Gå til hovedinnhold

Har du strømtyver på klinikken?

Det er mye fokus på strømforbruk om dagen, også på arbeidsplassen og i det offentlige rom. Som overskriften antyder, har vi utarbeidet noen strømsparetips for klinikken

Strøm.jpg

Hvordan senke strømforbruket på tannklinikken?

1. Sugemotor kan være en energityv

Har du en eldre sugemotor som sliter, grunnet utette pakninger, tette rør osv. vil sugemotoren arbeide tyngre og av den grunn øker strømforbruket.

2. Eldre kompressor som sluker strøm

Det samme gjelder også kompressoren; luftlekkasjer, gamle pakninger og alder vil i mange tilfeller medføre at kompressoren sliter med å holde lufttrykket oppe, starter oftere eller står på kontinuerlig.

Kompressor (2).jpg
Bilde: Ny og moderne kompressor

3. Spar strøm på sterilen

Utstyret på sterilen trekker også mye strøm. Visste du at moderne utstyr bruker både mindre strøm og vann? Undersøk om det finnes energibesparende programmer på ditt utstyr.

Steril (2).jpg

4. Flere strømbesparende tiltak på tannklinikken

Gamle lysflåter med lysstoffrør og eldre lyskilder anbefaler vi å bytte ut med LED. Vi har et bredt utvalg av LED baserte lysflåter og takpaneler.

Lys.jpg

Vi anbefaler å skru av all strøm til unit, motorrom og steril når du stenger klinikken for dagen. Da sparer du ikke bare strøm, men sikrer deg også mot vannlekkasje. Har du i tillegg magnetventiler på vanninntaket sparer du også et betydelig beløp på forsikringspremien.

Ellers gjelder samme strømsparetips som for private husholdninger; skru av lys i rom du ikke bruker og senk gjerne temperaturen i lokalene 1-2 grader.

Noe av dette kan du sjekke selv, eller ta kontakt med vår teknisk service for en gjennomgang av eksisterende utstyr, eventuelt tilbud på nytt. Vi hjelper deg.

Skrevet av Carl-Andreas Eriksen høsten 2022

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Smittevern, stikkskader og avfallshåndtering på tannklinikken

Hvordan skal tannklinikken forholde seg til smittevern, stikkskader og avfallshåndtering?
Les mer

Hvordan unngå rust og sløve bor?

For å unngå at bor slites, rustes eller blir sløve er det mange ting du kan gjøre. Her får du noen tips for å forlenge levetiden på dine roterende instrumenter.
Les mer