reduserer risikoen for overføring av Covid-19

I følge en nylig studie kan luftfiltrering redusere risikoen for overføring av COVID-19 betydelig. Siden det genereres store mengder mikrobielle aerosoler under tannbehandlinger, anbefales bruk av luftrensere i tannklinikker.
Les mer

En ny vår for kofferdam

Kofferdam har mange fordeler. I tillegg til oversikt, kontroll og arbeidsro unngår du også aerosoler, noe FHI anbefaler som et smittereduserende tiltak. Bruken bør utvides og her får du gode tips og anbefalinger.
Les mer

3M Sementering og bonding med suksess

Mange tannleger opplever å være i tvil om en skygge under en fylling er sekundærkaries eller en adhesiv. Som den første universal adhesiv kommer Scotchbond Universal Plus nå med dentinliknende røntgenkontrast, det gjør det enklere å unngå feildiagnostisering.
Les mer

Effektiv behandling og god klinikkøkonomi

Tilby "tannrens" bestående av maskinell depurasjon og luftpolering (Airflow). Pasientene opplever det som god service og moderne tannbehandling og det gir et godt økonomisk bidrag til klinikken.
Les mer

Bør man eie eller leie utstyr?

Hva er forskjellen på leie og eie utstyr. Hva passer for meg og min klinikk? Vi har spurt Kari Thorvaldsen i De Lage Landen om å fortelle oss fordeler og ulemper med å leie dentalt utstyr.
Les mer

Nyttige webinarer og opplæringsmateriell

Under Korona har tilbudet for webinarer eksplodert, og leverandører har vist at de har en rekke tema de ønsker å fortelle mer om. Vi hjelper deg å navigere, og har plukket ut plattformer og webinarer vi synes det kan være verdt å få med seg.
Les mer

Er du sikker på at autoklaven steriliserer optimalt? Sjekk dette

For å være sikker på at autoklaven virkelig steriliserer må den sjekkes jevnlig. Da kan en Helix-test, som består av en lang og tynn slange med en indikatorstrimmel, være en god løsning. Vi viser deg hvordan..
Les mer

Hvordan bevare god helse?

Riktig sittestilling er avgjørende for å bevare god helse. Tannhelsepersonell er ekstra utsatt for plager rygg, skuldre, armer mm.
Les mer

Velge samarbeidspartner for protetikk

Uansett hvorfor du skal ha ny samarbeidspartner for protetikk, kan det være lurt å ha tenkt igjennom hva som er viktig for deg. Vi gir deg noen gode råd for å velge riktig tannteknisk laboratorium.
Les mer

Et bredt behandlingstilbud

Sentrum tannhelse innfrir visjonen om et bredt behandlingstilbud for både Kristiansund og resten av fylket. Gøran Aass og Fredrik Ahlgrem har sammen etablert en super spesialistklinikk.
Les mer

Tannblekingstips

Alle har vel pasienter som ønsker hvitere tenner. Hvilke pasienter kan bleke, og hvilke bør ikke bleke, hva må man være spesielt oppmerksom på, og hva gjør vi med ising. Her får du gode tips om tannbleking.
Les mer

Utvid tilbudet og lag blekeskinner på klinikken

Bleking kan gi flere pasienter og økt fortjeneste. Her er noen tips for fremstilling av blekeskinner på tannklinikken.
Les mer

Få mer tid i tannklinikken med PlanOrders bestilling- og lagersystem.

PlanOrder er et smart lager- og bestillingssystem som rett og slett er utviklet for å forenkle bestillingsprosessen av forbruksvarer slik at man opplever en enklere klinikkhverdag.
Les mer

Slik setter du opp rekkefølgen i sterilen for gode hygienerutiner og arbeidsflyt.

På tannklinikken er det viktig å etablere gode rutiner og prosedyrer for hygiene. Utformingen av sterilen er sentral. Vi viser deg hvordan
Les mer

Hva gjør du når sugemotor eller kompressor svikter

Uten sug og luft er det vanskelig å kunne behandle pasienter. En sikker drift er en god veileder for suksess. Hva kan du selv gjøre for å vedlikeholde sugemotor og kompressor? Vi gir deg tipsene du trenger for vedlikehold av motorrommet
Les mer

Smittevern, stikkskader og avfallshåndtering på tannklinikken

Hvordan skal tannklinikken forholde seg til smittevern, stikkskader og avfallshåndtering?
Les mer

En moderne tannklinikk i full blomst...

Fra ung spire på Grünerløkka til full blomst ved Nathionaltheatret. Slik fremstår Colosseum Grünerløkka i nye lokaler i hjertet av Oslo sentrum. Bli med Plandent på besøk..
Les mer

Skudneshavn tannlegesenter - i god vekst

Ytterst på Karmøy i vakre Skudeneshavn holder Skudeneshavn tannlegesenter til. En klinikk i vekst med gode løsninger. Bli med oss på besøk
Les mer