Gå til hovedinnhold

Erfaring med Baldus lystgass - hva sier brukerne

De fleste klinikker har pasienter som er redde for å gå til tannlegen og som gjerne avlyser den årlige kontrollen gang etter gang. Det er omtrent ett år siden vi introduserte Baldus lystgassystem, og vi har installert det hos flere klinikker fra Nord til Sør. Her har vi snakket med to av klinikkene som deler sine erfaringer

Gode erfaringer i behandling av engstelige pasienter

Hvordan kan du hjelpe disse slik at de kan få den behandlingen de trenger?

Smertelindring med lystgass gir pasienten muligheten til å kunne overvinne frykten og oppleve en behagelig behandling i tannlegestolen. Resultatet av dette kan være at redselen avtar, timeavtaler opprettholdes og munnhelsen bedres.

Baldus lystgass system.jpg

Hva tenker de om Baldus lystgass på Majorstuen Tannklinikk?

Majorstuen tannklinikk lystgass.jpg

Tannlegene Saira Asid og Siv Glomsrød har brukt Baldus fra juni 2023 med god hjelp av de assisterende tannhelsesekretærene Raihan Salimi og Tam Nguyen.

LES MER: Lystgass på tannklinikken
LES OGSÅ: Baldus lystgassystem

Vi er generelt mer fornøyd med Baldus enn tidligere lystgassapparat.

De forteller følgende: Apparatet har en selvtest-funksjon hver gang du skrur på apparatet, det er en betryggende fordel vi setter pris på. Vi liker også at dobbeltmaskene til Baldus tetter godt, de har god passform og er lettvint å anvende. Kobles dobbelmaskene på vakuumavtrekk gjør det at gjenværende gass, som pasienten ikke pustet inn, blir fjernet og ikke forsvinner ut i rommet. Apparatet er også plassbesparende, og det er hendig å kunne trille apparatet vekk når det ikke brukes.

og på Asker Sentrum Tannklinikk sier de om Baldus lystgasssystem

Klinikken i Asker fikk Baldus montert i november

- Vi har god brukererfaring i å anvende Baldus lystgass. Apparatet har føltes intuitivt å bruke helt fra starten. Vi har også satt veldig stor pris på den nyttige tidstellerfunksjonen for oksygenering ved ferdig behandling. og at det digitale mixehodet “gjør jobben” for deg. Med det digitale mixehodet kan du enkelt
stille apparatet til ønsket blandingsforhold og flow, og man slipper å justere analogt.

Asker sentrum tannklinikk baldus lystgass.jpg

Generelt syntes vi Baldus er bedre sammenlignet med tidligere brukt system, da Baldus er mer oversiktlig, mindre stressende og lettere i bruk.

Skrevet av Magnus Lodding, servicetekniker i Plandent

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Hva tenker tannlege Arne Jacobsen om lystgass på tannklinkken

Hvilke fordeler er det ved å tilby lysgassbehandling ved klinikken. Vi har intervjuet Arne Jacobsen, som har lang erfaring i den type behandling og synes flere bør vurdere dette fantastiske verktøyet.
Les mer

Smertelindring med Baldus lystgass system

Lystgass passer som smertelindring for omtrent alle som skal til tannlege. Med Baldus Sedation kan vi presentere to typer mikseenheter designet og produsert i Tyskland
Les mer

Hvordan få engstelige pasienter til å møte til tannlegetimen

De fleste klinikker har pasienter som er redde for å gå til tannlegen, og som gjerne avlyser den årlige kontrollen gang etter gang. Hvordan kan en hjelpe disse slik at de kan gjennomføre den behandlingen de trenger?
Les mer