Gå til hovedinnhold

Konkurransen om alignermarkedet – tilbakemelding fra Kjeveortopeden

Det blir stadig flere aktører som tilbyr "usynlig tannregulering" i markedet. Før jul lanserte vi i samarbeid med Tannlab alignersystemet HeySmile. Vi tok en prat med kjeveortopeden for å høre om HeySmile lever opp til forventningene med hensyn til effekt og kvalitet.

Hva tenker kjeveortopeden om alignersystemet HeySmile?

Søker du clear aligners i Google får du nesten 20 millioner treff verden over. I verdensforstand er Norge et lite land og dentalbransjen i Norge enda mindre. Søker du derimot på den mer norske betegnelsen «usynlig tannregulering» får du likevel nærmere 30.000 treff.

Det tegner om at usynlig tannregulering ikke bare en trend, men også et fenomen som pasientene ønsker seg, og som er kommet for å bli.

Kjeveortoped-Håkon-Høimyr.jpg

Konkurransen om usynlig tannregulering gir bedre produkter

Med nylanseringer går det sjelden lang tid før de første konkurrentene kommer på banen og utfordrer markedslederen. De siste årene har det ene alignersystemet etter det andre blitt presentert av ulike produsenter og depoter. Alle med sine fordeler og finesser for å kunne være et alternativ til den ene aktøren som var først ute.

Konkurranse er sunt, da blir også produktene bedre og valgmulighetene flere. Det er mange tilbydere og det er langt fra sikkert at pasienten, som har funnet en aktør i Google, får med seg skinnene han søkte etter hjem fra klinikken.

Sammen med vårt tanntekniske laboratorium Tannlab lanserte vi alignersystemet Hey Smile under Nordental i fjor.

HeySmile - nytt alignerkonsept i Norge

Når vi først skulle lansere et alignersystem var det viktig for oss å samtidig tilby god kompetanse og support på norsk, samt konkurransedyktige priser på et behandlingsopplegg som gir optimal effekt med faglig god og tillitsvekkende kvalitet.

For faktisk å kunne vise at vi holder de løftene vi hadde gitt ønsket vi at systemet ble testet av brukerne på forhånd – av pasientene som faktisk skal bruke skinnene over lengre tid, og tannlegen som skal håndtere systemet.

En av tannlegene som ble nysgjerrig på HeySmile var kjeveortoped Håkon Høimyr ved Høimyr Tannregulering sentralt i Oslo. Håkon jr er 3. generasjon tannlege på klinikken, han ble ferdigutdannet spesialist i 2015 og har i noen år tilbudt usynlig tannregulering både fra Invisalign og britiske Thompson. Hovedvekten av pasientene er store barn, men de siste årene har han opplevd en jevn til strøm av voksne pasienter som også ønsker regulering.

Vi tok en prat med kjeveortopeden for å høre mer om hans erfaringer med HeySmile.

Hvilke erfaringer har kjeveortopeden med HeySmile?

Du er en av de første norske tannlegene som har tatt i bruk HeySmile. Hva var avgjørende for ditt valg?

- Jeg er alltid interessert i å prøve nye ting og gjøre meg opp en mening, og da vil jeg teste selv. Nå som jeg har brukt Invisalign en periode ville jeg veldig gjerne teste og sammenlikne med en av de rimeligere og nye aktørene på markedet.

Like før jul hadde Høimyr en onboardingsamtale med HeySmile og Tannlab hvor de gjennomgikk systemet og hvordan det skulle brukes.

- Onboardingssamtalen var veldig nyttig for å få en idé om hvordan systemet fungerer.

Som tidligere Invisalign-bruker og med flere kurs bak seg gikk det raskt å komme i gang med nytt system

Det er et kjempepluss at HeySmile har kjeveortopeder på teamet.

- HeySmile systemet er veldig brukervennlig, og det er lett å komme i kontakt med dem. De svarer raskt og det er et kjempepluss at de har kjeveortopeder på teamet. Gjennom julen kommuniserte vi kjapt og enkelt på Whatsapp og det gikk smertefritt å få skinnene levert hjem privat istedenfor at de ble liggende på klinikken uten å bli hentet.

