Gå til hovedinnhold

Fra Guds Frelse til god tannhelse

Det er ikke hver dag Rikets Sal blir omgjort til en moderne tannklinikk. Men det har altså skjedd i Seljord og har gitt gode fordeler. Bli med på besøk hos Tannlegene Løken og Groven

Lokaler Tannlegene Loken og Groven.jpg

Når et åndelig hus blir en vitenskapelig og moderne tannklinikk

Tannlegene Løken og Groven bygde ny klinikk i rikets sal, de gamle lokalene til Jehovas vitner. Lokalene ved siden av den «gamle» klinikken ble ledige i 2016, og tanken om oppkjøp og utvidelse ble festet seg. Dessverre var det var ikke bare Løken og Groven som ville ha disse lokalene, det ville hotellet som også ville utvide.

Men det ville seg slik at hotellet ombestemte seg og lokalene tilfalt tannlegene på Seljord. De første tegningene ble tegnet, men det skulle allikevel gå noen år før klinikken sto ferdig, Covid var en av grunnene til utsettelsen.

Resepsjon hos Tannlegene Loken og Groven.jpg
Resepsjonen hos Tannlegene Løken og Groven. innbydende og varme farger

Oslogutten Pål Bernard Løken startet opp i Seljord for 34 år siden. Omtrent 20 år senere banket en ung Anette Groven på døra og lurte på om det var plass til en tannlege til. Det var det, og nå er de likeverdige eiere både i klinikk og nye lokaler

Behandling Tannlegene Loken og Groven.jpg

En tannklinikk med mye lys og moderne interiør

Klinikken er blitt utrolig flott, med fine farger og høyt under taket. Det har jo tross alt vært et kirkerom for Jehovas vitner.

En av tingene som undertegnede la merke til på denne klinikken var lyssettingen. Det måtte jeg bemerke, og fikk da vite at det var benyttet en lys- og interiørkonsulent, Anne Kathrine Rogn i Rogn belysning Interiør.

menighetsrom Tannlegene Loken og Groven.jpg

Venterom Tannlegene Loken og Groven.jpg

Behandlingsrom Tannlegene Loken og Groven.jpg

Lojalitet hos både pasienter og ansatte på tannklinikken i Seljord

Det er ikke bare pasientene som er lojale. Guro feirer sitt 30 års jubileum som sekretær i klinikken, ifølge tannlegene er hun også en viktig grunn til at pasientene kommer tilbake gang etter gang.

Steril Tannlegene Loken og Groven.jpg

Klinikken har også et stort tilsig av nye pasienter, og det virker som om pasientene prioriterer tannlegebesøk selv i dårlige tider. Noe av nøkkelen er nok tryggheten og nærheten til tannlegen - de får den samme behandleren hver gang.

Kompetanse og utvikling står høyt på klinikken

Både Løken og Groven har spesialkompetanse i implantatprotetikk, så det står ikke på kompetanse heller. Som sekretærene sier: alle i Vest-Telemark vet hvem Løken er.

At de er interessert i følge med på utviklingen er helt sikkert, for det neste som står på ønskelista er en Trios 3shape. Å følge med i utviklingen og å gå på kurs er noe som blir prioritert høyt, og da reiser alle på klinikken sammen.

Team Tannlegene Loken og Groven.jpgHer er gjengen samlet, fra venstre: Pål B. Løken, Anette Groven-Robertsen, Guro Laila Bjørge Rue, Anne Lene Angre og Silje Flatin.

Team 2 Tannlegene Loken og Groven.jpg

Ved denne utbyggingen er det i hovedsak benyttet lokale håndtverkere som gjorde en fantastisk jobb sammen med Plandent. Noe som gjorde at tannlegen kunne fokusere på sin jobb.

Håndtverkere: Ola Golid og Geir øygaarden. Morgedal Rør og Dyrud elektro

I tillegg til det som ble med på flyttelasset har Plandent levert følgende nytt utstyr

  • Planmeca Compact i Classic unit med Ultra Relax trekk
  • Degré K Albedo lysflåte med dimmefunksjon
  • ProOne panoramarøntgenapparat
  • Dürr sugemotor og amalgamseparator

Plandent takker for oppdraget og ser frem til å komme tilbake på besøk.

Av Ellen Gulliksen, distriktselger

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Fosen Tannhelse satser hardere enn Forsvaret

Også de mindre private tannklinikkene tørr å satse på tross av utfordringer med Covid-19. Fosen Tannhelse har gjort dette og utvider på Brekstad. Les historien her.
Les mer

Dobler størrelsen på klinikken i Stavanger

Fra 5 til 12 behandlingsrom! Arkaden Tannhelse har i løpet av sin tid mer enn doblet størrelsen på klinikken - til stor glede for Stavangers befolkning. Vi har vært på besøk - bli med inn.
Les mer

Sørlandets spesialistperle

Det er ikke hver dag vi er innom en spesialistklinikk med en så unik beliggenhet. Vi har vært på besøk hos tannlegespesialistene ved Tyholmen Tannlegesenter. Bli med inn.
Les mer

Digital tannklinikk fra første dag

Allerede før tannlegestudiet ble påbegynt, ble domenet Tann for Tann kjøpt. Tannlege Dag Arthur Songe og Erik Hageli Henriksen var tidlig fast bestemt på at de skulle ha en klinikk som var innovativ og mest mulig digital. Les hvilke digitale løsninger klinikken har tilrettelagt for
Les mer