Gå til hovedinnhold

Produkter til tannklinikk du kanskje ikke visste om

Har du sett disse produktene før? Her har vi satt sammen et knippe små tips og smarte produkter som sammen kan redusere stressnivået og gi en litt bedre hverdag på tannklinikken.

desinfeksjon med Antibac med tensid
Overflatedesinfeksjon med Tensid fra Antibac

Optimal hygiene gir trygt miljø for pasienter og ansatte

Rengjøring og overflatedesinfeksjon i en og samme flaske sparer tid.
Antibac med tensid er et nyttig produkt. Tensider løser opp blod og biologisk materiale og sprit desinfiserer overflaten. Virketid 1 minutt.
MD149229 Antibac overflatedesinfeksjon 75 % med tensid kartong 15x750 ml.

Ta en telefon, trekk ut en skuff, trykk på en knapp med kontaminerte hansker Alt dette kan du gjøre uten å skifte hansker, vaske og desinfisere hendene. HygiPos er genialt enkelt, du putter hånden med hanske ned i en åpen pose, som henger i en blokk, drar av posen og gjør det du skal. Når du er ferdig vrenger du bare av deg posen og fortsetter behandlingen, uten å ha kontaminert noe som helst.
206067 Hygi-Pos 2000 stk, 289230 Klype til å henge opp Hygipos på veggen

HygiPos og Cover-all til barrieretildekking
Hygiene er viktig. Hygipos til venstre og til høyre, selvklebende folie.


Dekk til og unngå kontaminering
Selvklebende plastfolie ca 15 x 10 cm som kan dekke til PC-mus, tastatur, ulike betjeningspanel, lampehåndtak mm. Lett å fjerne og etterlater ingen spor.
287458 Kerr Cover-All klar plastfolie rull med 1200 stk.

Hold gulvene rene og pene, uansett skostørrelse
Nå er det slaps og sølevær. Sett frem en kurv med skoovertrekk så gulvene holder seg pene og rene. Problemet med altfor store eller for små skoovertrekk er nå historie, to størrelser dekker alle føtter.
194387 blå plast, medium 100 stk, MD061553 blå plast, large 100 stk

Munnskyll med 1,5 % Hydrogenperoksid
Under pandemien ble det anbefalt rutinemessig skylling med hydrogenperoksid i ett minutt før behandling for alle pasienter. Dette for å redusere smittefaren ved dentale prosedyrer og det er vel fortsatt en god idé. M121257 Orbis Pre Rinse 1,5 % Hydrogenperoksid, flaske 500 ml

Under behandling, fri sikt og tørt arbeidsfelt

Her har vi samlet gode sug og produkter for tørrlegging og tilgang til arbeidsfeltet

Orbis soft-tip er behagelig for pasienten

Vakuumsug med silikonbelegg – mykere mot slimhinnen
Orbis Soft Tips, sug med myke kanter som ikke skjærer eller gjør vondt. I tillegg en spalte som forhindrer at det suger seg fast.
MD165343 Orbis Soft-tip 100 stk

DryDent Sublingual myke pads med høy absorberingsevne til tørrlegging. Plasseres som en slags "pute" under tungen. MD150107 large 28x60x2 mm 40 stk og MD150106 medium 30x50x2 mm, 50 stk.

DryTips, små lapper som festes ved parotis, som effektivt suger opp saliva.

Hold kinn, tunge og lepper unna så ser du bedre

ulike munnåpnere og kinnholdere gir god innsikt
Til venstre: Umbrella. Høyre: Optragate

Umbrella reduserer fuktproblematikk og er perfekt til alle typer behandling. Silikonpartier gjør holderen fleksibel, svært enkel å plassere og komfortabel for pasienten. Holderne er engangs.
M121322 Umbrella 5 stk, M121323 Umbrella M 20 stk

Optragate er en munnåpner, en enkel, myk, og fleksibel leppeholder, som er enkel å plassere. Leveres i flere størrelser og pakningskombinasjoner.

Flytende kofferdam kan brukes til så mangt
Kooldam flytende kofferdam, kan brukes ved reparasjon av små rifter i en koferdam du allerede har satt på eller dersom du ønsker å beskytte et lite område, f.eks ved klinikkbleking.
266205 Sprøyter 2x3 ml

allergivennlige hansker og godt grep med Handix
Venstre: Allergivennlige hansker. Høyre: Handix silikontrekk

Minimer risikoen for allergi
OneMed Evercare Nitrile Lime nitrilhansker uten pudder og akseleratorer gjør denne hansken til et godt alternativ for de som er allergiske eller ømfintlige for andre typer hansker. Myk og fleksibel hanske som sitter godt på hånden og teksturerte fingertupper gir godt grep.
Esker med 150 stk i størrelsene MD146099 XS, MD146100 S, MD146101 M, MD146102 L, MD146103 XL

