Gå til hovedinnhold

Aktuelt

Her finner du siste nytt fra oss i Plandent. Er det noen tema du ønsker å vite mer om? Kontakt oss gjerne.

nyheter-1920.jpg

Lysten på lystgass?

Hvilke fordeler er det ved å tilby lysgassbehandling ved klinikken. Vi har intervjuet Arne Jacobsen, som har lag erfaring i den type behandlig og synes flere bør vurdere dette fantastiske verktøyet.
Les mer

Skap et "kunstverk"

LM Arte - en serie innovative håndinstrumenter for estetiske fyllinger utviklet i samarbeid med Style Italiano. Med Arte kan du få til det lille ekstra, konturere, skulpturere, lage furer og randkrista osv.
Les mer

Enklere og bedre med PlanOrder - også på laboratoriene

Det er ikke bare tannklinikker som drar god nytte av PlanOrder systemet. Allerede i løpet av et par måneder er forventningene til systemet innfridd hos Proteket
Les mer

Private klinikker i vekst

I en tid der vi ser at flere tannlegekjeder formes og vokser i både antall klinikker og størrelse, vokser også de uavhengige, private klinikkene. En av dem som utvider er Heilotannlegene i Sandnes. Vi har vært på besøk - bli med inn.
Les mer

Tannlege Rampals råd til deg som vurderer mikroskop

Mikroskop er mer enn bare til bruk ved endonti. Les mer om tannlegen som benytter mikroskop ved nær sagt alle behandlinger og hvilke fordeler ZEISS Extaro 300 har gitt ham og klinikken
Les mer

Løftet klinikken til nye høyder!

Det skal ikke så mye til for å løfte klinikken til ny høyder. På Bjørnefjorden Tannklinikk kan pasientene titte på vakre bilder i taket mens behandlingen pågår. Les hva lyspanelene har betydd for dem.
Les mer

Den nye generasjon glassionomerteknologi

Glassionomerer er enkle å applisere (vanligvis i ett lag, «bulk»), herdes ganske raskt og er lette å polere etterpå. Påføring av en coating (f.eks. Equia Coat fra GC) forbedrer både glatthet og estetikk, men øker også slitasjemotstand og trykkfasthet. Se case.
Les mer

Nyheter fra 3M letter arbeidsgangen

3M™RelyX ™Universal Resin Cement fungerer både som en selvbondende sement og i kombinasjon med 3M ™Scotchbond ™Universal Plus Adhesive som en adhesiv sement . Sammen fjerner de bryet og forvirringen ved bruk av flere resinsementer, primere og adhesiver. Se hvordan her
Les mer

En digital revolusjon

I år markerer Planmeca sine 50 år, og for en utvikling det har vært. Her deler Jouko Nykänen, Planmecas Vice President Sales sine opplevelser av den digitale revolusjonen fra sine mange reiser verden rundt gjennom flere tiår.
Les mer

Er klinikken klar for ferien?

Før vi tar ferie kan det være ekstra lurt å sørge for at klinikken og utstyret også gjøres klar for en stille periode. Her er noen gode tips for en sommerklar klinikk, da vil alt være som smurt når ferien er over
Les mer

Hvordan unngå aerosoler på tannklinikken?

I klinikken er både personalet og pasientene utsatt for luftbåren smitte og dermed også økt risiko for infeksjoner. Hvordan kan du ved målrettet bruk av utstyr hindre spredning av aerosoler?
Les mer

Tverrfaglighet på Bryggen

Klinikkleder Camilla Revheim forteller at ansatte fra ni ulike kliinikker nå er samlet i ett stort fagmiljø med 16 behandlingsrom og topp moderne utstyr. Det har vært en god prosess der samarbeid har stått i fokus.
Les mer

Heikki Kyöstilä - 50 år i dentalbransjen

Fra å utvikle sessler til å bli eier av det største private dentale produksjonsfirmaet i verden. Dette er historien om administrerende direktør og grunnleggeren av vårt morselskap og eier – Planmeca
Les mer

Tannbleking - case report

Profesjonell tannbleking som et perfekt tillegg til estetiske behandlingsprotokoller. Se resultatene av moderne blekeløsninger kombinert med estetiske behandlingsprotokoller .
Les mer

Hvilket røntgen til hvilket behov?

Det finnes mange typer røntgen enheter å velge mellom, men hvilket er det beste for din klinikk? Vi hjelper deg å finne riktig røntgen for ditt behov.
Les mer

Romexis 6 - mange nye muligheter

Ønsker du god arbeidsflyt, god funksjonalitet og en stor grad av fleksibilitet? Se hvorfor du bør gå for Romexis 6 i tannklinikken.
Les mer

Hvordan overføre fra Digora til Romexis?

