Gå til hovedinnhold

Plandent jubilerer - til tjeneste i 120 år

I år er det 120 år siden to norske tannleger etablerte Norsk Dental Depot. Siden starten har vi som selskap, gitt en hjelpende hånd til private og offentlige tannklinikker i hele landet. Vår administrerende direktør Ragnar Pettersson reflekterer her over selskapets historie i forbindelse med jubileumsåret.

En hjelpende hånd i 120 år

- refleksjoner på selskapets 120 år fra adm.dir Ragnar Pettersson i Plandent

Ragnar jubileum 2023.png

Det er med stor ærefrykt jeg åpner styremøteprotokoller fra de første årene etter selskapets etablering. Vi kan lese hva som var utfordringene gjennom 1. og 2. verdenskrig, under etablering av den offentlige tannhelsetjenesten og digitaliseringen av røntgen. Selskapet har ledet an i utviklingen og tatt kundene gjennom mange dramatiske perioder og store endringer.

I 1995 solgte aksjonærene, som stort sett var norske tannleger, sine aksjer til den finske Planmeca-gruppen. Gjennom å være en del av en stor internasjonal aktør, fikk selskapet tilgang til nye konsepter og ideer og det ble veldig kort vei fra Planmeca-fabrikken i Finland til brukere i Norge.

Ø27.png
Østensjøveien 27 i Oslo. Plandents hovedkontor siden 2014

Gjennom 120 år har vi knyttet til oss de beste leverandørene med de beste produktene slik at vi kunne være den hjelpende hånden for våre kunder. Det ønsker vi også å gjøre i årene som kommer, enten om man f.eks. skal bygge ny klinikk eller gå i gang med intraoral scanning, 3D-printing eller effektivisere driften på klinikken.

Et av kjennetegnene ved Norsk Dental Depot/Plandent gjennom historien har vært vår sterke lokale tilstedeværelse i alle deler av landet. Mange har lagt sitt livsverk i våre hender, fra de tenker på å etablere en tannklinikk og til den skal overleveres til neste generasjon eller til nye eiere. Våre hjelpsomme hender har hjulpet til med stort og smått på klinikken. Vi kjenner klinikkene og personalet veldig godt og våre serviceteknikere har ofte egne nøkler til klinikken

Midt-Norge-møtet.jpg
Gjengen samlet under Midt-Norge møtet i 2021

Som en stabil arbeidsgiver i mange ti-år har lønninger og andre goder gitt en hjelpende hånd til mange ansatte og deres familier gjennom tidene. Mange velger å bli i selskapet i nesten hele sin yrkeskarriere og vi har derfor kunnet feire flere 40 og 50 års jubileer blandt de ansatte. I nostalgiske øyeblikk ser vi tilbake og deler historier om legender i selskapet eller om spesielle hendelser i løpet av 120 år. Det er mye å ta av og vi håper å kunne dele noe av dette igjennom 2023.

Plandent-ansatte-2023.jpg
Plandent ansatte våren 2023

Jeg er stolt av selskapets evne til fornyelse og er sikker på at en sterk kultur og kompetanseheving er nøkkelen til å kunne omstille oss i forhold til endrede krav i markedet. Kultur og kompetanse gjør at ansatte velger å bli lenge i selskapet og erfarne og motiverte medarbeidere vil gi en hjelpende hånd til de som trenger det. Som et av tiltakene for å bygge en sterk kultur, tar vi derfor med oss alle ansatte til Helsingfors i mai for å bli bedre kjent med konsernet vi er en del av.

Utover året skal vi vise hvordan vi har gitt våre kunder en hjelpende hånd og hvordan vi gjør det samme i disse tider og i årene som kommer. Vi hjelper deg gjerne.

Om oss i Plandent

Plandent As (tidligere Norsk Dental Depot) ble startet i 1903 og markedsfører i dag dentalutstyr fra store, anerkjente produsenter, blant annet uniter, røntgen og programvare fra Planmeca.

I tillegg tilbyr vi et stort utvalg forbruksvarer og småutstyr fra mange internasjonale produsenter som for eksempel 3M, Ivoclar, Dentsply Sirona, Kulzer, 3Shape, Dürr, W&H, KaVo, osv. sammen med våre egne varemerker, Orbis og Like

Vårt mål er å ha et attraktivt og bredt utvalg slik at vi dekker klinikkens og laboratoriets behov. Alt for en enklere og bedre hverdag.

Plandent AS eier selskapene Tannlab AS, Denamed AS og Dental Sør AS

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Tannlegetilbud opptil 26 år, hvordan løse det Prøsch?

Hva skjer egentlig når politikere vedtar nye retningslinjer for hvem som har krav på offentlig tannhelsebehandling? Og hvordan angriper den offentlige tannhelsen oppgaven? Per Christian Prøsch, erfaren fylkestannlege og avdelingsdirektør i Helseetaten Oslo har mange tanker om det som skjer om dagen. Vi tok en engasjerende prat med Prøsch.
Les mer

Positivt fra tannlegeforeningen

Et tettere samarbeid mellom ulike aktører i bransjen kan skape gode fysiske møteplasser etter pandemien. Det er mye som er positivt. Her deler vår administrerende direktør, Ragnar Pettersson sine tanker om møteplasser og arrangementer etter pandemien, og tannlegeforeningen får kudos.
Les mer

En gammel sykkelfabrikk gjenoppstår som moderne tannklinikk

I Sandnes, i det gamle Øglændhuset midt i gågata har Oris Dental åpnet en ny, stor klinikk. Tidligere drev Jonas Øglænd landets største sykkelfabrikk her og utallige DBS (Den Beste Sykkel)-sykler trillet ut herfra. Under dette merket var den ikoniske sykkelen Apache det flotteste et barn kunne drømme om på 70-tallet. Og nettopp Apache ble navnet på prosjektet.
Les mer