Gå til hovedinnhold

Ny på intraoral skanner – hva bør jeg vite?

Å starte med intraoral skanner på tannklinikken kan være spennende, men det kan også være en læringsprosess. Her er noen viktige ting du bør vite når du begynner å bruke en skanner på tannklinikken

Unboxing 3Shape.jpg

Opplæring og trening med skanneren

Det er viktig å motta tilstrekkelig opplæring og trening i bruk av skanneren. Sørg for å delta i opplæringsprogrammer og workshops som tilbys av produsenten eller dentaldepotet som leverer skannere. Dette vil hjelpe deg til å bli kjent med skannerens funksjoner og bruk, samt lære beste praksis for å oppnå nøyaktige og pålitelige resultater.

Pasientkommunikasjon ved bruk av intraoral skanner

Når du bruker en intraoral skanner er det viktig å kommunisere med pasientene dine og forklare hva de kan forvente. Forklar fordelene med skanneren, som raskere avtrykkstaking og bedre pasientkomfort. Det kan også være nyttig å forklare trinnene i skanningsprosessen for å berolige pasientene og svare på eventuelle spørsmål de måtte ha.

Riktig forberedelse før skanning intraoralt

Før du utfører en skanning, må du sørge for at pasientens munnhule er riktig forberedt. Rengjør tenner og tannkjøtt grundig. Dette vil bidra til å sikre nøyaktige og klare skanningsresultater.

Ny på intraoral skanning.jpg

Kontroll på bevegelsene

Under skanneprosessen er det viktig å ha god kontroll på bevegelsene og følge instruksjonene fra produsenten. Beveg deg jevnt over pasientens tenner og tannkjøtt, og prøv å unngå plutselige bevegelser eller risting som kan påvirke skanningen.

Kvalitetskontroll

Etter at skanningen er fullført, er det viktig å gjennomgå og vurdere kvaliteten på skanningsdataene. Sørg for at alle områder er tydelig skannet og at det ikke er noen manglende eller feilaktige data. Ved behov kan du gjenta skanningen av spesifikke områder for å sikre nøyaktighet.

7.jpg

Samarbeid med laboratoriet

Når du bruker en intraoral skanner vil du sannsynligvis samarbeide med et tannteknisk laboratorium. Etablér en god kommunikasjon med laboratoriet og vær tydelig på hvilke spesifikasjoner du har. Dette vil bidra til å sikre at tannteknikeren produserer tannrestaureringer som passer perfekt og oppfyller dine forventninger.

Oppdateringer og vedlikehold

Hold deg oppdatert med programvareoppdateringer og vedlikehold for den intraorale skanneren. Sørg for å følge produsentens retningslinjer og anbefalinger for å sikre optimal ytelse og lang levetid for utstyret.

Å begynne med intraoral skanner på tannklinikken kan være spennende og nyttig når du blir kjent med utstyret og blir komfortabel med bruken. Med riktig opplæring, god kommunikasjon med pasienter og lab vil du kunne dra nytte av de mange fordelene som en intraoral skanner kan gi klinikken.

Funfact: Visste du at 3Shape skanneren har et skjult spill på skanneren som har likhetstrekk med gode gamle Duckhunt på Nintendo SNES? :)

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

6 grunner til å bruke digitale avtrykk

Gradvis har tradisjonelle avtrykk blitt erstattet med intraorale skannere og denne teknologien gir mange fordeler sammenlignet med de konvensjonelle metodene for avtrykkstagning. Hvorfor er digitale avtrykk å foretrekke fremfor de konvensjonelle?
Les mer

Digital arbeidsflyt | Hvorfor er det fremtiden på tannklinikken?

En digital arbeidsflyt på tannklinikken har de siste årene blitt synonymt med fremtidens tannklinikk. Dette innebærer bruk av avansert teknologi i form av avansert programvare og digitale verktøy som for eksempel intraoral skanner, fres, printer for å forbedre effektiviteten, nøyaktigheten og pasientopplevelsen. Hvorfor er en digital arbeidsflyt på tannklinikken viktig og en del av den moderne tannklinikkens fremtid?
Les mer

Digital tannklinikk fra første dag

Allerede før tannlegestudiet ble påbegynt, ble domenet Tann for Tann kjøpt. Tannlege Dag Arthur Songe og Erik Hageli Henriksen var tidlig fast bestemt på at de skulle ha en klinikk som var innovativ og mest mulig digital. Les hvilke digitale løsninger klinikken har tilrettelagt for
Les mer