Gå til hovedinnhold

Anbefalinger for effektiv depurasjon

Mange instrumenter og vanskelig å holde oversikt? Med LM Dual Gracey™ får du fordelene av å ha universalkyretten og Gracey-kyretten i ett og samme instrument. Disse instrumentene er designet for sub- og supragingival depurasjon på alle tannflater.

Enklere og bedre med LM Dual Gracey – 4 i 1

LM Dual Gracey™ kombinerer fordelene ved universalkyretten og Gracey-kyretten i ett og samme instrument. Disse instrumentene er designet for sub- og supragingival depurasjon på alle tannflater. LM Dual Gracey™ konseptet reduserer antall nødvendige instrumenter.

LM-instruments-syntetter.jpg

Det tradisjonelle settet med fire Graceykyretter kan erstattes av kun to LM Dual Gracey™ instrumenter: Syntette™ og Syntette™ Anterior. De er begge tilgjengelige i DuraGrade Max superstål og som slipefrie, Sharp Diamond™.

Geniale arbeidsdeler

Hver arbeidsdel på LM Dual Gracey™ har to eliptiske egger – en mesial og en distal. Den spesielle designen muliggjør behandling av både mesiale og distale flater i samme operasjon. Den nedre halsen skal under bruk holdes parallell med tannflatene, det letter bruken spesielt ved subgingivalt arbeid. LM Dual Graceys™ kan benyttes ved vertikal, horisontal og skrå teknikk.

Ergonomiske instrumenter med slipefritt belegg

Dobbeltsidige Gracey arbeidsdeler er lettvindte i bruk, rask og enkel overgang fra tann til tann. LM-ErgoSense® silikonskaft gir et sikkert, komfortabelt grep samtidig som du har en unik følsomhet i fingrene. LM Sharp Diamond™ teknologien sørger for helt slipefrie instrumenter om du ønsker det.

Historien bak LM™ Syntette™, den originale Dual Gracey

På 70-tallet var den svenske tannlegen Leif Ericsson, leder av perioavdelingen ved Västervik Hospital, oppgitt over de mange ulike instrumentene som trengtes til en periobehandling.

Kunne det ikke være enklere å velge, og hvorfor var ikke instrumentene mer allsidige?

Gracey 11/12 for mesiale og Gracey 13/14 for distale flater var svært populære instrumenter, selv om behandlerne ble tvunget til å bytte frem og tilbake mellom de to instrumentene ved behandlingen i det samme approksimalrommet.

Ericsson analyserte designet og funksjonen til disse to Gracey-kyrettene og kom med den innovative ideen å kombinere de to i ett instrument: en syntese mellom to kyretter — en Syntette! Ideen ble til en skisse på papir som endte i en skuff og deretter lå drømmen brakk i noen år.

På 80-tallet sto Leif Ericsson på et tettpakket lokaltog i Stockholm, på vei tilbake fra en tannlegekonferanse. Mannen ved siden av var tilfeldigvis den finske tannlegen Pekka Kangasniemi, grunnleggeren av LM-Dental™. De begynte å diskutere ideen med en dobbeltsidig Gracey, et riktig universalinstrument – og slik ble Syntetten «unnfanget».

Nå tilkommer en lillesøster - Syntette™ Anterior, som kompletterer LM Dual Graceys™.

Syntettene fås også som miniutgaver til dype, trange lommer der halsen er lengre og arbeidsdelen noe kortere. De har en M etter nummert. (Eks. 215-216M ES) der ES står for det beste skaftet: ErgoSense.

Anbefalt bruksområde for optimal behandling

Grønn - Syntette TM anterior, Gul - Syntette TM

Grønn - Syntette anterior, Gul - Syntette

Unngå Burnished calculus – polert tannstein

Burnished calculus er per definisjon avleiringer der det ytterste laget er fjernet, så overflaten er glatt. Med tiden blir dette vanskelig å fjerne fordi instrumentenes egg har en tendens til å gli over avleiringenes glatte overflate. Denne polerte tannsteinen kan føre til forsinket tilheling av periodontalt vev og mulige periodontale absesser. Tannpleiere og tannleger møter ofte pasienter med god munnhygiene og minimalt med plakk, men likevel ser man blødning ved måling av lommene.

Det er ofte sløve eller feilslipte instrumenter eller uheldig depurasjonsteknikk som er årsaken til polert tannstein.

Skarpe instrumenter har så mange fordeler

  • Avgjørende for kvaliteten på behandlingen.
  • Oppleves mer behagelig for pasientene.
  • Raskere, effektivt og økonomisk.
  • Bedre for behandler, skåner armer, skuldre og hender, færre plager og en bedre hverdag.

LM-sharp-Diamond.jpg

Slipefrie instrumenter er alltid beredt

Slipefrie instrumenter er skarpe og beholder sin optimale design hele sin levetid. Da får du maksimalt ut av disse instrumentene helt til de mister sin skarphet. LMs Sharp Diamond kjenner du godt igjen med sine mørke grå arbeidsdeler – velg, mellom 26 ulike instrumenter inkludert Syntettene omtalt i denne artikkelen.

Slip selv med LM Rondo Plus

Sverger du til «vanlige» instrumenter og ønsker å slipe selv er det viktig at instrumentets originaldesign beholdes for at du får fullt utbytte av instrumentene. LMs Rondo Plus er en slipemaskin med enkle prinsipper, lett å lære, rask og effektiv i bruk.

LM-Rondo-Plus.jpg

Artikkelen er oversatt til norsk fra LM-instruments

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Ergonomi i 50 år

Kroppen blir satt på prøve, ensidige stillinger, repeterende små bevegelser og oppgaver som krever en viss kraft. Valg av ergonomiske løsninger er derfor viktig. Les om LMs ergonomifokus, helt fra starten i 1973.
Les mer

Pass på deg selv, du skal vare lenge

Hånddepurasjon krever krefter, særlig hvis instrumentene er sløve eller feilslipt. Det påvirker dine muskler, sener og ledd, og du risikerer kroniske plager og skader i hender, håndledd, armer og skuldre.
Les mer

Skap et "kunstverk"

LM Arte - en serie innovative håndinstrumenter for estetiske fyllinger utviklet i samarbeid med Style Italiano. Med Arte kan du få til det lille ekstra, konturere, skulpturere, lage furer og randkrista osv.
Les mer