Gå til hovedinnhold

Alt i ett med Careclave

Etter ni år med krevende forskning og utvikling har MELAG introdusert Careclave. Den første maskinen som vasker, desinfiserer, smører, steriliserer og dokumenterer alle klinikkens instrumenter.

CareClave er en revolusjon

Careclave - Din nye bestevenn i sterilen på tannklinikken?

Careclave ser kanskje ut som en vanlig autoklav, men på innsiden skjuler det seg en maskin som greier å utføre hele bearbeidelsesprosessen av instrumenter, og samtidig gir den mest effektive arbeidsflyt og trygghet en maskin i sterilen kan levere.

Med patenterte tørke og oppvarmingsteknologi gir Careclave deg alt du trenger og forventer av en B-klasse autoklav. Du kan steriliserere 8 brett/opptil 11 kilo last per syklus. I tillegg kan Careclaves nye revolusjonerende kammer i kombinasjon med Carebox også utføre automatisk vask, smøring og sterilisering av 8 roterende instrumenter samtidig som Careclave brukes som en vanlig autoklav.

Med andre ord, der du før måtte bruke en egen maskin for smøring og pleie av roterende instrumenter kan dette nå utføres i samme autoklav som steriliserer resten av instrumentene dine, og det i løpet av samme syklus.

10 gode grunner til at CareClave kan være riktig valg for deg

 1. Med Careclave kan du vaske, desinfiserere, smøre, autoklaverere og dokumenterere dine instrumenter. Rett og slett en 4-i-1-maskin
 2. Med Careclave sparer du plass. Mange steriler er trange og overlesset med utstyr. Gjør sterilen litt triveligere og ergonomisk ved å frigjøre plass.
 3. Spar vedlikeholdskostnader. En maskin mindre er en årlig vedlikeholdskostnad mindre, og lavere servicekostnader totalt for tannklinikken.
 4. Bruk tiden på noe annet. Careclave er en sprinter! Kortere ventetid og større effektivitet i klinikken. Vask, desinfeksjon og smøring av 8 roterende instrumenter på bare 16 – 18 minutter.
 5. Careclave kan lastes med hele 11 kg ved kjøring av B-syklus!
 6. Smører for deg. ADDcare, en integrert tapp i døren som alltid minner deg på å gi hodet en liten dråpe olje for optimal levetid.
 7. Tilpasset MELAstore, et brett- og boks-systemet fra Melag som forenkler pakking og lagring av instrumenter.
 8. Stort touch-display gjør bruk og dokumentasjon enkelt og oversiktlig.
 9. Enkel lagring av loggfiler og dokumentasjon. Bruk MelaPrint 60 for direkte utskrift av sporingsetiketter.
 10. Tysk kvalitet som varer. Alle maskiner fra Melag er produsert i Tyskland og gir deg den beste levetid og kvalitet på markedet.

Hero 1000x420.jpg

Careclave og Carebox

Careclave og carebox gir mange muligheter

Careclave sammen med Carebox garanterer det beste vaske- og desinfeksjonsresultatet for opptil 8 roterende instrumenter elller scalerspisser på bare 16 - 18 minutter.

Carebox Blue beholderen settes opp med 8 valgfrie adaptere som passer roterende instrumenter. For scalerspisser og håndstykker brukes

Carebox Green, som utfører samme prosessen som Blue, untatt selve smøringen. Når instrumentene er koblet på adapterne kan du enkelt plassere Carebox på en magnetisk hengsel i døren. Careclave registrerer da automatisk at Carebox er koblet på og man kan velge om man vil kjøre en Carebox syklus alene eller laste autoklaven med annet i tillegg.

Careclave med ulike lastemuliheterLastemuligheter med Carebox

Velg mellomfølgende sykluser:

 1. Care-therm: innvendig og utvendig vask, desinfeksjon og smøring av opptil 8 roterende instrumenter. Syklustid 16-18 minutter.
 2. Care S: innvendig og utvendig vask, sterilisering (134 grader, holdetid 3,5 min) og smøring av opptil 8 roterende instrumenter. Syklustid 21-23 minutter.
  Ønsker du å kjøre Careclave og Carebox sammen med annen last som en B-syklus steriliseringsprosess velges dette programmet.
 3. Care-B Combi: innvendig og utvendig vask, smøring av opptil 8 roterende instrumenter + sterilisering (134 grader, holdetid 5,5 min) av alle roterende instrumenter samt annen last i Careclave. Syklustid 33-43 minutter.

