Gå til hovedinnhold

Viso på Forus - Bedre diagnostikk uten invasive inngrep.

Forus Tann og kjeve åpnet i 2010, og har nå utvidet med en ny klinikk i Stavanger sentrum. De har god erfaring med CBCT fra Forus og har nå tatt steget opp i øverste divisjon og investert i en Planmeca Viso™.

Planmecas flaggskip, CBCT for fremtiden

Det er en CBCT i verdensklasse, den ideelle kombinasjon av førsteklasses bildekvalitet og avansert brukervennlighet.

Klinikken har 8 behandlingsrom og 3 operasjonsstuer som betjenes av 2 spesialister i oral kirurgi og oral medisin: Peter Schleier og Attila Csillik. Linh Bui og Øivind Nerheim Torkelsen er allmenntannleger.

Samarbeid og kunnskap

Forus tann- og kjeveklinikk tilbyr det meste innen tannbehandling, alt fra årskontroll til avanserte kirurgiske inngrep. Klinikken tar også imot henvisninger fra kolleger ved andre tannklinikker og fra øre-nese-hals.

Det er viktig å ta vare på pasienten ved å gi en god opplevelse og i tillegg ivareta tillit fra henvisende kolleger. Dette oppnår de ved godt samarbeid i teamet, noe de er veldig stolt over. De mener det gode samarbeidet i tillegg til at de holder seg oppdatert på ny kunnskap og ny teknologi er årsaken til gode resultater og fornøyde pasienter.

Design uten navn (7).jpg

Bilde: Servicetekniker Trond Pihl tester at alt fungerer slik det skal (venstre), oralkirurg Peter Schleier med Viso på Forus tann- og Kjeveklinikk (høyre)

Erfaringer med CBCT

De fikk sin første CBCT i 2019, og den har gitt mange fordeler og utvidete muligheter. Da de skulle åpne ny søsterklinikk i sentrum av Stavanger hadde de behov for en ny CBCT. De valgte denne gang en Viso G5 som de plasserte på Forus og flyttet den første CBCT Classic til Stavanger.

Den nye klinikken kommer til å tilby de samme tjenestene som på Forus.

Hvorfor valgte dere Viso™?

Linh Bui og Peter Schleier svarer at det er flere fordeler fremfor en classic CBCT. Noe av det de nevner er:

 • Bedre diagnostikk uten større inngrep.
 • Større sensor, kan ta større områder som bla. letter planlegging av behandling.
 • Bedre kvalitet på bildene.
 • Et godt verktøy til formidling av behandlingsforløpet til pasienten.
 • Ikke så sensitiv for bevegelse, enklere ved urolige pasienter, reduserer behov for flere eksponeringer.
 • Enklere posisjonering, mer treffsikker og minsker behov for flere eksponeringer

Konklusjonen er at dette er en investering de er veldig godt fornøyd med, og ikke kunne tenke seg å være foruten.

Fordelene med Viso™

 • Live virtuell FOV-posisjonering

Pasientposisjonering gjøres direkte fra Visos™ kontrollpanel ved hjelp av integrerte kameraer og en levende pasientvisning. Se pasienten live fra kontrollpanelet for fleksibel og nøyaktig FOV-posisjonering. Volumstørrelsen kan justeres fritt fra 3x3 til 30x30 cm.

 • Stor sensor på 25x30 cm

Planmeca Viso™ tilbyr et bredt volumutvalg som dekker alle kliniske behov - fra singel tann til fullt skallebilde. Viso gir deg enkelt skan som dekker hele maxillofacial-området. Den store sensoren kan fange en enkelt roterende CBCT-skanning som er opptil 19 cm høy. Visos 3D-sensor tar også 2D-bilder.

 • 120 kV spenning

120 kV rørspenning gir optimal kvalitet for utfordrende bildekasus. Apparatet gir bilder med meget gode kontraster og minimalt med artefakter.

 • Korrigerer bevegelse

Vår intelligente Planmeca CALM ™ bevegelseskorreksjonsalgoritme er utmerket for bildeopptak av pasienter som har vanskelig for å være i ro. Man unngår å gjøre nye opptak selv om pasienten beveger seg under røntgenopptaket.

 • Planmeca PlanID ™ -tilkobling

Planmeca PlanID ™ er Planmecas påloggingssystem. Du kan raskt og enkelt opprette dine egne innstillinger ved hjelp av et personlig ID-kort. Spesielt store klinikker og kjeder kan ha nytte av å vite når, hvordan og av hvem enheten har blitt brukt.

 • Intelligent pasientstøtte

Planmeca Visos occipital støtte gir stabilitet uten at det går ut over pasientkomforten. Den nye støtten dekker ikke pasientens ører i et 3D-ansiktsfotografi og kan også brukes uten hakestøtten takket være Planmecas CALM korreksjonsalgoritme.

 • Ultra lavdose behandling

Alle våre CBCT-enheter tilbyr Planmmecas unike Ultra Low Dose ™. Klinikken kan ta 3D-bilder med betydelig lavere pasientdoser uten statistisk reduksjon i bildekvaliteten.

 • Forbedrede Planmeca ProFace®-bilder

Planmeca Viso har introdusert en ny måte å ta Planmeca ProFace® ansiktsbilder på. Med fire innebygde kameraer og LED-lys kan man ta svært detaljerte 3D-bilder. Disse kan kombineres med intraoral skanning og CBCT-bilder for å lage nøyaktige 3D-behandlingsplaner og dermed lage en virtuell pasient.

 • Muligheter for Cephalostat

Viso™ kan utstyres med Planmeca ProCeph ™ one-shot cephalostat. One-shot ceph tar under et sekund og eliminerer risikoen for pasientbevegelse. Det er nyttig ved opptak av barn og pasienter som ikke kan være i ro under opptak.

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Revolusjonerende CBCT fra Planmeca

Planmeca OY har lenge ledet utviklingen med innovative og fremtidsrettede panorama- og CBCT-maskiner. Nå lanseres Planmeca Viso - en ny generasjon CBCT-apparater. Topp score på bildekvalitet, lave stråledoser, brukervennlighet og ergonomi. Viso leverer alt en tannklinikk kan ønske seg av et panorama-apparat.
Les mer

Hva sier lovverket om røntgen i tannlegepraksisen?

Hvordan skal vi være sikre på at vi etterlever forutsetningene som lovverket stiller for bruk av røntgen og andre strålekilder? Vi hjelper deg.
Les mer

Hvilket røntgen til hvilket behov?

Det finnes mange typer røntgen enheter å velge mellom, men hvilket er det beste for din klinikk? Vi hjelper deg å finne riktig røntgen for ditt behov.
Les mer

Ofte stilte spørsmål om røntgen - en hurtigguide

Som diagnostisk hjelpemiddel er røntgenundersøkelser et essensielt verktøy på tannlegeklinikken. I vår røntgenguide finner du svar på ofte stilte spørsmål rundt røntgen, strålevern og opptaksteknikk.
Les mer