Gå til hovedinnhold

Colosseum Bergen

Colosseum Bergen så dagens lys 1.februar 2021 midt i pandemiens år. Klinikken ligger midt i hjerte av byen, med utsikt til Strandgaten, Strandkaien og Vågen. Man kommer inn i en gammel og ærverdig gang som fører videre opp og inn til nye flotte lokaler i 2. etasje.

Bergens smitt og smau

Pasientene blir tatt vel imot med et smil av Aud Nina Dyngeland i den innbydende resepsjonen. Klinikken oppleves som luftig og åpen og samtidig lun og intim. Gjennomgangstema i interiørdelen er bilder fra Bergens smitt og smau - enhver Bergenser vil føle seg hjemme her!

Man blir tatt vel i mot i resepsjonen

Begge parter strålende fornøyd
Planleggingen av klinikken startet i 2020. Lena Reppe i Plandents prosjekteringsavdeling har kommet med smarte forslag og gjennomtenkte løsninger, og har hatt ansvaret i tett dialog med Colosseum sentralt. Begge parter er veldig fornøyd med gjennomføringen av prosjektet og overleveringen av Norges mest moderne klinikk!

Motiver fra Bergen går igjen i hele klinikken

En samarbeidspartner med spesialkompetanse

Vi tok oss en prat med klinikkleder Camilla Revheim for å høre litt om hvordan hun har opplevd prosessen fra tomme lokaler til ny komplett klinikk.

«Jeg har opplevd det som en god prosess der samarbeid har stått i fokus. Det gir trygghet for oss at vi har en samarbeidspartner som har spesialkompetanse på alle felt som skal dekkes i en så stor klinikk.” Kai Sindre Solheim, servicetekniker hos Plandent var med fra starten og kvalitetssikret at rørleggere og elektrikere fikk de tegninger og anvisninger som må følges i en slik prosess. Da utstyret skulle monteres ble Kai Sindre og Dan i team Bergen forsterket med Lars fra Oslo, Kjell Frode fra Jevnaker og Roger fra Kragerø for å få alt på plass til rett tid.

Alt arbeidet fra høst 2020 til åpning i februar 2021 ble utført midt i pandemien, og vi er glade for at vi i dag kan si at vi klarte dette uten smitte blant arbeiderne. Smittevern ble tatt på alvor og det betalte seg!

De ansatte gleder seg til å ta i bruk nytt utstyr
Fra venstre: tannhelseskretær Aud Rysjedal, tannlege og fagleder Roar Alstad og klinikkleder Camilla Revheim gleder seg til å ta i bruk nytt, flott utstyr.

Mange flyttelass til samme klinikk

De ansatte har flyttet fra ni ulike praksiser og har samlet seg i et stort faglig miljø i Fortunen der de gleder seg til å ta i bruk topp moderne utstyr! 29. januar kom alle klinikkene med flyttelass og det var litt av en logistikk som måtte til for at dette skulle gå knirkefritt!

Klinikken består av 16 behandlingsrom hvor fem av rommene er for spesialistbehandling, som oralkirurgi, perio, endo og protetikk. Alle behandlingsrom har Planmeca uniter med tilbehør og tannlegene kan gjøre seg nytte av OPG røntgen, Zeiss mikroskop og Trios intraorale skannere.

Skanning til nye restaureringer
Tannhelsesekretær Henriette Tveiten er klar for skanning.

Den Nationale scene fører til sterilen

Sterilen er praktisk organisert i soner med åpning i begge ender. Man kommer inn i uren sone som fører til to desinfektorer. Deretter ren sone med plass for inspeksjon og eventuell innpakking av instrumentene, der vi ser May Knutsen. Det er egne benker for uinpakket, sterilisert gods og godt med skapplass for instrumenter og kassetter. Går man videre gjennom skyvedøren Den Nationale Scene kommen man til et avgrenset område med DAC og to Melag autoklaver.

Den Nationale Scene fører inn til sterilen

Hjelpen kommer på et blunk

For å tilkalle hjelp fra tannhelsesekretær, når det trengs, har klinikken installert FlexiBlink, tilkallingssystem. Tannlegen aktiverer varsling fra stolen ved å trykke på ringeklokke på assistentarm, display på instrumentbrygge eller fra fotpedal. Da kommer det opp melding fra aktuelt kontornummer på display som står på begge sterilene, og det varsler på personsøkeren til det aktuelle kontoret. Meldingen kvitteres ut på personsøkeren og da blir den også kvittert ut på displayet.

Med FlexiBlink kommer hjelpen på et blunkTannhelsesekretær Rahel Atsmu Tsesye har fått en enklere og bedre hverdag med nye verktøy.

Samkjøring av varesortiment

Det er alltid en utfordring å få samkjørt varesortimentet når man samler så mange tidligere klinikker under et tak. Klinikken har fått installert PlanOrder, som er et lager og bestillingssystem for forbruksvarer. Alle har vært positivt innstilt og med god hjelp på varelageret fra Ingunn og gode råd og produktanbefalinger fra Plandents distriktselger Ragnhild så har det gått seg fint til.»

C Bg PlanOrder 1600x800.jpg
PlanOrder gir klinikken en forutsigbarhet over de varer som de til enhver tid trenger og man sparer tid på varebestilling.

Neste skritt for Colosseum Bergen er å kunne tilby byens befolkning utvidet åpningstid, slik at man kan være der når pasienten ønsker det!

Plandent takker for tilliten som Colosseum har gitt oss og ønsker klinikken velkommen som en del av dentalmiljøet i Bergen!

Skrevet av Ragnhild Lossius, tannpleier og distriktselger

stripegrey.jpg

Se mer..

Det startet med Google

Å skape noe eget er noe mange drømmer om. Likevel er det et fåtall som faktisk gjennomfører og ikke minst lykkes med det. Den nye Yndisklinikken på Østlandet er en av dem som virkelig har fått det til. Vi har vært på besøk
Les mer

Ny klinikk med enkle grep

Går du i tanker om å pusse opp eller renovere klinikken? Det er ikke så mye som skal til! Vi har besøkt Nesodden Tannhelse
Les mer

Et bredt behandlingstilbud

Sentrum tannhelse innfrir visjonen om et bredt behandlingstilbud for både Kristiansund og resten av fylket. Gøran Aass og Fredrik Ahlgrem har sammen etablert en super spesialistklinikk.
Les mer