Gå til hovedinnhold

Oppdater din Planmeca-unit

Igjen er hygiene på dagsorden og det er sannsynligvis slik at pasientene også har har hygienefokus og legger merke til hvor rent utstyr og tilbehør ser ut. Et behandlingsmiljø som oppfattes rent og pent vil nok oppleves positivt blandt pasientene. Vi har samlet noen forslag som forbedrer hygienen rundt uniten og dermed bygger pasientenes tillit.

Jevnlig vedlikehold gir driftssikkerhet

Årlig vedlikehold

Årlig vedlikehold er en viktig del av unitens hygiene og den eneste måten å garantere uniten optimal ytelse. Vedlikeholdsbesøk er også en flott mulighet for å få installert oppgraderinger.

Stoltrekket

Trekket er det pasientene først legger merke til. Spesielt etter mange års bruk, hvis det ikke blir tatt vare på som beskrevet, kan trekket se utslitt ut og til og med ha små sprekker som er vanskelige å holde rene. På Planmecas uniter er det mulig å bytte ut hele trekket eller bare delene som dekker rygglenet, benstøtten, hodestøtte eller armlenene.

Fontenebollen kan skiftes

Fontenebollen

Fontenebollen blir hyppig brukt i de fleste behandlingssituasjoner. I og med at den ofte blir utsatt for ulike væsker og er en av de mest visuelle delene av uniten, kan det etterhvert være gunstig å bytte bollen til en ny.

Ny LED-lampe gir flere fordeler

Operasjonslampen

I og med at operasjonslampen er plassert rett over pasienten under behandlingen, vil man legge merke til lampens utseende og således vil det ha innvirkning på pasientens inntrykk av klinikken. Lampehåndtakene blir ofte berørt av personalet, og derfor kan man med fordel ha ekstra håndtak slik at disse kan autoklaveres og skiftes mellom hver pasient. Utover hygieneaspektet vil man ved å erstatte det gamle halogenlyset med LED-lys både forbedre lysintensiteten og samtidig redusere strømregningene og karbonavtrykket.

Rengjøring av unitens vannledninger

Flere muligheter for rent vann

Rent vann i uniten er viktig for å sikre trygge tannbehandlinger. Planmeca tilbyr ulike vannbehandlingssystemer for ulike behov. Disse systemene er også tilgjengelige som ettermontering

Planmeca ActiveAqua
Planmeca ActiveAqua ™ er et innovativt integrert vannbehandlingssystem basert på elektrokjemisk desinfisering. Det renser vannet som kommer inn i uniten uten å tilsette kjemikalier og uten å kreve ekstra innsats. Bare vanlige skylleprosedyrer og en ukentlig hurtigkontroll er det som trengs.

Planmeca Waterline Cleaning System ™
Det automatiserte Planmeca Waterline Cleaning System ™ består av en ukentlig behandling over natten med desinfeksjonsmiddel. Den er basert på tradisjonell rengjøring med hydrogenperoksid, men i motsetning til andre systemer, blir det ingenrester av hydrogenperoksid i behandlingsvannet, pasientene og tannlegepersonalet er dermed ikke utsatt for hydrogenperoksid.

Planmeca Clean Water System
Planmeca Clean Water System er et vannflaskesystem som brukes når det ikke er mulig eller tillatt å koble til vannettet.

Rengjøringssystem for sugeslanger

Vi tilbyr også mulighet for ettermontering av Planmeca Suction Tube Cleaning System (STCS,) som forenkler og automatiserer desinfiseringsprosessen til sugeslangene betydelig.

PM STCS.jpg

Planmeca Suction Tube Cleaning System, er et intelligent system for daglig rengjøring av sugeslanger og andre sugesystemrelaterte deler som filtre. Sugeslangene settes inn i den integrerte vaskeholderen, desinfiseringsmiddelet helles i en doseringskube og enheten måler riktig løsningen. Sugeslangene fylles med den fordampede løsningen og står i 2 minutter for grundig rengjøring. Det at slangene står i løsningen i 2 minutter gir en betydelig mer effektiv rengjøring av slangene sammenliknet med kun spyling. Effektiviteten til systemet er beskrevet i en uavhengig vitenskapelig studie *.

* M.A. Boyle, et al., Å overvinne problemet med gjenværende mikrobiell forurensning i tannsugeenheter etter tradisjonell desinfeksjon bruker nye enkeltkomponent sugehåndstykker i kombinasjon med automatisert flomdesinfisering, Journal of Dentistry (2015)

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Få tilsendt siste nytt fra Plandent, gode tilbud, nyttige tips og andre dagsaktuelle tema innenfor dental helse.

Autoklav

En autoklav er en viktig del av sterilen og sikring av optimal hygiene på klinikken. Det er derfor viktig at du stiller krav til kapasiteten og kvaliteten på autoklaven.

Les mer..

Dentalt utstyr

Plandent er totalleverandør av alt du trenger til tannklinikken enten det gjelder programvare, utstyr, service, forbruksvarer eller planlegging. Se vårt brede utvalg av utstyr

Se utstyr..

PlanLeie

Finansiering ved PlanLeie gir deg full handlefrihet til å kunne komme i gang med det utstyret du trenger i tannklinikken. Hos oss får du gode gode og forutsigbare leiebetingelser. Les gjerne mer om hva vi kan tilby.

Les mer om PlanLeie