- Vi ble faktisk ganske overrasket over hvor kjapt det gikk fra behandlingsplanen ble godkjent til skinnene var hos oss i Oslo. Faktisk tror jeg det tok mindre enn en uke forteller spesialisten.

Håkon-Høimyr-kjevortoped-heysmile.jpg

HeySmile vurderer hvert enkelt case. I noen tilfeller kan det tillegges tvil. Da er det godt å ha et team en kan diskutere mulige utfall med og sammen komme til en løsning som gir et best mulig resultat for pasienten.

- I ett av de casene jeg leverte ble ikke behandlingsplanen godkjent i første runde. I dette tilfellet var det tvil om en tann burde trekkes eller om man skulle la være. Her sendte vi litt Whatsapp-meldinger frem og tilbake, hvor jeg også konfererte med min far og andre kollegaer i bransjen hvor vi i fellesskap med HeySmile kom frem til en god behandlingsplan som vil være til det beste for pasienten. Det var en fin arbeidsprosess.

Et brukervennlig system, lett å komme i gang med og både kvalitet og effekt er like god som hos andre tilbydere. Et stort pluss med HeySmile er den gode kommunikasjonen og supporten du får med teamet.

Alle dagens tilbydere lover god kvalitet og effekt, men hvordan stemmer virkeligheten med det HeySmile sier de kan levere?

- Så langt, så bra. Jeg har allerede sendt inn 13 kasus til HeySmile, og pasientene mine er så langt fornøyde med resultatene og behandlingen. Skinnene til HeySmile oppleves som like gode som de har jeg testet tidligere, de sprekker ikke og blir heller ikke misfarget forteller spesialisten

Hva ville du sagt til andre tannleger om ønsker å prøve HeySmile?

- Et brukervennlig system, lett å komme i gang med og både kvalitet og effekt er like god som hos andre tilbydere. Det som derimot er et stort pluss med HeySmile er den gode kommunikasjonen og supporten du får med teamet. De er tilgjengelige på alle plattformer og prisen og leveringstiden er absolutt å anbefale. Det er et flott alternativ for klinikker som ønsker et rimelig og effektivt alternativ til andre aktører.

HeySmile-emballasje.jpg

Hva tilbyr HeySmile?

Med HeySmile kan vi tilby nøyaktig og brukervennlig alignerbehandling av høy kvalitet for større og mindre korreksjoner. HeySmile er en 100 % digital løsning med rask og god support. Du bestemmer hvordan du vil ha det og hva som er den beste behandlingen for "usynlig" tannregulering til din pasient.

HeySmile teamet benytter den nyeste teknologien og består av kjeveortopeder, tannteknikere, og ingeniører som til sammen innehar mer enn 30 års erfaring med «usynlig tannregulering». Skinnene er fremstilt i HeySmiles unike tre-lags Timanti™-materiale, som gjør dem behagelige for pasienten og opprettholder formen mens de skånsomt fører pasientens tenner i ønsket posisjon.

HeySmile er et åpent system og er kompatibelt med den teknologien du allerede bruker på klinikken. Vårt mål er å kunne tilby en skreddersydd løsning på kort tid, til høy kvalitet, med fornuftige priser uavhengig av hvilket utstyr og teknologi du allerede bruker. Du kan ha en ferdig behandlingsplan med skinner på kun 1 uke!

Hey-Smile-banner-2.jpg

Vil du vite mer om HeySmile? Kontakt oss

Se våre betingelser for personvern

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Hey Smile aligners

Sammen med HeySmile og Tannlab kan vi tilby «usynlig» tannregulering og et komplett behandlingsopplegg for tannleger som ønsker å tilby alignere til sine pasienter. HeySmile er en 100 % digital løsning med trygg norsk support hos oss i Plandent og Tannlab.
Les mer

Når trenger du 3D-printer på klinikken?

3D-printing er nytt og spennende, men er det lønnsomt å gjøre produksjonen på egen klinikk? Les mer om når det er lurt å investere i 3D print, hvordan du kommer i gang og hva det innebærer for klinikken.
Les mer

Erfaringer med 3D-print - hva sier brukerne

Digitale avtrykkskannere er på full fart inn i tannklinikkene, og stadig mer av behandlingsforløpet digitaliseres. Hva sier brukerne som har testet 3D-print og nye Sprintray?
Les mer