Gå til hovedinnhold

Tannhelsehuset Åndalsnes

Tannlegehuset i Åndalsnes er et sted hvor pasientens opplevelse er i sentrum. Det handler om å skape en trygg og komfortabel atmosfære for alle som går gjennom dørene der. Det å jobbe her er ikke bare en jobb, det er å være en del av et team som bryr seg om hverandre og pasientene. Vi tok en tur på besøk for å forstå hvordan tannhelse i denne regionen blir formet og levert.

Distriktstannklinikken Åndalsnes

Her jobber tre tannleger, en klinikkleder og to assistenter.

Glade ansatte ved distriktstannklinikken i Åndalsnes
Teamet består av: assistent Anja Pavlova, tannlege Jenny Bjørnlid, assistent Eline Stene, klinikkleder Kristin Alnæs, tannhelsesekretær Anne Morstøl og tannlege Dragana Skoric

Å jobbe med tannhelse i Åndalsnes er en berikende opplevelse. Den lokale tilknytningen er hjertevarmende; vi kjenner pasientene personlig og kan bidra til at også helseinstitusjoner og omsorgsboliger får den nødvendige hjelpen de trenger. Vår mobile enhet bringer tjenester til sykehjem og omsorgsboliger, prioritert for å sikre omsorgsfull behandling. Vi har også mulighet til å få litt variasjon da det hender vi hjelper de andre DTK klinikkene i området.

Selv om vi er heldige med nærheten til Kompetanseklinikken i Molde ønsker vi at pasientene våre ikke skal reise langt for videre henvisninger. Vi er stolte av vår miljøbevisste praksis som en sertifisert miljøfyrtårnbedrift. Redusert plastbruk på dentalprodukter er et ønske, og vi oppfordrer dentaldepotene til å påvirke produsenter i denne retningen. Vi støtter også samarbeid og assistanse med andre DTK-klinikker i regionen for å sikre et variert og omfattende tjenestetilbud.

Det er fint å Plandent serviceteknikere i nærheten. Vi kjenner dem godt og er bare en kjapp telefonsamtale unna.

Odd Daniel er god å ha på klinikkene i Åndalsnes

Sammen med Plandent opprettholder vi et godt samarbeid. Vi setter pris på å jobbe med Planmeca-utstyr, spesielt fordi dentalunitene er brukervennlige, lettstelte og velkjente. Vår pasientgruppe er distinkt, og vi opplever ikke direkte konkurranse da de to andre klinikkene er private.

Åndalsnes Tannhelsesenter

På Åndalsnes Tannhelsesenter jobber det tre tannleger og to klinikkassistenter side om side.
For dem handler tannhelse ikke bare om faglig kompetanse, men om å skape et varmt og innbydende miljø for pasientene sine. På klinikken er alle like viktige, ikke fordi noen bestemmer over de andre, men fordi de verdsetter og oppmuntrer hverandres unike styrker og bidrag. Å jobbe i fellesskapet på klinikken er å være en del av et team der latter, vennlighet og omsorg står i sentrum.

Klinikken ble overtatt av tannlege Julie Bøbel i 2018. Hver måned pendler hun mellom Oslo og Åndalsnes for å ta vare på pasienter med ulike behov.

Åndalsnes Tannhelsesenters flotte team
Teamet består av tannlegene Lise Mustad Ludvigsen og kristian Storaker Trøgde, tannlege og eier Julie Helen Bøbel og assistentene Eira Moen og Elin Grøtta

Åndalsnes Tannhelsesenter er den eneste av klinikkene på huset som kan tilby panoramarøntgen og intraoral skanning. Teknologiutviklingen imponerer oss, og den bidrar til en forbedret behandling. Planmeca-utstyret gir oss gode arbeidsforhold, og vi setter pris på nærheten til Plandents serviceteknikere. Vi har et sterkt forhold til dem, og hjelp er bare en telefonsamtale unna. Det er utrolig hvor mye lettere det blir å planlegge og ikke minst se flere detaljer ved hjelp av OPG. Det gir en større fleksibilitet i hverdagen og er til god hjelp f.eks til perio.

Lidenskapen for fjell og natur var drivkraften som fikk tannhelsepersonalet til å samle seg i Åndalsnes, men i tillegg til naturen er takknemlige pasienter, et variert behov og et godt arbeidsmiljø noe av grunnen til at de blir - innflyttere som de fleste på klinikken er.

Samarbeidet mellom de private klinikkene i samme bygg er preget av solidaritet og støtte. Konkurranse blir til fellesskap, hvor erfaringer og kunnskap deles for å forbedre tannhelsetjenestene for alle pasientene. Delingen av pasientlister som en del av eierskiftet har skapt en følelse av kontinuitet som er til fordel for både klinikkene og pasientene.

Å være Raumaværing gir en følelse av samhold, hvor alt er lokalt og vi kjenner pasientene personlig

Det er nettopp dette mangfoldet og gleden av å være tett på pasientene som gjør Åndalsnes til et unikt sted for tannhelse. Her trives de, her går det på skinner, og her er latteren alltid en god følgesvenn.

Tannlege Hole

To tannleger og en assistent utgjør dette nære kollektivet, der samspillet med pasientene går langt utover den ordinære tannlege-pasient-relasjonen.

Den lokale tilknytningen er en styrke i denne klinikken. Fjellene og naturen er en konstant inspirasjon og tilhørigheten til Åndalsnes gir en spesiell dimensjon til praksisen. Tannlege Synnøve er selv fra dette stedet, noe som skaper et ekstra sterkt bånd til lokalsamfunnet. Hun legger vekt på den gode tonen med pasientene og skaper en avslappet atmosfære hvor humor alltid er til stede. Her sitter latteren løst, og omsorgsfull pasientbehandling er kjernen i alt de gjør.

Synnøve Hole med gode kollegerFra venstre tannlege og eier Synnøve Hole, tannhelsesekretær Linn Nymoen og tannlege Martine Skogestad

Pasientlistene fra den tidligere eieren ble videreført, og dette har skapt en følelse av kontinuitet og stabilitet. Konkurransen er ikke intens; den er preget av fellesskap og støtte. Tannlegene er stolte av sitt opprinnelige bånd til stedet.

I samarbeidet med Plandent er tilfredsheten med Planmeca-utstyret god. Særlig er samarbeidet med Plandents lokale serviceteknikere som Odd Daniel Ødegaard verdsatt. Det er et samarbeid preget av tillit og gjensidig respekt Hans tilstedeværelse gjør det mulig for klinikken å fungere sømløst.

Oppsummering

Tannhelse i Åndalsnes er ikke bare en profesjonell tjeneste; det er en omsorgsfull tilnærming til lokalsamfunnet. DTK Åndalsnes, Åndalsnes Tannhelsesenter og Tannlege Synnøve Hole er tre unike klinikker, hver med sin egen tilnærming, men alle med samme mål: å forbedre tannhelsen og livene til menneskene de behandler. Åndalsnes kan være stolt av å ha slike dedikerte fagfolk som arbeider sammen for å skape sunne smil og en bedre tannhelse.

Skrevet avCecilie Sæther, digital markedsfører, november 2023