Gå til hovedinnhold

Fosen Tannhelse

Fosen Tannhelse har økt tilbudet på Brekstad og flyttet inn i nye lokaler fra februar i fjor. Klinikken befinner seg rett ved kampflybasen til forsvaret på Ørland hovedflystasjon. Vi har fått være med på reisen.

Fra ferieutrykning til montering i ruskete januarvær på Fosen

Det startet med forespørsel om plantegning på sommeren/feriestarten 2020. Vi kontaktet Plandent Oslo på telefon og fikk følgende svar: «Uff, vår prosjekttegner Lena Reppe er på ferie, men vi kontakter henne og får se hva vi kan få til.»

Tilfeldigvis var hun på Fosen- halvøya på Austrått camping- tok seg en 2 times kveldstur for å se på framtidige lokaler og høre på våre ønsker. Hun skrev alt ned og fikk Jon Even Haugen, lokal utstyrsselger/prosjektansvarlig med på saken.

Jon Even kom så med forslag i august. Klinikkens om- og oppbygning begynte med byggemøter der han styrte håndverkere, i starten personlig, og senere via telefon. Vi ble imponerte over punktbeskrivelsen som ble levert for alle håndverkerne. Jon Evens kunnskap og tilgjengelighet hele veien skapte trygghet for oss som klinikkeiere.

Med distriksselger Birgit Kvalvaag fikk vi tilgang til Planorder og Planinvento, som viser seg som virkelig gode verktøy for lageroppsettet.

I skikkelige ruskete januar-vintervær kom utstyret. Store containere for papp og plastavfall ble plassert på baksiden av bygningen. Plandents tre serviceteknikere/spesialister, John Erik Hembre, Robert Tektmoen og Jo Tørset med hjelp av Jon Even, fikk installert alt i løpet av to uker. Alt gikk etter planen, utstyret bli satt opp og håndverkere arbeidet tett og godt sammen.

Brekstad-resepsjon-1600x800.gif

Dagene var lange og harde, men åpningsdato kunne holdes. Den 1. februar 21 åpnet klinikken sine dører."

Vi kan bare skryte av Plandent, som vi valgte fordi serviceteknikerne i Trondheim var nær vår klinikk på Fosen. Vi hadde også gode opplevelser og et godt samarbeid i forbindelse med andre kjøp før oppstart av denne nye klinikken.

Tyskere med fokus på kvalitet

Sönke og Carola Forsthöfel har drevet privat tannklinikk på Brekstad (Libra Senter) siden 2014. De leide lokaler på kveldstid de første årene fra 2008, parallelt med at Sönke jobbet på den offentlige tannklinikken på Brekstad. Tankene rundt en ny og større klinikk, startet da datteren Charlotte Marie kom tilbake til Norge etter endt tannlegeutdanning i 2020.

Den nye klinikken på Yrjartun ble ferdig i slutten av januar 2021, og de kunne da flytte inn i de lyse og innbydende lokalene. Størrelsen på klinikken ble doblet fra 149 kvm – 320 m2 og det er gode, gjennomtenkte løsninger med utstrakt bruk av glass og gjennomgående detaljer i grønt.

Fosen-Tannhelse-steril.jpg

Klinikkens visjon

Vi ønsker at klinikken skal ha god omtale, trygt samarbeid med pasienter og henvisende tannleger. Her skal det utvikles en moderne klinikk med høy kompetanse, tilpasset utstyr og spesialisttilbud. Alt dette skal tilbys på klinikken her på Fosen.

Det har begynt 2 nye tannleger, 3. generasjon Forsthöfel tannlege Charlotte Marie Forsthöfel og tannlege Ole Klein. Begge er utdannet både tanntekniker og tannlege, fra universiteter i Ungarn og Tyskland. De tilbyr også spesialistbehandling ved oralkirurg Michael Unger, som er fast på klinikken 3 dager i mnd. I tillegg til dette har klinikken 4 hyggelige tannlegeassistenter med bred erfaring.

Fosen tannklinikk tannhelseteamet.jpg
Fra venstre: Monica, Carola, Sönke, Siri Beate, Charlotte Marie, Ole, Iren, Michael og Veronica.

En komplett leveranse fra Plandent

I de nye lokalene på Yrjartun sto Plandent for leveranser og montering av mye nytt dentalutstyr. Det ble levert 3 Planmeca Compact i5 uniter, Planmeca ProMax 3D Classic (CBCT), komplett motorrom med vannrensing, utstyr til sterilen og PlanOrder.

Klinikken gjenbruker to uniter fra KaVo som med tiden vil bli byttet til Planmeca uniter. Prosjekteringen for denne klinikken ble også utført av Plandent, og det ble da sørget for at kjerneboringen for nye oppstikk allerede ligger klare for installering av nye uniter.

Det går i beroligende grønt

Vi kan trygt anbefale Plandent som leverandør
hilsen Carola ForsthöfeL

Brekstad-logo.gif

Artikkelen er skrevet av Jon Even Haugen i Plandent

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Odontologi i generasjoner på Lambertseter

Oppgradering gjør susen. I de nyoppussede lokalene til Tannlegene på Lambertseter viderefører tannlege Knut Ove Silseth interesse og lidenskap for dentalfaget til neste generasjon . Bli med inn til en spennende og moderne klinikk.
Les mer

Private klinikker i vekst

I en tid der vi ser at flere tannlegekjeder formes og vokser i både antall klinikker og størrelse, vokser også de uavhengige, private klinikkene. En av dem som utvider er Heilotannlegene i Sandnes. Vi har vært på besøk - bli med inn.
Les mer

Tverrfaglighet på Bryggen

Klinikkleder Camilla Revheim forteller at ansatte fra ni ulike kliinikker nå er samlet i ett stort fagmiljø med 16 behandlingsrom og topp moderne utstyr. Det har vært en god prosess der samarbeid har stått i fokus.
Les mer