Gå til hovedinnhold

Prosjekt Apache - Oris Dental samler seg i Sandnes

Ideen om ny klinikk i Sandnes ble unnfanget i 2017, men først i 2020 da flere klinikker i Sandnes ble en del av Oris, begynte prosjektet å ta av. Plandent ble valgt som hovedleverandør av utstyr og ble involvert i prosjektet mot slutten av 2021.

Mye skal på plass når råbygg skal bli tannklinikkDet er lang vei frem, men nå begynner det å ta form

Ethvert byggeprosjekt har sine utfordringer, det var det også her og det resulterte i noen utsettelser underveis. Til slutt ble det satt en dato for åpning som var både realistisk og gjennomførbar, og den skulle holdes! Med stor innsats og lange dager for bygningsarbeidere, malere, elektrikere, montører og klinikkansatte kom de i mål og Oris Dental Sandnes kunne åpne dørene 29. november i fjor. Statsforvalter Bent Høie kunne klippe snoren på åpningsfesten litt senere.

Førsteklasses utstyr på Oris Dental i Sandnes

Den flotte klinikken har 20 behandlingsrom, to kirurgisaler, to laboratorier og trippel steril i midten, med enkel tilgang fra alle behandlingsrom. Pasientene blir tatt imot av hyggelige medarbeidere der de kommer inn i et stort kombinert venteområde og resepsjon.

velfungerende steril midt i klinikken

En så stor klinikk krever også mange ansatte, og det arbeider total 30 personer her. De kommer fra fire veldrevne klinikker, i tillegg til spesialister fra eksisterende Oris-klinikker. Alle de fire klinikkene, har drevet i mange år og har mye erfaring. Sandnes tann- og implantatklinikk, Oris Dental Vågen, Oris Dental Nygårdstunet og tannlege Målfrid Bjerkeli er alle nå en del av Oris-familien og den fine, store klinikken.

Stort behandlingstilbud

Tannlegene i Oris Dental Sandnes har ulik bakgrunn og kan derfor tilby behandlinger innen protetikk, oral kirurgi, endodonti, periodonti, kjeveortopedi og allmennpraksis. De har selvfølgelig også dyktige tannpleiere.

Når så mange mennesker fra forskjellige steder skal jobbe sammen er det alltid litt spenning rundt trivsel og kjemi. Da er det godt å ha en klinikkleder med lang og god erfaring slik Hege Tendenes Sivertsen har. Hun har vært på Hinna siden 2016, som da var TSMG og ble Oris senere samme år. Hun er svært fornøyd med den nye klinikken, her har alt klaffet og alle trives veldig godt. Store klinikker gir et godt faglig miljø og sosialt nettverk. De nyter godt av hverandres kunnskap og erfaringer. Med bred samlet kompetanse på huset blir prosessen med hjelp til spørsmål og problemløsning kortere og raskere.

I tillegg til god stemning og gode kolleger bidrar den moderne utformingen og interiøret til trivsel for både ansatte og pasienter.

En stor klinikk krever skikkelige tegninger

Plandent har vært med på planleggingen fra starten av

Lena Reppe har hatt full kontroll og stått for prosjektering og tegninger. For montering av så mye utstyr måtte vi sette sammen et DreamTeam. Trond og John fra vårt lokale team i Stavanger fått god hjelp av Bjarne fra Sandefjord, Dan fra Bergen, Kjell Frode fra Jevnaker, Roger fra Kragerø, Per Øyvind fra Ulefoss og William fra Oslo.
Edith og Linda har organisert alle forbruksvarene i PlanOrder-systemet, så nå er det fyll oversikt og stålkontroll.

Apache-PlanO-1600x800 web.gif

Plandent har levert:

 • 20 uniter med røntgen
 • 2 kirugistoler med lamper fra Dr Mach
 • 3 Melag 40B+ evo autoklaver
 • 3 Melatherm 10 evo desinfektorer
 • 2 DAC universal S
 • 2 Vistascan Combiview fosforplatescannere
 • 1 Promax 3D med cephalostat
 • Komplett motorrom med eget vannrensesystem
 • Innredning i alle behandlingsrom, laboratorier og steril fra Dandent
 • Diverse småutstyr til laboratoriet og steril
 • Planorder lager-og bestillingssystem og forbruksvarer

Skrevet av Edith Jacobsen Eng, distriktselger

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Full oversikt og kontroll på store klinikker i Nordens Paris

Nå er oversikt og full kontroll på de to største klinikkene i Tromsø. Med til sammen nesten 100 behandlingsrom er det mye å passe på. Bli med tre distriktselgere til Tromsø og se hvordan hverdagen er blitt enklere og bedre på de store klinikkene.
Les mer

På besøk hos Tannlab

Visste du at TANNLAB er et av landets største og mest innovative tanntekniske laboratorier? Vi ba TANNLAB fortelle oss mer om hvordan de jobber og hvorfor det kan være smart å velge TANNLAB som tannteknisk partner
Les mer

Dobler størrelsen på klinikken i Stavanger

Fra 5 til 12 behandlingsrom! Arkaden Tannhelse har i løpet av sin tid mer enn doblet størrelsen på klinikken - til stor glede for Stavangers befolkning. Vi har vært på besøk - bli med inn.
Les mer