Gå til hovedinnhold

Plandent kjøper Tannhjól-Mánafoss og Centralbros på Island

Plandent AS i Norge, en del av Planmeca-konsernet, har kjøpt 100 % av aksjene i den islandske dental-distributøren Tannhjól-Mánafoss fra Hafsteinn V. Árnason. Eierskiftet fant sted 1. juni 2023

Plandent-avtale-Island.jpg

Plandent og Tannhjól-Mánafoss er den ledende dentale distributøren i sine hjemmemarkeder, begge aktive innen dentalt utstyr, teknisk service og dentale forbruksvarer. Det er stor likhet i aktiviteter og et overlappende utvalg av leverandører av høy kvalitet. Den daglige ledelsen av Tannhjól-Mánafoss vil bli videreført av administrerende direktør Árni Páll Hafþórsson. Grunnleggeren av selskapet, Hafsteinn V. Árnason, vil fortsatt være aktiv i selskapet.

Som en del av den samme transaksjonen kjøper Plandent 80 % av aksjene i det største dental-laboratoriet på Island, Centralbros ehf. fra Hafsteinn V. Árnason. Svava Svavarsdóttir og Nökkvi Baldursson fortsetter som aksjonærer i selskapet og Svava vil overta stillingen som administrerende direktør i Centralbros. Plandent AS er eier av et av de største tannlaboratoriene i Norge, Tannlab AS, og med oppkjøpet av aksjene i største lab på Island ser de involverte partene et potensial for videre vekst.

Samtidig har Opus Systemer AS, utvikler og distributør av tannpasienthåndteringssystemet Opus Dental, besluttet å bruke Tannhjól-Mánafoss som sin islandske distributør.

Med disse transaksjonene og avtalene har Planmeca-konsernet styrket sin posisjon i det islandske dentalmarkedet for å gi de islandske tannlegene et konkurransedyktig fullservicetilbud.

SE PRESSEMELDING (PDF document, 136 kB)

For ytterligere spørsmål, vennligst kontakt

Ragnar Pettersson
administrerende direktør i Plandent AS
ragnar.pettersson@plandent.no
+47 908 66 540

Hafsteinn V. Árnason
grunnlegger av Tannhjól og tidligere eier av Tannhjól-Mánafoss og Centralbros
hafsteinn@tannhjol.is
+ 354 833 9900.

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Vi feirer jubileum - en hjelpende hånd i 120 år

I år er det 120 år siden to norske tannleger etablerte Norsk Dental Depot. Siden starten har vi som selskap, gitt en hjelpende hånd til private og offentlige tannklinikker i hele landet. Vår administrerende direktør Ragnar Pettersson reflekterer her over selskapets historie i forbindelse med jubileumsåret.
Les mer

MDR | Strengere kontroll for CE-merking

Medical Device Regulation (MDR) 2017/745 har som mål å forbedre sikkerheten og ytelsen til medisinsk utstyr som selges på EU-markedet. MDR trådte i kraft 26. mai 2021 og påvirker salg av alle medisinske produkter.
Les mer

Tannlegetilbud opptil 26 år, hvordan løse det Prøsch?

Hva skjer egentlig når politikere vedtar nye retningslinjer for hvem som har krav på offentlig tannhelsebehandling? Og hvordan angriper den offentlige tannhelsen oppgaven? Per Christian Prøsch, erfaren fylkestannlege og avdelingsdirektør i Helseetaten Oslo har mange tanker om det som skjer om dagen. Vi tok en engasjerende prat med Prøsch.
Les mer