Gå til hovedinnhold

Dental unit | Hvordan velge den beste tannlegestolen som passer for deg

Når du skal velge den beste tannlegestolen for din arbeidshverdag er det flere faktorer du bør vurdere. Tannlegeuniten er et viktig verktøy for for deg som tannhelsepersonell og kan påvirke behandlingskvaliteten og pasientopplevelsen. Her er noen tips som kan hjelpe deg med å velge din nye dentale unit.

Fornøyd-tannlege-Planmeca.jpg

Bestille ny tannlegestol til klinikken - hva bør du tenke på før du tar en beslutning

Utforsk funksjonaliteten

Alle tannlegeuniter har forskjellige funksjoner og tilleggsutstyr. Vurder hvilke funksjoner som er viktige for deg og dekker dine behov. Noen vanlige funksjoner inkluderer stolens komfort, justerbare armlener og fotkontroller, sugekapasitet, vannforsyning, hygiene og instrumentpanel. Stikk gjerne innom ulike aktører for å prøve uniten selv. De fleste depoter har showrom hvor du kan teste utstyret.

Kvalitet og pålitelighet

Det er viktig å velge en tannlegeunit av høy kvalitet som er pålitelig og varer lenge. Sørg for å undersøke anerkjente merker og leverandører med gode omdømmer. Les også anmeldelser fra andre tannleger eller klinikker som allerede bruker uniten du vurderer. Finner du ikke noen anmeldelser. Hør med kollegaer i bransjen om deres erfaringer.

Pasient-i-tannlegestol.jpg

Ergonomi og pasientkomfort

Tannbehandlinger kan som kjent ta lang tid, og det er derfor viktig at både behandler og pasient har det komfortabelt under prosessen. Velg en tannlegestol som har justerbare posisjoner og ergonomiske funksjoner for å redusere belastningen på muskelatur for deg og gi økt komfort for pasienten.

Kompatibilitet og fleksibilitet

Hvis du allerede har andre verktøy, programmer eller systemer, bør du sjekke om den nye uniten er kompatibel med disse. Det kan også være en fordel å velge en dentalunit som gir deg muligheten til å oppgradere eller legge til ekstra funksjoner i fremtiden.

Planmeca-unit-Pro50.jpg

Garanti og service

Sørg for at den dentale uniten leveres med en god garanti og tilbud om pålitelig service og vedlikehold. Dette er viktig hvis det oppstår problemer eller behov for reparasjoner i fremtiden. Daglig vedlikehold og gode rutiner kan være alfa og omega for levetiden.

LES OGSÅ: Hvorfor er serviceavtalen viktig

Budsjett

Tannlegeuniter kommer i ulike prisklasser. Sett opp et budsjett og finn en tannlegestol som passer innenfor dette. Vær imidlertid forsiktig med kun å fokusere på prisen. Kvalitet og funksjonalitet bør være like viktige faktorer når du tar en beslutning. Husk at den skal vare lenge.

LES: Oppdater din Planmeca unit.

Rådfør deg med andre tannleger

Det kan være nyttig å rådføre seg med andre tannleger eller tannhelsepersonell for å få anbefalinger eller råd basert på deres erfaringer. De kan ha innsikt og erfaringer med forskjellige dentale uniter som kan hjelpe deg med å ta en bedre beslutning.

Tannlege-pasient.jpg

Ved å vurdere disse faktorene og ta deg tid til å undersøke og sammenligne ulike tannlegeuniter, kan du øke beslutningsgrunnlaget og ta et valg du vil være fornøyd med i mange år.

Vi i Plandent kan til tannlegeuniter av ypperste kvalitet fra Planmeca. Du er alltid velkommen innom for å teste utstyret i våre åpningstider. Har du spørsmål eller ting du lurer på i forhold til dentalt utstyr hjelper vi deg gjerne. Finn din utstyrsrepresentant her.

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Hvor viktig er serviceavtalen og hva kan du gjøre selv

Daglig, ukentlig og månedlig vedlikehold er alfa og omega for medisinsk utstyr. Hva kan du gjøre selv og hva trenger du serviceavtalen til?
Les mer

Bør man eie eller leie utstyr?

Hva er forskjellen på leie og eie utstyr. Hva passer for meg og min klinikk? Vi har spurt Kari Thorvaldsen i De Lage Landen om å fortelle oss fordeler og ulemper med å leie dentalt utstyr.
Les mer

Produkter til tannklinikk du kanskje ikke visste om

Har du sett disse produktene før? Her har vi satt sammen et knippe små tips og smarte produkter som sammen kan redusere stressnivået og gi en litt bedre hverdag på tannklinikken.
Les mer

Er du trygg på utstyret ditt?

Serviceavdelingen er selve kompetanse-navet i Plandent. Her organiseres og koordineres service- og vedlikeholdstjenestene som sikrer forutsigbar drift på tannklinikkene
Les mer