Gå til hovedinnhold

Tannlegeunit | Når er tiden riktig for nyanskaffelse?

Det er ikke alltid lett å vurdere når det er på tide å investere i en ny tannlegeunit. Vi har veid pluss og minus for å kjøpe ny tannlegestol mot hverandre og gir deg 12 indikatorer som kan hjelpe deg å vurdere når tiden for nytt utstyr er inne.

4.jpg

6 grunner til hvorfor det kan være lurt å gå til investering av en ny tannlegeunit

1. Oppdatert og moderne teknologi

En ny dental unit gir deg tilgang til den nyeste teknologien og moderne funksjoner som kan forbedre pasientbehandlingen og effektiviteten på tannklinikken.

2. Bedre for pasienten og behandler

Nye tannlegestoler er utformet og designet med tanke på pasient- og behandlerkomfort. En ny tannlegeunit kan by på bedre ergonomi, justerbare posisjoner og bedre ligge-/sittekomfort.

2.jpg

3. Hygiene og infeksjonskontroll

En unit vil i de fleste tilfeller ha forbedrede systemer for hygiene og infeksjonskontroll som kan bidra til å opprettholde et trygt og rent behandlingsmiljø for både tannlegen og pasienten.

4. Reduserte vedlikeholds- og reparasjonskostnader

En eldre stol krever ofte hyppigere vedlikehold og reparasjoner, noe som kan bli kostbart over tid. En ny tannlegeunit vil trolig ha lavere kostnader knyttet til vedlikehold og reparasjoner.

3.jpg

5. Skalerbarhet for fremtiden

En ny tannlegeunit kan være mer fleksibel og skalerbar, slik at du kan oppgradere eller legge til nye funksjoner etter behov.

6. Hold deg konkurransedyktig

Å investere i nytt utstyr viser at du er dedikert til faglig utvikling og kvalitetsbehandling. Dette kan hjelpe deg med å bygge omdømme og tillit hos pasienter og kolleger.

6 grunner til hvorfor du bør fortsette å bruke den tannlegeuniten du har

1. En dentalunit er en kostbar investering

Kostnaden ved å investere i en ny tannlegeenhet kan være betydelig. Hvis økonomi er en begrensning, kan det være mer fornuftig å fortsette å bruke den eksisterende tannlegestolen til du har tilstrekkelig kapital. Har du i tillegg en begrenset pasientbase eller ikke opplever stor etterspørsel for øye, kan det være mer fornuftig å utsette investeringen i en ny tannlegestol til du ser en økning i antall pasienter.

1.jpg

2. Du er fornøyd med unitens funksjonalitet

Hvis uniten du har nå fungerer godt og møter behovene dine, er det kanskje ikke nødvendig å oppgradere med det første.

3. Godt vedlikehold på klinikkens uniter

Hvis du har tatt godt vare på det utstyret du har gjennom regelmessig vedlikehold og reparasjoner, kan den fortsatt være i god stand og fungere effektivt i flere år.

4. Bygg på den uniten du har.

Hvis den eksisterende uniten fortsatt er av høy kvalitet og pålitelig, kan det være fornuftig å fortsette å bruke den inntil den begynner å vise tegn til alvorlig slitasje eller mangler.

I mange tilfeller kan det lønne seg å bytte ut deler på den uniten du har. Om alt fungerer slik det skal kan det være hensiktsmessig å investere i et nytt stoltrekk, en ny lampe osv. om det er behov for dette.

3.jpg

5. Begrenset behov for avansert teknologi på tannklinikken

Hvis du ikke utfører avanserte behandlinger eller ikke har behov for spesifikke funksjoner kan det være unødvendig å oppgradere.

6. Unitens kompatibilitet med programvare

Hvis uniten du har i dag er kompatibel med andre systemer og verktøy du bruker kan det være en fordel å fortsette å bruke den du har.

5.jpg

Til slutt er det kun personlige preferanser som spiller en rolle i beslutningen om å investere i en ny unit. Er du komfortabel og fornøyd med det du har kan du like godt vente.

I Plandent leverer vi topp moderne uniter fra Planmeca skreddersydd for ditt behov. Vi hjelper deg gjerne slik at du får en uniten som passer dine behov og som kan være med deg inn i fremtiden, også om du kun ønsker å oppgradere den uniten du har.

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Oppdater din Planmeca-unit

Hva kan du gjøre med den Planmeca-uniten du har, som er noen år gammel? Av og til er det kun en "quick fix" som skal til for å bevare uniten noen ekstra år. Her får du noen enkle tips.
Les mer

Hvordan bevare god helse?

Riktig sittestilling er avgjørende for å bevare god helse. Tannhelsepersonell er ekstra utsatt for plager rygg, skuldre, armer mm.
Les mer

Et bredt behandlingstilbud

Sentrum tannhelse innfrir visjonen om et bredt behandlingstilbud for både Kristiansund og resten av fylket. Gøran Aass og Fredrik Ahlgrem har sammen etablert en super spesialistklinikk.
Les mer

Odontologi i generasjoner på Lambertseter

Oppgradering gjør susen. I de nyoppussede lokalene til Tannlegene på Lambertseter viderefører tannlege Knut Ove Silseth interesse og lidenskap for dentalfaget til neste generasjon . Bli med inn til en spennende og moderne klinikk.
Les mer