Gå til hovedinnhold

LM Sharp Diamond

Pasientbehandling gjennom et yrkesliv kan være en utfordring for kroppen. Stillesittende arbeid og statiske bevegelser er vi ikke skapt for. Derfor er det så viktig å benytte seg av de hjelpemidlene som finnes. Å ikke bruke mer kraft enn nødvendig er en god hjelp.

Slipefrie instrumenter

Slipefrie instrumenter er alltid beredt!

De er alltid klare, de skarpe slipefrie Sharp Diamond instrumentene fra LM. De krever mindre muskelkraft og har samtidig et godt ergonomisk grep som skåner dine muskler, sener og ledd. Behandlingen er også mer effektiv og oppleves behageligere for pasienten. Stålet er belagt med en micromembran (PVD), som gjør overflaten ekstremt hard og instrumentene holder seg fullstendig slipefrie også over tid. Sharp Diamond slipefrie instrumenter leveres nå i hele 26 ulike depurasjonsinstrumenter.

Velg mellom 7 sigder, nyheten 303-304SD ES, en slank og ekstra vinklet sigd som er super i trangstillinger, de velkjente bestselgerne 301-302 og 311-312, samt 4 andre sigder.
Av kyretter finnes Gracey 1-2, 7-8, 11-12, 13-14, 15-16 og 17-18, de fleste av disse også i miniutgaver med lengre hals og kortere arbeidsdel, noe som gir bedre tilgang, spesielt til dype lommer

Slipefrie syntetter

Den ”gamle” gule Syntetten (215-216) har fått en lillebror – en grønn Syntette for anteriort bruk (275-276). Syntettene kombinerer fordelene til Gracey og universalkyrette, instrumenter for sub- og supragingival depurasjon. De har egg på begge sider av arbeidsdelen slik at man faktisk har 4 instrumenter samlet i ett.

Slipe eller ikke slipe - det er spørsmålet

I begge tilfellene er LMs perioinstrumenter det beste innen metallurgi. Den store slitestyrken og hardheten i bladets metall gjør dem effektive, holdbare og behagelige å bruke.

Som et resultat av avansert teknisk materialforskning og moderne teknologi for mikromembraner kan LM tilby den beste kvalitet for instrumenter både slipefrie med mikromembran og tradisjonelle instrumenter som må settes opp.

LMs DuraGradeMAX® superstålet gir maksimal slitestyrke. Ifølge uavhengige forskningsstudier er slitestyrken i LM-kyretter betydelig bedre enn ved andre tilsvarende instrumenter. Valget er ditt.

LM-SD-RondoPlus-1600x800.gif

Sverger du til instrumenter som skal slipes er det viktig at instrumentets originaldesign oppretholdes så langt det er mulig. Jo lenger fra den opprinnelige fasongen instrumentet havner desto mindre effektivt vil det være. Derfor er håndsliping med bryne en utfordrende sport. Ved hjelp av en slipemaskin vil du lettere kunne bevare instrumentes design og også få mer effektive instrumenter og mindre belstning på behandler og pasient.

LM Rondo Plus er en slipemaskin med enkle prisipper. Lett å lære og enkel i bruk.

Skrevet av Aina Eliassen, tannpleier og markedskoordinator

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Skap et "kunstverk"

LM Arte - en serie innovative håndinstrumenter for estetiske fyllinger utviklet i samarbeid med Style Italiano. Med Arte kan du få til det lille ekstra, konturere, skulpturere, lage furer og randkrista osv.
Les mer

Ergonomi i 50 år

Kroppen blir satt på prøve, ensidige stillinger, repeterende små bevegelser og oppgaver som krever en viss kraft. Valg av ergonomiske løsninger er derfor viktig. Les om LMs ergonomifokus, helt fra starten i 1973.
Les mer

Injectable Moulding teknikk

Diastema mediale kan for noen pasienter være en estetisk utfordring. Ulike behandlingsmetoder er tilgjengelige for lukking av diastema. Riktig valg av materiale og metode er av stor betydning for et vellykket behandlingsresultat. En behandlingsplan bør inneholde mange ulike elementer.
Les mer