Gå til hovedinnhold

Hvordan få engstelige pasienter til å møte til tannlegetimen

De fleste klinikker har pasienter som er redde for å gå til tannlegen og som gjerne avlyser den årlige kontrollen gang etter gang. Hvordan kan du hjelpe disse slik at de kan gjennomføre den behandlingen de trenger?

Det finnes løsninger for engstelige pasienter

Mange pasienter ønsker å gå til tannlegen uten å grue seg. Mange føler seg redde og har angst knyttet til tannbehandling. Ofte er det ubehag og en kvalmende følelse. Sterkere symptomer som svette eller hjertebank forekommer også hos engstelige pasienter og utløser til slutt odontofobi.

2.jpg

Resultatet for pasienten: Utsettelse av behandlingsavtaler kan føre til tannsykdommer. Forsømmes regelmessige kontroller kan mindre alvorlige tilstander som gingivitt og små karieasangrep utvikle seg og føre til smerter og store behandlingsbehov som periodontitt, større restaureninger, endo og dessverre tap av tenner.

Hvordan skal en håndtere engstelige pasienter?

Ved oppstart av behandling med en urolig pasient kreves det en beroligende diskusjon og individuelle forklaringer av behandlingstrinn og mulige alternativer. Det kreves en avslappet atmosfære der pasienten føler seg komfortabel og kan slappe av.

Siden et stort antall mennesker over hele verden anses for å være engstelige for tannbehandling, har mange spesialisert seg på behandling av odontofobi. For engstelige pasienter er det viktig at de behandles med følsomhet og forståelse.

3.jpg

I tillegg til sin utdannelse har mange tannleger allerede opparbeidet seg solid erfaring med å behandle redde og urolige pasienter. Flere deltar også på kurs om tannlegeskrekk for å gi enda bedre støtte til disse pasientene.

En alternativ løsning verdt å vurdere

En alternativ løsning kan være å tilby smertelindring ved hjelp av lystgass. Smertelindring med lystgass gir pasienten muligheten til å kunne overvinne frykten og oppleve en behagelig behandling i tannlegestolen. Resultatet av dette kan være at redselen avtar, timeavtaler opprettholdes og munnhelsen bedres

4.jpg

Hvordan virker lystgass i tannbehandling?

Lystgass er en bedøvelsesgass som pustes inn i lungene. Det gir pasienten en avslappet følelse og minimerer sensitiviteten for smerte. Det er en veldig trygg og effektiv metode, brukt hos tannleger og i medisinske behandling i over 160 år. Smertelindring med lystgass har allerede hjulpet millioner av mennesker med frykt og angst for tann- og medisinske behandlinger. I mange land er det standarden på behandling fordi det er så trygt og enkelt å bruke.

Bli kjent med lystgass som smertelindringsmetode
Les hva tannlegen sier om lystgass på tannklinikken

Pasienter behandlet med lystgass opplever ofte en varm, avslappet, drømmelignende tilstand, men er samtidig våkne til enhver tid. For engstelige barn og voksne, er smertelindring med lystgass nøkkelen til en behagelig og avslappet behandling.

I løpet av få minutter vil bruk av lystgass skape et avslappende, positivt miljø for deg og din pasient.

  • Nivået av smertelindringen er skreddersydd til hver pasients individuelle behov.
  • Effektiv smertelindring >> på veldig kort tid!
  • Spesielt hos barn har en nytte av bruk av lystgass ved behandling.

1.jpg

Fordeler med å bruke et system som Baldus Sedation på tannklinikken

  • Reduserer følsomheten for smerte
  • Fungerer utmerket for barn og voksne
  • Lindrer angst og frykt
  • Risikofritt
  • Rimelig
  • Gir en positiv pasientbehandlingsopplevelse

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Lystgass som virkemiddel for smertelindring på tannklinikken

Bruk av lystgass på tannklinikk kan være et godt smerteldempende alternativ for engstelige pasienter. Også barn kan ha god nytte av lystgass når de skal ha tannlegebehandling. Hvorfor er dette verdt å vurdere, ofte stilte spørsmål og hvordan får du svar på her.
Les mer

Smertelindring med Baldus lystgass system

Lystgass passer som smertelindring for omtrent alle som skal til tannlege. Med Baldus Sedation kan vi presentere to typer mikseenheter designet og produsert i Tyskland
Les mer

Hva tenker tannlege Arne Jacobsen om lystgass på tannklinkken

Hvilke fordeler er det ved å tilby lysgassbehandling ved klinikken. Vi har intervjuet Arne Jacobsen, som har lang erfaring i den type behandling og synes flere bør vurdere dette fantastiske verktøyet.
Les mer