Gå til hovedinnhold

Reparasjon av frakturer

Fremstilling av keramer er en utfordring for både tannlege og tanntekniker. Er uhellet ute kan du med enkle hjelpemidler likevel reparere en fraktur intraoralt. Se hvordan her..

Når uhellet er ute

Fremstilling av keramer er en utfordring for både tannlege og tanntekniker, det kreves kunnskap og tekniske ferdigheter. Prepareringsteknikken og avtrykkstagningen er selve grunnlaget før små estetiske mirakler skal fremstilles i porselen. Små mirakler kan raskt forvandles til store «katastrofer» i form av fraktur i krone eller bro. Når det verst tenkelige har skjedd er likevel ikke håpet ute, med enkle hjelpemidler er det mulig å reparere fraktur intraoralt.

GC Repair Kit er et brukervennlig sett laget for intraoral reparasjon av glasskeramer, hybrid keramer, Zirconia, kompositt og metallbaserte restaureringer.

Settet inneholder universalbonding (G-Premio BOND), primer (CERAMIC PRIMER II) og en
opaker (GRADIA PLUS).

GC-repair-kit-1200x800.jpg

Bruksområde

Trinn 1

Trinn 2

Trinn 3

Trinn 4

Trinn 5

Intraoral reparasjon av: GC Repair kit til reparasjon av frakturer på krone/bro trinn 1 GC Repair kit til reparasjon av frakturer på krone/bro trinn 2 GC Repair kit til reparasjon av frakturer på krone/bro trinn 3 GC Repair kit til reparasjon av frakturer på krone/bro trinn 4 GC Repair kit til reparasjon av frakturer på krone/bro trinn 5
metallbasert indirekte restaurasjon (edel og uedel), uten involvering av tannstruktur.
Slip bonding-overflaten med en grov diamant. Skyll og tørrlegg. Påfør Ceramic Primer II kun på keramikk-overflaten som skal repareres, tørrlegg. Påfør G-Premio BOND på alle flater som skal bondes. vent i 10 sek. Tørrlegg med max lufttrykk i 5 sek., lysherd. Påfør GRADIA PLUS opaque på metallet, lysherd hvert lag i 20 sek. Bygg opp med kompositt (f.eks. Essentia eller G-ænial), lysherd.
metallbasert indirekte restaurering (edel og uedel), med involvering av tannstruktur. Slip bonding-overflaten med en grov diamant. Skyll og tørrlegg. Påfør Ceramic Primer II kun på keramikk-overflaten som skal repareres*, tørrlegg. Påfør G-Premio BOND på alle flater som skal bondes. vent i 10 sek. Tørrlegg med max lufttrykk i 5 sek., lysherd. Bygg opp med kompositt (f.eks. Essentia eller G-ænial), lysherd.
indirekte restaurering av Zirconia, Alumina og hybrid keramikk f.eks. Cerasmart, uten involvering av tannstruktur. Slip bonding-overflaten med en grov diamant. Skyll og tørrlegg. Påfør Ceramic Primer II kun på keramikk-overflaten som skal repareres*, tørrlegg. Påfør G-Premio BOND på alle flater som skal bondes. vent i 10 sek. Tørrlegg med max lufttrykk i 5 sek., lysherd. Bygg opp med kompositt (f.eks. Essentia eller G-ænial), lysherd.
indirekte restaurering av Zirconia, Alumina og hybrid keramikk f.eks. Cerasmart, med involvering av tannstruktur. Slip bonding-overflaten med en grov diamant. Skyll og tørrlegg. Påfør Ceramic Primer II kun på keramikk-overflaten som skal repareres*, tørrlegg. Påfør G-Premio BOND på alle flater som skal bondes. vent i 10 sek. Tørrlegg med max lufttrykk i 5 sek., lysherd. Bygg opp med kompositt (f.eks. Essentia eller G-ænial).
kompositt restaurering uten invovering av tannstruktur. Slip bonding-overflaten med en grov diamant. Skyll og tørrlegg. Påfør G-Premio BOND på alle overflater som skal bondes, også tannstruktur. vent i 10 sek. Tørrlegg med max lufttrykk i 5 sek. og lysherd. Bygg opp med kompositt (f.eks. Essentia eller G-ænial), lysherd.

Ferdig resultat

GC Repair kit til reparasjon av frakturer på krone/bro ferdig resultat

* ved reparasjon av monolittisk Zirconia eller alumina er bruk av Ceramic Primer II unødvendig.

Av Inger Opheim og Jorun Nygaard, tannteknikere.