Gå til hovedinnhold

Hvordan overføre fra Digora til Romexis?

Programvaren Digora for Windows utvikles ikke videre og vil innen kort tid heller ikke støttes av noen norsk leverandør. Hva skjer da med det store antallet Digora røntgenskannere som har levd et godt og langt liv på norske tannklinikker?

Romexis heart 1600x800.jpg

Hvordan overføre fra Digora til Romexis?

Dette er et spørsmål vi tror mange klinikkeiere har stilt seg selv. Plandent kan hjelpe deg til å finne en god løsning, og den heter Planmeca Romexis. Et stort antall tannklinikker har allerede gjennomført en overgang til denne programvaren, og deres Digora røntgenscannere fungerer smertefritt i dette miljøet.

1. Kartlegging

Prosessen starter med en kartlegging av klinikkens røntgenutstyr. Finnes det en Digora røntgenscanner så finnes det ofte også en Cranex OPG og kanskje ett eller flere intraorale kameraer. Alt dette integrerer vi mot vår programvare. Plandent sørger også for en sjekk av tannklinikkens PC-park til, og gir råd om oppgraderinger eller utskiftinger om det viser seg å være hensiktsmessig. I samråd med tannklinikken blir vi enig om en dag hvor vi setter i gang med installasjon av Romexis.

overgang-fra-digora-1600x80.jpg

2. Installasjon

Vi starter eksport av pasientinformasjon og bilder fra Digora. Når denne eksporten er utført blir dataene importert til klinikkens nye Romexis. Denne prosessen går sin gang uten å skape driftsstans. Det går helt fint å ta røntgenbilder med Digora til vi er ferdig med vår jobb. Når alle klienter har fått installert programvaren og vi har utført funksjonstest mot røntgenutstyret, er det tid for opplæring.

Romexis-bildebehandling-ron.jpg

3. Opplæring

Det anbefales å sette av 2-3 timer til en gjennomgang av Romexis. Alt klinikkpersonell bør få være med på denne gjennomgangen. Hva består denne gjennomgangen av? Første del vil være en presentasjon av programmet, hvor vi viser hvordan man finner frem til de funksjonene man allerede kjenner fra Digoraprogrammet. I korte trekk innebærer det at vi viser bildeopptak, bildebehandling, arkivfunksjoner, utskrift og bildeutveksling/ henvisning til for eksempel spesialist.

PC skjerm med tastatur1600x800.jpg

Andre del vil være en praktisk gjennomgang hvor klinikkpersonalet får prøve seg på bildeopptak og bildebehandling selv, med veiledning fra Plandents kursgivere. Det er naturlig at vi underveis i opplæringen også berører temaene opptaksteknikk og strålehygiene.

Vi får gjerne mange gode spørsmål når det gjelder innstilling av eksponeringsverdier ved intraorale undersøkelser. Vårt fokus er god bildekvalitet samtidig som vi søker å ivareta prinsippene for god strålehygiene. For OPG-opptak går vi gjennom pasientposisjonering.

Hjelp med overføring fra Digora

Plandent gir deg en god og trygg fremtid med Planmeca Romexis. Overgangen fra Digora til Romexis utføres etter veletablerte rutiner. Plandent har et godt støtteapparat som er tilstede når du har behov for brukerstøtte. Ønsker klinikken en supportavtale kan Plandent tilby flere ulike alternativer.

Velger klinikken å ta i bruk Planmeca Romexis har den ikke bare kjøpt et røntgenprogam. Romexis er et økosystem som dekker et spekter av funksjoner fra intraorale røntgenbilder til 3D-røntgen, intraorale avtrykk, implantaplanlegging, ansikts- og kjevekirurgi og produksjon av tanntekniske arbeider. Listen er lang, be gjerne om utfyllende informasjon.

Er din klinikk klar til å overføre? Ta kontakt med Plandent så hjelper vi deg

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Få tilsendt siste nytt fra Plandent, gode tilbud, nyttige tips og andre dagsaktuelle tema innenfor dental helse.

Romexis bildebehandling

Planmeca Romexis er det mest omfattende bildebehandlings-programmet for 2D- og 3D-bilder som oppfyller alle bildbehandlings-behov man måtte ha på en klinikk uavhengig av utstyr.

Bli kjent med Romexis

Romexis® moduler

Planmeca Romexis®-programvareplattformen inneholder mange moduler og verktøy for et bredt spekter av spesialiteter.

Les mer om de ulike modulene..

Kontakt oss Vi hjelper deg gjerne

Har du spørsmål eller noe du lurer på står våre fageksperter klare til å hjelpe deg.

Kontakt vår utstyrsavdeling på tlf 22 07 27 27 eller send oss en e-post.

Send e-post

stripegrey.jpg

Se også..

Programvare

Plandent tilbyr et bredt utvalg av effektive og brukervennlige programvareløsninger for den daglige arbeidsflyten på tannklinikken, enten det gjelder journal-løsninger, bildebehandling eller andre programvarer som kan gjøre den dentale hverdagen enklere og bedre.

Les mer om programvare

Programvare Design CAD/CAM

Plandent tilbyr gode systemer for CAD/CAM design. Blant annet kan vi tilby brukervennlige løsninger som Planmeca Fit og 3Shape Design Studio

PlanLeie

Finansiering med PlanLeie gir deg full handlefrihet til å kunne komme i gang med det utstyret du trenger i tannklinikken. Hos oss får du gode gode og forutsigbare leiebetingelser. Les gjerne mer om hva vi kan tilby.

Les mer om PlanLeie