Gå til hovedinnhold

Desinfiser alt fra klinikktøy til flater og proteser med Erisan Oxy+ på tannklinikk

I den stadig mer krevende verden av tannhelse, er riktig desinfeksjon essensielt for å opprettholde et trygt og hygienisk miljø. Antibac/Kiilto Clean lanserer Erisan Oxy+: et kraftfullt desinfeksjonsmiddel designet spesielt for tannklinikker.

Erisan Oxy+ er et effektivt desinfeksjonsmiddel basert på hydrogenperoksid og pereddiksyre for tekstiler, ikke-invasivt medisinsk utstyr og andre kritiske overflater i tannklinikker og helsevesenet generelt. Produktet er CE-merket medisinsk utstyr og har dokumentert effekt på bakterier, virus, sporer og sopp

Desinfeksjon av klinikktøy ved vask på 60°C

Det meste kulørte arbeidstøyet tåler en vasketemperatur på maks 60⁰C. Det gjør det vanskelig å innfri de faglige anbefalinger for smittevern i klinisk odontologisk praksis der klinikktøy er anbefalt å vaskes på 85⁰C i 10 minutter, for å være sikker på at virus og bakterier blir drept i vaskeprosessen.

Med Erisan Oxy+ oppnås en desinfisering av klinikktøyet ved 40 - 60⁰C. Løsningen blandes direkte i vaskemaskinen og krever kun halvparten av den vanlige mengden vaskemiddel. Dette gir enkel og effektiv desinfeksjon av tekstiler, uavhengig av maskintype. Produktet etterlater ingen lukt på tøyet etter desinfiseringsvask. Løsningen kan også brukes til å desinfisere kroppsvæskeflekker.

Erisan Oxy+ kan brukes til vask av klinikktøy.jpgFør vasken tas ut, anbefales det å beskytte de rene tekstilene ved å desinfisere vaskemaskinens dør og tetningslister med en 2 % bruksløsning. Desinfiser hendene eller bruke rene hansker før det desinfiserte tøyet berøres.

Tekstilvask med Erisan Oxy+ har flere fordeler:

 • Vasken krever kun halvparten av anbefalt vaskemiddeldosering.
 • Effekten av Erisan Oxy+ aktiveres allerede i lavere temperaturer, noe som gjør det mulig å oppnå hygienisk vask selv med normale vaskeprogrammer.
 • Ved at man bruker mindre vaskemiddel og redusert vanntemperatur i vasken, oppnås også en miljøgevinst.

Erisan Oxy+ er ikke bare begrenset til tekstilvask alene. Det kan også brukes til desinfeksjon av flater, samt desinfeksjon av instrumenter før sterilisering.

BESTILL KOSTNADSFRI VAREPRØVE

Desinfisering av medisinsk utstyr og instrumenter

Når granulatet er løst opp i varmt vann i en beholder har man en effektiv og bruksklar desinfeksjonsløsning for ulike typer utstyr og overflater:

 • Ikke-invasivt medisinsk utstyr (f.eks. unit, stol og annet pasientnært utstyr)
 • Invasivt utstyr og instrumenter (til behandling og kirurgi) – ved pre-desinfisering før sterilisering
 • Unitens sugesystem
 • Tannproteser
 • Ultralydbad
 • Kontaminerte overflater

Erisan Oxy+ til bløtlegging av instrumenter.jpg

Desinfeksjonsmiddelet leveres i 50 grams poser med granulat. Det er enkelt å blande ut posen i 1 L lunkent vann til en 2 % bruksløsning. Ferdigblandet løsning har en mild lukt, og ubrukt løsning kan oppbevares i 7 dager før bruk. Ved desinfeksjon av instrumenter ol i desinfeksjonskar byttes løsningen daglig.

Virketid Flater - 2 minutter
Instrumenter i kar - 30 minutter

Spar miljøet i transport, emballasje og plass

 • Konsentrat tar minimalt med plass i transport, lager og emballasje som avfall, sammenlignet med flytende væske i flasker
 • Én kartong med 50 små poser á 50 g gir 50 liters bruksløsning (Tips! Sammenligner du det med flytende desinfeksjonsmiddel sparer du både miljø, emballasje, transport og penger)
 • Avgir ingen spritdamp eller sjenerende lukt.
 • Brukt løsning kan trygt helles ut i avløpet
 • Mindre vaskemiddel og lavere vasketemperatur ved hygienisk tekstilvask.
 • Samme produkt har mange bruksområder.

Erisan Oxy + til desinfeksjon av flater.jpg

Q & A Kiilto Pro Erisan Oxy+

 1. Hvor lang virketid skal produktet ha ved vanlig overflatedesinfisering?
  Svar: Man kan bruke 2 % løsning og en virketid på minimum 2 minutt for effekt mot bakterier og
  gjærsopp. (Candida albicans er gjærsopp.) Hvis man skal ha full effekt, dvs inkl sopp og virus skal man bruke 5% løsning og en virketid på 2 min.
 2. Kan produktet i 2 % eller 5 % blanding bleke fargen på trekket på tannlegestolen?
  Svar: I følge vår materialrapport skal dette ikke være noe problem.
 3. Kan man bruke Oxy+ til å desinfisere instrumenter som er med gummi/silikon, f.eks. LM
  instrumenter som brukes mye innen tannhelse i Norge?
  Svar: Ut ifra materialtestene skal dette fungere bra.
 4. Hvor skal posen kastes når den er tom?
  Svar: Den skal kastes som restavfall.
 5. Kan vi si at uniformene er desinfisert eller må vi si hygienisk rene når de har brukt Oxy+ i vaskemaskinen?
  Svar : Uniformene er desinfisert med full effekt i henhold til EN16615 hvis man vasker tøyet i 60
  grader. Hvis man vasker i 40 grader har Kiilto foreløpig testet på Staph. Aureus, og da sier man hygienisk rent. (EN 16616 (60° C desinfeksjon av tekstiller: baktericid, fungicid og mykobaktericid effekt, 40 ° C testet med Staph. Aureus).
 6. Det står at granulatet skal løses opp i vann som holder 30-40 grader. Er det for at det skal løses opp raskere? Hva skjer hvis man ved et uhell bruker kaldt vann? Må blandingen kastes, eller tar det bare lengre tid før det løser seg opp?
  Svar : Det anbefales 30-40 grader, for da tar det mye kortere tid å bryte de kjemiske bindingene i
  råvarene for å utløse oksidasjonsreaksjonen som gir desinfiseringseffekten. Det samme vil skje i kaldt vann, men det tar lengre tid.

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Tips til god hygiene og vedlikehold på tannklinikk

Er du fersk tannhelseskretær, eller klinikkassistent? Her har vi samlet tips som er verdt å få med seg for optimal hygiene og godt vedlikehold på tannklinikken.
Les mer

Er du sikker på at autoklaven steriliserer optimalt? Sjekk dette

For å være sikker på at autoklaven virkelig steriliserer må den sjekkes jevnlig. Da kan en Helix-test, som består av en lang og tynn slange med en indikatorstrimmel, være en god løsning. Vi viser deg hvordan..
Les mer

Er klinikken klar for ferien?

Før vi tar ferie kan det være ekstra lurt å sørge for at klinikken og utstyret også gjøres klar for en stille periode. Her er noen gode tips for en ferieklar klinikk.
Les mer