Vurderer du å oppgradere Digora røntgensystem i din tannklinikk? Vi viser deg hvordan du kan oppgradere systemet uten å investere i nytt utstyr
Les mer

Hva sier lovverket om røntgen i tannlegepraksisen?

Hvordan skal vi være sikre på at vi etterlever forutsetningene som lovverket stiller for bruk av røntgen og andre strålekilder? Vi hjelper deg.
Les mer

Ergonomi i 50 år

Kroppen blir satt på prøve, ensidige stillinger, repeterende små bevegelser og oppgaver som krever en viss kraft. Valg av ergonomiske løsninger er derfor viktig. Les om LMs ergonomifokus, helt fra starten i 1973.
Les mer

Enklere arbeidsgang med bare tre farger

Simplishade har en utmerket kameleoneffekt og dekker alle 16 VITA-farger med bare 3 farger. Produktet scorer høyt på Dental Advisor og får gode lovord fra tannleger. Bli kjent med den nye stjernen fra Kerr
Les mer

Hva sier norske tannklinikker om PlanOrder

Stadig flere tar i bruk PlanOrder-systemet for å holde oversikt på sine lagre. Hvordan passer PlanOrder systemet på klinikken og hva har PlanOrder gjort med hverdagen. Vi har spurt norske klinikker hva de tenker.
Les mer

Hva sier norske tannleger om Biodentine?

Biodentine er brukt i mer enn 70 land på over 3 millioner pasienter og det er gjort 800 studier. Se hva norske tannleger sier om Biodentine
Les mer

Det startet med Google

Å skape noe eget er noe mange drømmer om. Likevel er det et fåtall som faktisk gjennomfører og ikke minst lykkes med det. Den nye Yndisklinikken på Østlandet er en av dem som virkelig har fått det til. Vi har vært på besøk
Les mer

En kompositt for alle molarfyllinger

Med Kulzers nye komposittfarge Venus ONE velger du alltid riktig farge. Takket være den nye Adaptive Light matching-teknologien, tilpasser Venus ONE seg til det omkringliggende tannstoffet, uavhengig av skygge.
Les mer

Hvor viktig er serviceavtalen og hva kan du gjøre selv

Daglig, ukentlig og månedlig vedlikehold er alfa og omega for medisinsk utstyr. Hva kan du gjøre selv og hva trenger du serviceavtalen til?
Les mer

Vurderer du å begynne med digitale avtrykk?

Esben Kardel som driver Mikkels Tannhus i Oslo forteller ærlig og oppriktig om sine erfaringer med digitale avtrykk. Han har jobbet med 3Shape Trios i flere år og testet grensene for hva teknologien kan bidra med i hverdagen.
Les mer

Se detaljene med mikroskop

Alle de små detaljene gir grunnlag for diagnostikk og behandling. Ser du detaljene bedre blir kvaliteten på diagnostikken og behandlingen også bedre, Et mikroskop gir deg nye muligheter innen flere områder som kirurgi, endo og konserverende behandling.
Les mer

Reparasjon av frakturer

Fraktur i en krone fremstilt etter alle kunstens regler kan forekomme uten en god forklaring. Det er mulig å reparere fraktur intraoralt med enkle hjelpemidler. Vi loser deg gjennom, se trinn for trinn for ulike materialer.
Les mer

Pasientens krav til sunt og friskt vann

Vann er et lett løsemiddel og absorberer egenskapene til alt det berører når det beveger seg gjennom byens ledninger og bygningsrør. Disse forurensingene kan skade utstyret på klinikken og skape helseproblemer for pasienten.
Les mer

Ny klinikk med enkle grep

Går du i tanker om å pusse opp eller renovere klinikken? Det er ikke så mye som skal til! Vi har besøkt Nesodden Tannhelse
Les mer

Tips til en imøtekommende atmosfære på klinikken

Hvordan kan du skape en inspirerende arbeidsplass og gi pasientene en annerledes, og beroligende opplevelse på klinikken? Bruk av lys kan være det elementet som setter prikken over i-en.
Les mer

Luftrensingsystem reduserer risikoen for overføring av Covid-19

I følge en nylig studie kan luftfiltrering redusere risikoen for overføring av COVID-19 betydelig. Siden det genereres store mengder mikrobielle aerosoler under tannbehandlinger, anbefales bruk av luftrensere i tannklinikker.
Les mer

En ny vår for kofferdam

Kofferdam har mange fordeler. I tillegg til oversikt, kontroll og arbeidsro unngår du også aerosoler, noe FHI anbefaler som et smittereduserende tiltak. Bruken bør utvides og her får du gode tips og anbefalinger.
Les mer

3M Sementering og bonding med suksess

Mange tannleger opplever å være i tvil om en skygge under en fylling er sekundærkaries eller en adhesiv. Som den første universal adhesiv kommer Scotchbond Universal Plus nå med dentinliknende røntgenkontrast, det gjør det enklere å unngå feildiagnostisering.
Les mer

Gammel unit, reparere eller kjøpe ny?