Solid grep om roterende instrumenter
Engangs silikontrekk med ru overflate forbedrer grep og følsomhet på vinkelstykker, turbiner, ultralydskalere mm. Handix rulles enkelt over instrumentet og letter grepet på instrumentet, noe som krever mindre muskelkraft og gir bedre ergonomi. Laget av medisinsk silikon og er lateksfri.
M121211 Handix 100 stk

For pasientenen

gode hjelpemidler til AirFlow-behandliing
Venstre: Autoklverbart sug. Midten: Drymasq. Høyre Aloe Vera Kluter (helt nydelige)

AirFlow, luftpolering uten søl?
Dekk til pasientens ansikt med DryMasq for å unngå søl eller gi pasienten en deilig frottéklut med aloe Vera etter behandlingen. MD165186 50 stk.

Bruk et sug som suger alle aerosoler
Fra Dürr – et autoklaverbart vakuumsug med en stor åpning som inntil dobler sugeeffekten av aerosoler. M-020362 4 stk

Gode kluter til ansiktet
Deilig fuktet frottéklut, 22 x 22 cm til rengjøring av pasientens ansikt etter behandling. Alkoholfri med pleiende Aloe Vera for huden. Kan brukes kald eller varm. MD172668 Lunos Wellness wipes 50 stk, enkelpakket

Riktige profylakseprodukter hjelper pasienten til å ta vare på egen munnhelse

TePe har mange gode produkter og særlig deres interdentalbørster blir satt stor pris på. Det kan være vanskelig å finne riktig størrelse på børstene og da mister pasientene raskt motivasjonen. I TePes klinikkboks finnes børstene enkeltvis i alle størrelser og kan gi med pasienten et utvalg du tror egner seg. Så kan pasienten selv prøve og finne hva som passer. Du får en tilsvarende boks med Angle, interdentalbørster med skaft.
MD066815 TePe klinikkboks 8x15 stk. MD122883 Angle 4x15 stk

TePe interdentalbørster og HAP+ for munntørre pasienter


Hjelp munntørre pasienter
Alle har pasienter som er plaget av xerostomi. HAp+ sukkerfrie, friske sugetabletter øker salivaproduksjonen 20 ganger sammenliknet med ikke-stimulert spyttsekresjon og tre ganger mer enn ved bruk av tyggegummi. Motvirker effektivt symptomene på munntørrhet og hjelper til med å holde munn og tenner sunne. Dropsene er syrlige, men ikke-erosive, på grunn av innhold av kalk som gir en særegen balanse mellom syre og kalk. Lav CGI – egnet for diabetikere. Glutenfri, laktosefri, eggfri og vegansk. Utviklet i samarbeid med Odontologisk Institutt, Københavns Universitet, klinisk testet og dokumentert, anbefales av den Islandske Tannlegeforeningen. Esker med 16 stk.
M125578 Giger Lime, M125576 Lemon, M125577 Strawberry Rhubarb, M125579 Mint

Ønsker pasientene info om bleking?
Gratis lett forståelige brosjyrer fra Ultradent. En variant til venterommet med generell informasjon om bleking med Opalescence blekeprodukter og en annen som viser blekeprosessen trinn for trinn. Begge variantene eleveres i to utgaver: blå beskriver hjemmebleking med individuelle skinner, grønn beskriver GO, bleking med ferdigfylte skinner. Alle leveres i pakker med 10 brosjyrer, bestill sammen med dine andre varer.
Blå for individuelle skinner: M125772 venteromsbrosjyre, C10842 instruksjonsbrosjyre
Grønn for GO ferdigfylte skinner: M125781 venteromsbrosjyre, M125773 instruksjonsbrosjyre

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Hvordan unngå rust og sløve bor?

For å unngå at bor slites, rustes eller blir sløve er det mange ting du kan gjøre. Her får du noen tips for å forlenge levetiden på dine roterende instrumenter.
Les mer

Vellykket rotbehandling er avhengig av kofferdam

Endodontist Ole Iden gir deg en enkel steg for steg oversikt for hvordan kofferdam skal brukes og hvorfor det er så viktig for å oppnå en vellykket rotbehandling.
Les mer

Borskade ble ny patent

Tålmodighet, hardt arbeid og en god porsjon flaks er nødvendig for å få et produkt fra idéstadiet og helt frem til forbrukerne, i denne sammenheng, tannhelsepersonell. Les tannlege Elisabeth Auensens lange vei til målet
Les mer

Tannbleking - case report

Profesjonell tannbleking som et perfekt tillegg til estetiske behandlingsprotokoller. Se resultatene av moderne blekeløsninger kombinert med estetiske behandlingsprotokoller .
Les mer