Gå til hovedinnhold

Kjært barn har mange navn - sandblåsing, luftpolering, pulverjet og høytrykksspyling

Den enkleste formen er en god rengjøring der man fjerne misfarginger, plakk og biofilm. Vi ser her på tilgjengelige luftpolerere, som gir pasienten renere, hvite tenner, og letter diagnostisering og øvrig behandling.

LM CombiLed

Komplett luftpolerer og scaler for perio, sub- og supragingivalt

LM-ProPower™ CombiLED har førsteklasses egenskaper som gjør den til et nyttig verktøy innen profesjonell tannpleie. CombiLED er den eneste maskinen på verdensmarkedet med lys, et kraftig lys rundt spissen gir deg en helt ny opplevelse, hvor du ser misfarginger på tannflatene mye bedre og får godt overblikk og kontroll over behandlingen. En konstant, presis pulverstråle, justerbar effekt og et ergonomisk silikonbelagt håndstykke gir de beste forutsetninger for å oppnå optimalt resultat. LM-ProPower™ CombiLED har en betydelig smalere stråle enn de fleste andre apparater, som gjør det enkelt å styre strålen dit du ønsker, slik minskes også risikoen for skader på bløtvevet.

Velg mellom to ulike spisser for subgingivalt bruk, avhengig av behovet. Spissene er konstruert for å unngå pulverstopp, vann og pulver er adskilt til siste øyeblikk.

En avtagbar, transparent pulverbeholder gjør det enkelt å kontrollere pulvernivået. ProPower™ CombiLED inneholder i tillegg til luftpolereren vi har beskrevet over også ultralydscaler med et stort utvalg spisser. Alt samlet i ett apparat, som enkelt kan flyttes rundt.

EMS AirFlow Max

Den original AIRFLOW® fra EMS

AIRFLOW MAX® renser og polerer i en og samme prosedyre. Fjerner biofilm, begynnende tannstein og misfarginger på naturlige tenner, restaureringer og implantater. Resultatet er en fornøyd pasient med et strålende smil etter en minimalt invasiv og behagelig behandling. Den forbedrede originale AIR-FLOWING® med AIRFLOW® MAX (håndstykke) er mer skånsom, behagelig og effektiv enn tidligere med betydelig redusert utslipp av aerosoler.

AIRFLOW® MAX fjerner den etiologiske hovedårsaken til karies, gingivitt, periodontitt, slimhinnebetennelse og peri-implantitt. AIRFLOW® PLUS (14 μm) et erytritolbasert pulver sørger for minimalt invasiv behandling med maksimal pasientkomfort. AIRFLOW® MAX fjerner biofilm supragingi-val, subgingival opp til 4 mm, på tungen, gingiva og -ganen. CLASSIC COMFORT (40 μm) et Bicarbonat-basert pulver som brukes kun supragingivalt til å fjerne gjenværende misfarg-inger.

AIRFLOW® MAX (håndstykke) og AIRFLOW®Prophylaxis Master (GBT maskinen) sørger for at vann- og pulverpartikler strømmer presist og målrettet for en uavbrutt behandling i opptil 40 minutter (Laminar Teknologi). Dette gir maximum effekt, minimerer pulverbruk og gir høy pasient- og bruke-rkomfort.

En AIRFLOW-behandling® tar i gjennomsnitt 10 minutter. Handys er ment som en rask løsning for enkle behandlings-flater - ikke for hele munnen.

Innfarging og behandling med luftpolerer
Før innfarging, etter innfarging og etter GBT

AIRFLOW® MAX (håndstykke) er hjørnesteinen til: Guided Biofilm Therapy (GBT).
GBT er den systematiske, forutsigbare løsningen for profesjonell profylakse av biofilm og tannstein ved bruk av viten-skapelig dokumenterte, toppmoderne teknologier, AIRFLOW®, PERIOFLOW® og PIEZON® PS. Guided Biofilm Therapy (GBT) består av en protokoll med prosedyrer basert på individuelle diagnoser og risikovurderinger som ivaretar sikkerhet, effektivitet og komfort, som resulterer i en optimal opplevelse for både behandler og pasient.

Lunos luftpolerer utvalg

MyLunos fra Dürr Dental - en luftpolerer som ikke tetter seg? Er det virkelig mulig!

Ja, svarer Dürr – takket være smart teknologi og svært vann-oppløselig pulver så unngår man dette.

MyLunos i et nøtteskall:

  • Vann og pulver blandes først ytterst i spissen, man unngår derfor at pulveret klumper seg.
  • Samme håndstykke brukes til supra- og subgingival be- handling, du skifter bare spiss.
  • Pulverene er laget av trehalose, som er svært vannløselig og minimalt invasivt.
  • For periobehandling finnes det eget perio-pulver (30 µ), som brukes også i dype lommer > 8.
  • Periotippen er spesielt smal og fleksibel, og måler hele 11,7 mm – med dybdemarkører.
  • Pulverkammeret har bajonettlås og kan byttes under behandling, både mtp å veksle mellom ulike pulver og ved behov for påfyll.
  • Pulveret gir minimal slitasje, man ikke trenger derfor ikke å polere etter behandling.
  • Lunos Prophy Powder Gentle Clean - 65 µ, fire smaker; nøytral, appelsin, spearmint og ville bær.
  • Lunos Prophy Powder Perio Combi - 30 µ, nøytral smak

MyLunos – håndstykket som ikke tetter seg, med skånsomt pulver som kan brukes i dype lommer > 8.

Skrevet av Aina Eliassen, tannpleier og markedskoordinator med innspill fra LM Instruments, EMS og Dürr Dental

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Tannbleking - case report

Profesjonell tannbleking som et perfekt tillegg til estetiske behandlingsprotokoller. Se resultatene av moderne blekeløsninger kombinert med estetiske behandlingsprotokoller .
Les mer

Utvid tilbudet og lag blekeskinner på klinikken

Bleking kan gi flere pasienter og økt fortjeneste. Her er noen tips for fremstilling av blekeskinner på tannklinikken.
Les mer