Gå til hovedinnhold

Erfaringer med digitale avtrykk

Mange ønsker å høre tannlegenes erfaringer med digitale avtrykk. Vi har her fått Esben Kardel som driver Mikkels Tannhus i Oslo, til å fortelle om sine erfaringer. Han har jobbet med teknologien i flere år og har også holdt flere kurs i temaet.

skanning med pasient 1600x800.jpg

Et unikt verktøy

- Det jeg synes er så bra med 3Shape Trios er at den skanner ekstremt raskt og nøyaktig. Min erfaring etter å ha prøvd andre systemer er at disse ikke alltid gir samme opplevelsen. Nøyaktigheten får jeg glede av gjennom protetikken jeg kan tilby pasientene mine.

Like enkelt for tannlegen som for tanntekniker

Tannteknikeren har lenge hatt gleden av å jobbe digitalt, men nå har dette også blitt lett tilgjengelig for tannlegen. I løpet av de årene jeg nå har skannet har jeg forstått at det er softwaren, altså programmet, som er noe av det viktigste.

Man opplever klart at 3Shape utvikler programmet sitt hele tiden. Gjengivelsen av detaljer i skanningen er veldig bra. Den visuelle tilbakemeldingen og nøyaktigheten på skjermen gir meg all den informasjonen jeg ønsker. Det jeg ser har samme oppløsning og nøyaktighet av detaljer som tannteknikeren min mottar og ser. Dette gjør at det er lett å se og vite om detaljene er synlige for tannteknikeren også.

3Shape Trios skanner ekstremt raskt og nøyaktig

Trios programmet markerer også automatisk ut i farge hvor det er for lite data, med ekstra og tydelig fokus rundt prepareringene. Ergo, du har full kontroll på at skannet blir korrekt med all nødvendig informasjon. Det du ser er det tannteknikeren mottar. Pasientene liker også å kunne se egne tenner i 3D og sammen kan vi diskutere behandlingen, som igjen skaper involvering og trygghet.

Les mer om 3Shape Trios
Vi tilbyr gode brukerkurs for deg som vil starte med digitale avtrykk eller videreutvikle deg

I tillegg er de fleste meget positive til å slippe avtrykksmateriale. Store kasus er også noe 3Shape Trios håndterer godt med prosedyrer for bla hvordan beholde pasientens originale bitt.

skanning skjerm og dame 1600x800.jpg

Bedre kommunikasjon med tanntekniker

Det er ingenting som kan sammenliknes med å jobbe digitalt

Dialogen med tanntekniker blir mye, mye bedre når alt er digitalt. Man får tilbakemelding i programmet med en gang kasuset er sendt og kan kommunisere videre i programmet, via 3Shape app eller på 3Shapes nettside. Tannteknikeren kan om det er noe de lurer på, kommentere og vise direkte på skannet. Vi ser det samme og kan fort avgjøre hva som vil bli riktig og galt, og unngår misforståelser. Dette i motsetning til avtrykk der vi ikke ser modellen eller detaljene det er spørsmål om, og må prøve å huske tilbake til hva vi har sendt avgårde.

Med ScanDeal får du fri bruk av skanner

Jeg kan også legge til kliniske foto til kasuset samtidig med skanningen eller i ettertid. Alt på ett sted, dette gjør også kommunikasjonen lettere. Det er ingenting som kan sammenliknes med å jobbe digitalt, avslutter Esben!

Denne artikkelen er laget utifra et webinar om temaet fra høsten 2020. Dette webinaret og andre filmsnutter kan du se på hjemmesiden her.

Av Lars Reinsborg, forretningsutvikler utstyr og tannlege Mikkel Kardel.

Kontakt oss Vil du vite mer om ScanDeal?

Vi hjelper deg!

Ring oss på tlf 22 07 27 27 eller send en e-post til utstyrsavdelingen@plandent.no

Se hvor lett det er å kommer i gang med ScanDeal

Digital skanning på Tannlab. Kom i gang!