Gå til hovedinnhold

Erfaringer med 3D-print - hva sier brukerne

Digitale avtrykkskannere er på full fart inn i tannklinikkene, og stadig mer av behandlingsforløpet digitaliseres. Hva sier brukerne som har testet 3D-print og nye Sprintray?

3D print med Sprintray.jpg

Få mer ut av din digitale skanner med 3D-print

Vi opplever nå at brukerne av digitale skannere etterspør produkter og tjenester for å få enda mer ut av sin investering, og en 3D-printer kan da være en smart investering.

Det siste året har det vært en formidabel utvikling innen 3D-print, og for dentalt bruk blir mulighetene stadig fler; permanente og midlertidige kroner, skinner, kirurgiske guider, modeller mv.

Vi har inngått et samarbeid med SprintRay, som leverer et totalkonsept med maskin- og programvare, samt et bredt spekter av materialer spesielt designet for dentalmarkedet. Fremstillingsprosessen er helt sømløs fra skanning av pasienten og frem til ferdig produkt.

SprintRay tilbyr i tillegg en sky-basert tjeneste for å administrere behandlinger og bestille design. Enklere kan det ikke bli!

Hva sier brukerne?

- Vi hadde allerede en 3D printer, men printeren fra SprintRay viste seg å være svært mye lettere i bruk. Printingen var raskere og bruken intuitiv, og terskelen for å printe ble mye lavere. I løpet av den korte tiden vi testet printeren, så vi raskt at vi kunne spare store tannteknikk kostnader, samtidig som vi fikk produsert arbeidet raskere.

Printeren fra SprintRay viste seg å være svært mye lettere i bruk.

Uten navn (1200 × 800 px).jpg
Bilde: Tannhelseteamet på Colosseum Fredrikstad med Sprintray systemet.

- Behandlerne hos oss har mye engasjement for å finne gode løsninger for pasientene, og dette var åpenbart en løsning som gjorde en stor forskjell på deres arbeidsflyt.

Tannlege Finn Andre Hammer, Colosseum Fredrikstad

Dr. Grzegorz Mucha, DentalSense Oslo.png

- Jeg kan sammenligne Sprintray produkter med andre som er tilgjengelige på markedet og jeg må si at jeg ble overrasket over hvor raskt printeren jobber. Den kan printe de enkleste modellene på cirka 20 minutter. Wash&Dry stasjonen med ProCure herdeenhet gjør modellene klare til bruk på under 30 minutter. Programvaren RayWare er veldig intuitiv og er lett å bruke, selv om man ikke har erfaring med programvaren før. Anbefales!

Dr. Grzegorz Mucha, DentalSense Oslo

Dr. Martin Hoftvedt, Fjord Dental.png

- Vi i Fjord Dental i Oslo ønsker å være med på utviklingen videre i odontologien og 3D-printing er noe som er kommet for å bli. Vi har valgt å satse på Sprintray som Plandent distribuerer. Systemet består av en 3D-printer, en vaskenhet, og en herder. Med dette lager vi blant annet guidet kirurgi stenter, modeller for blekeskinner og direkte resin on-lays.

Brukervennligheten til Sprintray er veldig bra, noe som gjør at vi kan ha en strømlinjeformet måte å jobbe på.

- Vi kan ha en tekniker som gjør designet og det går rett inn i printersoftwaren Rayware hvor vi kan printe det direkte her. Plandent har også gode løsninger for hvordan de innreder og gjør løsningen mest mulig effektiv i forhold til drift, rengjøring og vedlikehold. Dette er veldig spennende, og noe vi kommer til å jobbe mer med fremover.

Tannlege Martin Hoftvedt, Fjord Dental As

Ta gjerne kontakt om du vil vite mer om hvilke nye muligheter 3D-print og Sprintray kan gi deg og din klinikk.

Skrevet av Pauline Gradz og Carl Andreas Eriksen høsten 2022

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Når trenger du 3D-printer på klinikken?

3D-printing er nytt og spennende, men er det lønnsomt å gjøre produksjonen på egen klinikk? Les mer om når det er lurt å investere i 3D print, hvordan du kommer i gang og hva det innebærer for klinikken.
Les mer

Sprintray - friksjonsfri arbeidsflyt med 3D-print

Sprintray gir deg en friksjonsfri arbeidsflyt på tannklinikken med et brukervennlig, banebrytende system for 3D-print. Med en løsning fra SprintRay får du elementer som er bygget for å fungere sammen som gir deg enestående kliniske resultater hele veien
Les mer

Prøv 3D-printer på klinikken

Nå har du muligheten til å teste om 3D-printer er noe for din klinikk. Test Sprintray systemet kostnadsfritt* på tannklinikken i 45 dager.
Les mer