Pleie for roterende instrumenter

Careclave gir ekstra smøring med Careoil
Med ADDcare tappen smøres låsemekanismen i hodet på instrumentet ved å presse hodet 1 gang inntil tappen.

Careclave tar godt vare på de roterende instrumentene. En kombinert smøre- og rensemaskin og en autoklav gjør at hygienerutinene på sterilen flyter enda bedre. Carebox Blue desinfiserer, steriliserer og smører roterende instrumenter.

I tillegg til smøringen finnes det en smøretapp i døren som smører låsemekanismen i hodet på instrumentet. En dråpe olje ukentlig i hodet for alle roterende instrumenter er viktig for levetiden til instrumentet. Oljen som brukes heter CareOil og er i en trykkløs beholder i døren på Careclave. Beholderen er enkel å bytte og maskinen sier selv ifra når det er nødvendig med ny beholder.

Sterilisering (klasse B)

Careclave gir en fullstendig sterilisering av alle instrumenter

Selv om Careclave gir de roterende instrumentene den pleien de trenger er Careclave først og fremt en autoklav. Om man velger å kjøre Careclave med Carebox for seg selv, sammen med annen last eller bare som en autoklav er helt opp til brukeren.

Ønsker man å kjøre en syklus uten Carebox kan det steriliseres 8 brett eller last opptil hele 11 kilo per syklus. Det finnes flere lastemuligheter med ulike brettholdere, brett og kassetter. Kjører du Careclave som en ren autoklav kan du velge mellom følgende sykluser:

 1. Universal B: Sterilisering (134 grader, holdetid 5,5 min) med innpakket last opptil 11 kg. Syklustid: 13-22 minutter.
 2. Hurtig S: Sterilisering (134 grader, holdetid 3,5 min) med uinnpakket last opptil 7 kg. Syklustid: 9-15 minutter.
 3. Skånsom B: Sterilisering (121 grader, holdetid 20,5 min) med innpakket last opptil 7 kg. Syklustid: 27-37 minutter.
 4. Prion B: Sterilisering (134 grader, holdetid 20,5 min) med innpakket last opptil 11 kg. Syklustid: 28-37 minutter.
  NB! Tørketid ikke medberegnet, med DRYtelligence tilpasses automatisk tørketiden mot lasten i CareClave. På denne måten kan tørketiden forkortes med opptil 80 %.

Dokumentasjon og sporing

Med printer og Melabox dokumenterer du sterile instrumenterjpg

Alle sykluser logges og dokumenteres automatisk i maskinen og lagres på en minnestikke der man kan overføre loggfiler og dokumentasjon i lokalt HMS-system. Careclave kan også kobles til nettverk for automatisk overførsel av loggfiler. Ønsker du direkte utskrift av godkjent steriliseringsprosess brukes Melaprint 60 etiketteprinter.

Etiketten som dokumenterer godkjent syklus kan limes direkte på innpakket last eller Melastore boksene. Dette gjør at man enkelt kan legge inn sporingsnummeret fra etiketten direkte mot pasient i journalen. Slik kan du alltid dokumentere det er brukt sterile instrumenter på pasient.

Careclave er en innovasjon som gir sterilen en 4-i-1-maskin. Lurer du på hva som er det beste valget neste gang du trenger autoklav eller smøremaskin kan CareClave fra MELAG være et alternativ.

Vil du vite mer? Spør oss - vi hjelper deg å velge riktig autoklav for din klinikk. Send en e-post til utstyrsavdelingen@plandent.no eller ta kontakt på telefon 22 07 27 27

Skrevet av Andreas Sivertsen, produktsjef utstyr

Se bruken av Careclave her

Se testing av autoklaver

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Slik setter du opp rekkefølgen i sterilen for gode hygienerutiner og arbeidsflyt.

På tannklinikken er det viktig å etablere gode rutiner og prosedyrer for hygiene. Utformingen av sterilen er sentral. Vi viser deg hvordan
Les mer

Er du sikker på at autoklaven steriliserer optimalt? Sjekk dette

For å være sikker på at autoklaven virkelig steriliserer må den sjekkes jevnlig. Da kan en Helix-test, som består av en lang og tynn slange med en indikatorstrimmel, være en god løsning. Vi viser deg hvordan..
Les mer

Tips til deg som vil ta sterilen et hakk videre. Se hva de gjorde på Lambertseter Tannhelse

Kunne du ha tenkt deg å vist frem sterilen på din klinikk? På Lambertseter Tannhelse er sterilen noe av det første som møter pasientene. Løsningen innebærer gode rutiner, men også trygghet for pasienten. Bli med på besøk.
Les mer