Hvor lenge skal jeg holde liv i uniten før jeg med god samvittighet kan kjøpe ny? Dette spørsmålet stiller alle seg en gang i blandt. Finnes det et godt svar, et riktig svar? Kjøp ny sier selgeren, og servicetekniker insisterer på livredning til siste slutt.
Les mer

Effektiv behandling og god klinikkøkonomi

Tilby "tannrens" bestående av maskinell depurasjon og luftpolering (Airflow). Pasientene opplever det som god service og moderne tannbehandling og det gir et godt økonomisk bidrag til klinikken.
Les mer

Bør man eie eller leie utstyr?

Hva er forskjellen på leie og eie utstyr. Hva passer for meg og min klinikk? Vi har spurt Kari Thorvaldsen i De Lage Landen om å fortelle oss fordeler og ulemper med å leie dentalt utstyr.
Les mer

Oppdater din Planmeca-unit

Hva kan du gjøre med den Planmeca-uniten du har, som er noen år gammel? Her er det mange muligheter til å optimalisere hygienen.
Les mer

Nyttige webinarer og opplæringsmateriell

Under Korona har tilbudet for webinarer eksplodert, og leverandører har vist at de har en rekke tema de ønsker å fortelle mer om. Vi hjelper deg å navigere, og har plukket ut plattformer og webinarer vi synes det kan være verdt å få med seg.
Les mer

Tester dere autoklaven jevnlig?

For å være sikker på at autoklaven virkelig steriliserer må den sjekkes jevnlig. Da kan en Helix-test, som består av en lang og tynn slange med en indikatorstrimmel, være en god løsning. Vi viser deg hvordan..
Les mer

Hvordan bevare god helse?

Riktig sittestilling er avgjørende for å bevare god helse. Tannhelsepersonell er ekstra utsatt for plager rygg, skuldre, armer mm.
Les mer

Velge samarbeidspartner for protetikk

Uansett hvorfor du skal ha ny samarbeidspartner for protetikk, kan det være lurt å ha tenkt igjennom hva som er viktig for deg. Vi gir deg noen gode råd for å velge riktig tannteknisk laboratorium.
Les mer

Et bredt behandlingstilbud

Sentrum tannhelse innfrir visjonen om et bredt behandlingstilbud for både Kristiansund og resten av fylket. Gøran Aass og Fredrik Ahlgrem har sammen etablert en super spesialistklinikk.
Les mer

Tannblekingstips

Alle har vel pasienter som ønsker hvitere tenner. Hvilke pasienter kan bleke, og hvilke bør ikke bleke, hva må man være spesielt oppmerksom på, og hva gjør vi med ising. Her får du gode tips om tannbleking.
Les mer

Utvid tilbudet og lag blekeskinner på klinikken

Bleking kan gi flere pasienter og økt fortjeneste. Her er noen tips for fremstilling av blekeskinner på tannklinikken.
Les mer

Få mer tid i tannklinikken med PlanOrders bestilling- og lagersystem.

PlanOrder er et smart lager- og bestillingssystem som rett og slett er utviklet for å forenkle bestillingsprosessen av forbruksvarer slik at man opplever en enklere klinikkhverdag.
Les mer

Med optimal hygiene i fokus

På tannklinikken er det viktig å etablere gode rutiner og prosedyrer for hygiene. Utformingen av sterilen er sentral, og god planlegging for å innrede en effektiv og hygienesikker steril er helt avgjørende. Vi viser deg hvordan
Les mer

Hva gjør du når sugemotor eller kompressor svikter

Uten sug og luft er det vanskelig å kunne behandle pasienter. En sikker drift er en god veileder for suksess. Hva kan du selv gjøre for å vedlikeholde sugemotor og kompressor? Vi gir deg tipsene du trenger for vedlikehold av motorrommet
Les mer

Det går rundt og rundt..

Vi får stadig spørsmål om alle numrene på roterende instrumenter og hva de står for. Vi skal her oppklare mange av dem.
Les mer

Smittevern, stikkskader og avfallshåndtering på tannklinikken

Hvordan skal tannklinikken forholde seg til smittevern, stikkskader og avfallshåndtering?
Les mer

En moderne tannklinikk i full blomst...

Fra ung spire på Grünerløkka til full blomst ved Nathionaltheatret. Slik fremstår Colosseum Grünerløkka i nye lokaler i hjertet av Oslo sentrum. Bli med Plandent på besøk..
Les mer

Skudneshavn tannlegesenter - i god vekst

Ytterst på Karmøy i vakre Skudeneshavn holder Skudeneshavn tannlegesenter til. En klinikk i vekst med gode løsninger. Bli med oss på besøk
Les mer