Gå til hovedinnhold

Hvorfor Melatherm 10 Evolution er av de beste desinfektorene for sterilen

Ved kjøp av desinfektor til klinikken er det viktig å tenke på at den oppfyller riktige ISO krav. Hva bør du tenke på og hva bør du vurdere når du skal bestille ny desinfektor. Vi presenterer her hvorfor Melatherm 10 Evolution er en av de beste desinfektorene for sterilen.

Sterilens arbeidshest - MelaTherm 10 Evolution desinfektor

Alle instrumenter og utstyr som ikke kan steriliseres og kommer i kontakt med pasientens slimhinner skal etter smittevernsveileder desinfiseres med en maskin som oppfyller kravene i DS / EN ISO 15883-1, -2 og -5.

MelaTherm-10-Evolution-in-action.jpg

Vurdering av kapasitet og tørkefunksjon i desinfektor

I tillegg er det viktig å tenke på om desinfektoren faktisk er i stand til å dekke klinikkens daglige kapasitet. Her lønner det seg å finne en desinfektor som kan settes opp med forskjellige innsatser, kurver og kassetter som passer de instrumentene klinikken bruker. Ønsker en å skåne disse instrumentene i størst mulig grad fra korrosjon og skade så er en desinfektor med aktiv tørkefunksjon veien å gå.

MELAG - en solid leverandør av autoklaver og desinfektorer til sterilen

Er det en produsent som har lang erfaring med å produsere utstyr til sterilen så er det Melag. Med Melags desinfektor Melatherm 10 Evolution er du sikret å oppfylle ISO-krav, effektiv drift, god arbeidsflyt på sterilen og skånsom behandling av alle instrumenter som desinfiseres.

MelaTherm-10-Evolution-lukket.jpg

Hva gjør Melatherm 10 Evolution til den beste desinfektoren for sterilen?

  • Aktiv tørkefunksjon og AquaBoost: Instrumenter må være tørre, enten de skal brukes direkte etter desinfisering eller om de skal pakkes og steriliseres i autoklaven. Med Melathermens aktive tørkefunksjon garanteres det at alle instrumenter er tørre og klare til bruk og sterilisering på rekordtid. Samtidig beskyttes instrumentene mot rekontaminering, korrosjon og skade.
  • I tillegg er Melatherm 10 Evolutions spyletrykk dobbelt så kraftig sammenlignet med andre desinfektorer. Dette fører til at vaskeresultatet kan bli opptil 44 % bedre, og tillater dekontaminering av flere instrumenter per syklus, instrumenter som kan brukes på opptil 40 pasienter på bare 60 minutter.

Melatherm kan settes opp med forskjellige kurvoppsett. Her vises bilde av en anbefalt «dental» kurvpakke med innsatser og kassetter
Bilde: Melatherm kan settes opp med forskjellige kurvoppsett. Her vises bilde av en anbefalt «dental» kurvpakke med innsatser og kassetter

Meltherm har optimalisert vaskekammer

Med Melatherms optimaliserte vaskekammer tilrettelegges det for dekontaminasjon av instrumenter på en økonomisk og miljøvennnlig måte. Det finnes over 80 kurver, innsatser, kassetter og annet tilbehør som er tilpasset vaskekammeret, og som kan settes opp for å matche klinikkens behov. Å ha tilbehør som er tilpasset den daglige driften åpner opp for effektiv og god arbeidsflyt på sterilen.

MelaTherm-10-Evolution-desinfektor.jpg

Internt kabinett for lagring og dosering av flytende rengjøringsmiddel

I nedre del av Melathermen finnes det et uttrekkbart kabinett (skuff) der alle rengjøringsmidlene kan lagres. Ved andre desinfektorer må disse lagres i benk ved siden av desinfektoren og tar derfor opp unødvendig plass, spesielt i trange steriler. Med en Melatherm sparer en plass samtidig som doseringsslangene beskyttes på en god måte

MelaTherm-10-Evolution.jpg
Bilde: For bedre ergonomi ved inn og utlasting av Melathermen kan det settes inn et ekstra kabinett. Kabinettet kan også brukes som lagringsplass

Smart-Touch og ProControl i panelet

Evolution leveres med et stort intuitivt fargedisplay med touch-funksjon. Med displayet følger det med videoveiledninger for alle relevante bruksfunksjoner, dette gjør det svært enkelt for brukeren å opparbeide seg god forståelse for desinfektoren. I større klinikker der flere bruker desinfektoren er dette en smart funksjon å ha. Evolution har også ProControl funksjon, noe som gjør at de ansatte kan logge seg inn med egen bruker direkte fra displayet og selv kan kvittere for alle sykluser de har utført.

MelaTherm-10-Evolution-1200x800.jpg

Dokumentasjon har aldri vært viktigere

Alle relevante prosesser og parametere som utføres under en syklus med Melatherm loggføres og dokumenteres. Dette gjør at klinikken enkelt kan spore opp og dokumentere at alle instrumentene som brukes på klinikken har blitt riktig desinfisert om det skulle oppstå en klagesak eller rettstvist. Alle Melatherm desinfektorer leveres med integrert CF-kort som lett kan overføres til PC og internt HMS-system. Melatherm kan også kobles direkte til PC med nettverkskabel for direkte overføring.

MelaTherm-10-Evolution-chip.jpg

Tekniske spesifikasjoner

  • Kan kobles til 230V 1fas eller 400V 3fas.
  • Krever kaldtvannstilkobling og avløp.
  • Støy: Middelverdi, 66,2dB. Maks støyemisjon (tørke), 73dB.
  • Volum vaskekammer: 84 liter.

Syklustider

  • Quick-Program: 36 min
  • Universal-Program: 40 min
  • Intensive-Program 51 min

*Alle tider er uten aktiv tørketid (kan avbrytes når som helst) og er for Melatherm som er tilkoblet 400V 3fas.

Vil du vite mer?
Spør oss - vi hjelper deg å velge riktig desinfektor for din klinikk. Send en e-post til utstyrsavdelingen@plandent.no eller ta kontakt på telefon 22 07 27 27

Av Andreas Sivertsen, produktsjef utstyr, sommeren 2022

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Desinfektor

Vi har et godt utvalg av desinfektorer fra blant annet Miele og Melag som leverer den gode kvaliteten du ønsker i tannklinikken
Les mer

Trangt på sterilen? 10 gode grunner til at CareClave er din nye bestevenn

Melag har produsert høykvalitets hygieneprodukter siden 1951 og kaller den en revolusjon, vi er veldig enig. Her får du 10 gode grunner for at CareClave kan være riktig for deg.
Les mer

Slik setter du opp rekkefølgen i sterilen for gode hygienerutiner og arbeidsflyt.

På tannklinikken er det viktig å etablere gode rutiner og prosedyrer for hygiene. Utformingen av sterilen er sentral. Vi viser deg hvordan
Les mer

Er du sikker på at autoklaven steriliserer optimalt? Sjekk dette

For å være sikker på at autoklaven virkelig steriliserer må den sjekkes jevnlig. Da kan en Helix-test, som består av en lang og tynn slange med en indikatorstrimmel, være en god løsning. Vi viser deg hvordan..
Les mer