Gå til hovedinnhold

Baldus lystgassystem

Vi har gleden av å kunne tilby Baldus lystgassystem til tannklinikken. Lystgass er godt og anerkjent smertedempende hjelpemiddel i dental praksis.

Baldus-lystgass-banner-logo.jpg

Baldus lystgassystem

Vi er glade for å kunne tilby Baldussystemet hos oss. Med Baldus kan vi presentere to typer mikseenheter designet og produsert i Tyskland med tysk kvalitet i særklasse.

Baldus® Touch kombinerer den nyeste teknologien med nyskapende funksjonalitet som f.eks. touchpanel, optimal hygiene og enkel dokumentasjon. I tillegg kan vi tilby den enklere Baldus® Analog

Plandent har i en årrekke solgt lystgass-systemer og har god erfaring med disse. Vi ønsker nå å presentere neste generasjon av lystgass-systemer som produseres av den tyske Baldus Sedation.

HVA INNEBÆRER DET Å BRUKE LYSTGASS PÅ KLINIKK

Se hvordan lystgass systemet Baldus brukes hos tannlegen ved behandling av barn

Hvordan kan du bruke Baldus lystgassystem på tannklinikken?

Behandlingsstart: Etter at pasienten er kommet inn på behandlingsrommet velger pasienten en lystgass-nesemaske i sin favorittduft og -farge. Pasienten puster inn lystgassen gjennom masken og får effekt etter bare noen få øyeblikk. Pulsen og oksygenmetningen i blodet måles med hjelp av et pulsoksymeter plassert på pasientens fingertupp.

Under behandling: Til å begynne med puster pasienten inn 100 % oksygen. For barn starter man gjerne direkte med 30-35 % lystgass. Andelen lystgass økes gradvis. Lystgassen gjør pasienten gradvis mer avslappet, og du kan starte og utføre behandlingen i fred og ro.

Til slutt: Etter at behandlingen er utført stenges tilførselen av lystgass. Pasienten puster nå inn rent oksygen i 5 minutter. Etter ca. 15 minutter er lysgassen ute av kroppen.

Lystgass tannklinikk nesemaske.jpg

Innovativ nesemaske

Før oppstart av behandlingen får pasienten en nesemaske. Lystgassen føres inn gjennom nesemasken. Pasienten puster inn og ut gjennom nesen.

Selve masken er av typen «Scavenger» og er konstruert med en innermaske med godt volum som gir pasienten optimal plass for inhalering og ekshalering, sammen med en yttermaske som fanger opp og suger ut det som pasienten måtte ekshalere av lystgass. Dette samt en god tilpassing rundt nesen til pasienten sikrer maks effekt samtidig som behandler sikres godt mot inhalering av lekkasjegasser.

For å sikre en enda mer behagelig følelse under behandlingen har Baldus Sedation, utviklet en ny nesemaske: en dobbel engangsmaske med duft. Pasienter kan velge sin favorittduft blant seks forskjellige dufter. I tillegg finnes det også autoklaverbare masker uten duft.

Baldus touch kontrollpanel.jpg

Hvordan justeres forholdet mellom lystgass og oksygen?

Tannlegen starter med en dosering på 100 % oksygen. Etter noen minutter økes andelen lystgass i trinn på 10 %. Etterhvert som mengden lystgass øker, kan du spørre pasienten hvordan hun har det. Ved å utveksle informasjon kan blandingen tilpasses optimalt til pasienten. Normalt en blanding av 30 til 50, maksimalt 60 %.

SE HVA TANNLEGEN SIER OM LYSTGASS

Lystgass-marketing-kids2.jpg

Morsomt konsept for de yngste

Baldus Sedation har utviklet et morsomt konsept som gjør introduksjonen av lystgass for barn mer lystbetont og fornøyelig.

Hver duft har en tegneseriefigur og barna kan velge nesemaske basert på den duften og tegneseriehelten de liker best. Dette gir de yngste en mulighet til selv å velge selv og ta en mer aktiv rolle i det som skal skje. Etter behandlingen får barna velge seg en button, et heltekosedyr, eller en fargeleggingsbok som viser at de har vært veldig flinke og modige under behandlingen.

Dette skaper en positiv opplevelse og ikke minst får barna noe å glede seg til ved neste tannlegebesøk.

Kontakt oss - vi hjelper deg kjapt og enkelt

Ring oss på tlf 22 07 27 27 eller send epost til utstyrsavdelingen@plandent.no.

SEND HENVENDELSE

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Lystgass som virkemiddel for smertelindring på tannklinikken

Bruk av lystgass på tannklinikk kan være et godt smerteldempende alternativ for engstelige pasienter. Også barn kan ha god nytte av lystgass når de skal ha tannlegebehandling. Hvorfor er dette verdt å vurdere, ofte stilte spørsmål og hvordan får du svar på her.
Les mer

Hva tenker tannlege Arne Jacobsen om lystgass på tannklinkken

Hvilke fordeler er det ved å tilby lysgassbehandling ved klinikken. Vi har intervjuet Arne Jacobsen, som har lang erfaring i den type behandling og synes flere bør vurdere dette fantastiske verktøyet.
Les mer

Hvordan få engstelige pasienter til å møte til tannlegetimen

De fleste klinikker har pasienter som er redde for å gå til tannlegen, og som gjerne avlyser den årlige kontrollen gang etter gang. Hvordan kan en hjelpe disse slik at de kan gjennomføre den behandlingen de trenger?
Les mer