Gå til hovedinnhold

En helt annen hverdag med mikroskop

Mikroskop er mer enn bare til bruk ved endonti. Tannlege Atul Rampal ved Manglerud Tannlegesenter bruker mikroskopet til nær sagt alle behandlinger. Se hans råd for hvordan du enkelt kommer i gang og hvilke fordeler det kan gi deg.

Manglerud-tannlegesenter---mikroskop-2-1.jpg

Tannlege Rampals råd til deg som vurderer mikroskop

Har du vært i bransjen noen år kommer gjerne lysten til å prøve noe nytt, forbedre eller differensiere. Kanskje har du lyst til å bli enda bedre på det du allerede kan, eller du ønsker å utvikle deg innen nye områder.

En av dem som har gjort dette er tannlege Atul Rampal ved Manglerud Tannhelsesenter. Med 16 års erfaring som allmenntannlege og en lidenskap for endodonti hadde tannlegen lyst til å forbedre måten han jobbet på i klinikken. På Manglerud Tannhelsesenter ble mikroskop en ny og verdifull oppdagelse.

En verden av muligheter

Tradisjonelt sett har mikroskop hatt størst utbredelse blant brukergrupper som jobber med endodonti. Bruk av mikroskop i behandling viser detaljer og strukturer som ellers kan være vanskelig å se. Som en bonus legger mikroskopet også til rette for minimal invasiv restorativ behandling.

Til sammenligning har Tannlege Atul har brukt mikroskop i nær sagt alle behandlinger de siste to årene.

Atul-Rampal-manglerud-tannlegesenter.jpg
Bilde: Tannlege Atul Rampal ved Manglerud Tannlegesenter

- Mikroskopet er et fantastisk verktøy. Som tannlege kommer jeg tettere på behandlingsområdet og dette fører til en meget skånsom og vevsbesparende behandling for pasientene. Godt lys og forstørrelse gir en god diagnose. ZEISS Extaro 300 er fint å bruke på alle behandlingsområder us, kons, perio, kirurgi og selvfølgelig mest til endodonti.

Mikroskopet er et fantastisk verktøy. Som tannlege kommer jeg tettere på behandlingsområdet og dette fører til en meget skånsom og vevsbesparende behandling for pasientene.

Hvilke fordeler gir mikroskop på klinikk

- I starten brukte jeg mikroskopet mest i endodontiske behandlinger, nå bruker jeg mikroskopet i så godt som alle behandlinger. I mange caser slipper vi å sende pasienten videre til spesialister, og vi har mer kontroll i behandlingen. Vi får følge pasienten hele veien uten å måtte sende dem videre. Dette ser vi at pasientene setter pris på. I tillegg gir det oss en mulighet til å utvikle oss faglig, samt at det gir oss flere ben å stå på.

Zeiss-mikroskop-2-1.jpg
Bilde: ZEISS Extaro 300 mikroskop

Hvorfor ZEISS Extaro

Av andre spesialister og klinikkeiere ble tannlegen rådet til å velge et kjent merke. Skal du først gjøre en investering i mikroskop ble Atul rådet til å velge det beste. I de fleste tilfeller kan dette være et mer kostbart alternativ, men til gjengjeld kjøper du kvalitet som vil lønne seg over tid. En god relasjon til et depot som forhandler mikroskop kan også være verdt å vurdere. Da sikrer du god opplæring og en instans for spørsmål og veiledning.

Les også: Se detaljene med mikroskop

- Det første mikroskopet jeg prøvde fikk jeg låne i en uke fra en annen leverandør. Dessverre ble en uke altfor lite. Både arbeidsstillingen og måten man utfører behandlingen på er såpass annerledes ift. hvordan jeg som tannlege normalt har arbeidet. Heldigvis kom Randi på banen.

Randi er utstyrs representant i Plandent og kunne tilby lån av et mobilt mikroskop i 6 uker uten forpliktelser. Det gav mersmak.

Randi-Wulvik-Plandent.jpgBilde: Randi Wulvik i Plandent

Tålmodighet og tid er selve nøkkelen til suksess ved mikroskop. Vi er kjempefornøyde her hos oss. avslutter tannlege Atul.

Tannlege Rampals råd til deg som vurderer mikroskop


-Test Mikroskop før du kjøper:
Minst 4- 6 uker

- Ekstra tid mellom pasienter:
Du får ingen åpenbaring første dag. Som med alt annet er det vaner som skal endres. Sett av gjerne litt ekstra tid, kanskje 15 (30 min for endodonti) som et tillegg pr behandling for å bruke mikroskopet.

- Opplæring og support
Sørg for å ha en god partner i ryggen. Benytt deg av veiledning og opplæring, spør om det du lurer på og test igjen. For oss har Plandent med Randi vært en god samarbeidspartner på ZEISS Extaro.

- Invester i riktig type stol for bedre ergonomi

- Rett innstilling
En fin måte å komme i gang på kan være å bruke mikroskopet halve dagen. Etter en måneds tid vil du merke stor forandring i måten du jobber på. Du sitter bedre, du ser bedre, og resultatene du får vil vise deg om dette er riktig for deg.

Å benytte mikroskopet i alle behandlinger er krydder i hverdagen

Mikroskop er et fantastisk verktøy for effektiv diagnostikk og tannbehandling. Å benytte mikroskopet i alle behandlinger er krydder i hverdagen, det er morsomt å bruke og både tannlegen og tannhelsesekretær har full oversikt.

Zeiss-mikroskop-med-assistent.jpg
Bilde: Tannlegen og tannhelsesekretær med pasient

Artikkelen er skrevet av Cecilie Sæther og Randi Wulvik i samråd med Tannlege Atul Rampal ved Manglerud Tannlegesenter.

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Se detaljene med mikroskop

Alle de små detaljene gir grunnlag for diagnostikk og behandling. Ser du detaljene bedre blir kvaliteten på diagnostikken og behandlingen også bedre, Et mikroskop gir deg nye muligheter innen flere områder som kirurgi, endo og konserverende behandling.
Les mer

Ny klinikk med enkle grep

Går du i tanker om å pusse opp eller renovere klinikken? Det er ikke så mye som skal til! Vi har besøkt Nesodden Tannhelse
Les mer

Hvordan bevare god helse?

Riktig sittestilling er avgjørende for å bevare god helse. Tannhelsepersonell er ekstra utsatt for plager rygg, skuldre, armer mm.
Les mer