Gå til hovedinnhold

Effektiv behandling som gir fornøyde pasienter og god klinikkøkonomi

Pasientene ønsker i større grad pene, hvite tenner, og det gir økende etterspørsel for «tannrens med Airflow». Å tilby pasientene maskinell depurasjon og luftpolering (Airflow) er en fornuftig investering. og kan være et godt økonomisk bidrag.

Airflow Prophylaxis Master er en god investering på klinikken

God økonomi for klinikken

EMS’ «Rolls Royce»-modell Airflow Prophylaxis Master består av en ultralydscaler, Airflow og Perioflow til både sub- og supragingival depurasjon. Denne modellen gir så mange fordeler for både pasient og behandler at enkelte melder om at de lengter til klinikken og sin Prophylaxis Master når de har ferie. Modellen koster noe mer enn apparatene kjøpt hver for seg, men den dekker også et mye bredere spekter med behandlinger.

Velger man å lease apparatet har man kun små månedlige utgifter, som kan trekkes fra, og ingen investeringskostnad som må avskrives over flere år. En gjennomsnittlig pris for periobehandling er 790,- eller ca 1500,- per time. Kun et par behandlinger i måneden behøves for å betale leasingutgiften på ca 2500,- om man velger å lease over 5 år.

Les også: Pasientene ønsker seg hvite tenner

God service og moderne tannbehandling er pasientenes opplevelse og

Vinn – vinn, fordeler for pasient, behandler og klinikk

EMS Prophylaxis Master har en ultralyd med no-pain teknologi, noe som gir en raskere, mer skånsom og effektiv behandling. Det nyter både behandler og pasient godt av. Prophylaxis Master kjenner forskjell på tannstein og rotoverflate. Det gjør at man fjerner det som skal fjernes, nemlig tannstein og biofilm, ikke rotoverflate! Det oppstår en kavitasjonseffekt som ødelegger biofilmen og dreper bakterier i tillegg til en akustisk strøm som virvler opp og transporterer ut alt som løsner ut av lommen.

Mange fordeler med Prophylaxis Master

Se fordelene:

 • Oppvarmet vann, mer behagelig for pasienten.
 • LED-lys gjør at man ser bedre, noe som gir en mer effektiv behandling.
 • Lettere, ergonomiske håndstykker gir bedre ergonomi, mindre slitasje på hånd/skulder, mindre stress og mer ro over behandlingen.
 • Ved å koble scaleren til uniten er du sikret tørr luft fra kompressor og rent vann fra uniten.
 • Scaleren kan også forsynes med væske fra flasken, klorhexidin, saltvann etc. noe som utvider behandlingsmulighetene, kirurgi, endo osv.
 • Spar tid - raskt å bytte mellom Perioflow- og Airflow-pulver. Beholderne inneholder pulver for mange behandlinger – effektivt og lite svinn.
 • Airflow, mer sentrert stråle og bruker mindre enn 50 % pulver sammenlignet med Handy-modellen, det blir mindre søl, kortere tid til opprydning, og mye penger spart.
 • Se mer på EMS' hjemmeside

En behandlingsprotokoll som gir effektiv behandling og god økonomiGBT (Guided Biofilm Therapy) protokoll

En ny behandlingsprotokoll som gir effektiv behandling med god økonomi:

 1. undersøkelse
 2. innfarging
 3. motivasjon
 4. rengjøring av hele munnhulen med Airflow ned til 4 mm
 5. Perioflow i dypere lommer
 6. ultralydscaler til tannstein
 7. håndinstrumenter til en siste sjekk og finpuss.
 8. recall

Fornøyde pasienter

Pasientene er oppdatert på ny teknologi, og har ofte sjekket ut ønsket behandling på YouTube etc. Gi dine pasienter den moderne behandlingen de ønsker. De vi oppleve det mer behagelig og effektivt, og de vil kanskje føle at de ikke har behov for anestesi i samme grad som før.

Les også: Fremstill blekeskinner enkelt på klinikken

Smarte tilleggsprodukter for å hindre søl

Smarte tilleggsprodukter

Selv om Airflow Prophylaxis Masters lager mindre søl vil det komme en del rundt behandlingsfeltet. Vi anbefaler Lunos, forfriskende ansiktskluter fuktet med aloe vera, som er supre for pasienten til å tørke ansiktet med etter behandling, kan varmes i mikrobølgeovn. Ønsker man heller å dekke til mesteparten av ansiktet er DryMasq en god løsning.

I EMS Connect-appen finner du filmer, tips og triks, behandlingsprotokollen Guidet Biofilm Therapy i 8 trinn, kurs mm.

Referanser

Universitetene er gode referanser og bruker disse maskinene selv i undervisningen for tannpleier- og tannlegestudentene samt på videreutdanningen for periospesialister.

Artikkelen er skrevet av Aina Eliassen, tannpleier og markedskoordinator Plandent i samarbeid med Linda Kjølstadmyr, spesialtannpleier EMS