Gå til hovedinnhold

Eie eller leie utstyr

Hva er forskjellen på leie og leasing. Passer det for meg og min klinikk? Vi har spurt Kari Thorvaldsen om å fortelle oss fordeler og ulemper med å leie dentalt utstyr.

Kari-Thorvaldsen_1600x800.jpgEie eller leie dentalt utstyr?

Hva er forskjellen på leie og leasing. Passer det for meg og min klinikk? Hva kan jeg leie? Hvorfor bør jeg leie istedet for å eie? Vi har invitert Kari Thorvaldsen i PlanLeie til å svare på noen spørsmål rundt leiefinansiering av utstyr.

Hvorfor leie isteden for å eie?

I dag er det vanlig å leie medisinsk utstyr både i privat og offentlig sektor. Dette året har vist oss viktigheten av god likviditet og det å ha litt «penger på bok». Kunden bør unngå de store kapitalkrevende investeringene ved å leie utstyret istedet for å kjøpe kontant. Det sies at man skal leie det som synker i verdi og eie det som stiger i verdi

Ved behov for nytt utstyr til klinikken kan kunden normalt velge å kjøpe utstyret kontant, eller de kan velge å leie utstyret.

Ved et kjøp tar kunden hele kostnaden for investeringen direkte, og dette belaster både likviditet og investeringsbudsjett.

Ved å finansiere utstyret via en leieavtale betaler kunden i takt med verdirealiseringen av objektet, altså den faktiske funksjonen og bruk av utstyret!

Se også: Gammel unit, reparere eller bytte ut?

Kvinner tar bilde av jente i moderne røntgenutstyr, Mann med røntgenutstyr. Dental
Bilde: Moderne røntgenutstyr kan ofte være en kostbar investering

Det er mange fordeler med å velge PlanLeie;

  • Leie gir kunden full bruksrett til utstyret gjennom hele avtaleperioden.
  • Leie frigjør kapital som kan brukes til andre avkastningsvennlige investeringer! Leie belaster ikke investeringsbudsjettet.
  • Leie gir bedre kontantstrøm og bedre likviditet. Betaling i takt med verdirealisering av objektet gir bedre cash-flow og dermed bedre nøkkeltall når kostnader og inntekter samkjøres.
  • Leie gjør at kunden ikke trenger å forskuttere merverdiavgift på anskaffelsestidspunktet.
  • Leie gir kunden fleksibilitet og mulighet for utskifting og oppgradering av utstyret i avtaleperioden
  • Leie gir kunden en enkel budsjettering og regnskapsføring. Leien er kjent gjennom hele avtaleperioden, og utgiftsføres i sin helhet.
  • Leie binder ikke opp annen sikkerhet eller garanti fra banken. Ved leiefinansiering er sikkerhet i utstyret som regel tilstrekkelig.
  • Leie gir kunden stor grad av fleksibilitet i forhold til kostnader gjennom året. Leieavtalen kan settes opp med varierende leie etter kundens behov og ønske. Har klinikken sommerstengt i juli og august kan leiebeløpet justeres ihht dette.
  • Leie gir bedre forholdstall i balansen! Små og mellomstore bedrifter må ikke aktivere leieobjektene i balansen, men kan utgiftsføre kostnaden direkte som en driftskostnad. Forutsigbart og enkelt å budsjettere.

Hvilke produkter og tjenester kan jeg leie via PlanLeie?

Finansiering med PlanLeie forenkler administrasjonen!

Via PlanLeie kan alt av utstyr, installasjon, lisenser, vedlikehold, opplæring, tjenester og andre relevante anskaffelseskostnader samles i en total-løsning og én faktura.

Du tilbys også vår all-risk forsikring. Denne er spesielt godt tilpasset leiefinansiert utstyr, og den har en lav egenandel dersom skade eller uhell skulle oppstå!

Unit-PlanLeie-1600x800.jpg
Bilde: Du kan velge å leie din neste tannlegeunit

Hvor lang er leieperioden?

Kunden kan selv velge ønsket leieperiode. PlanLeie kan tilby finansiering over 24 måndeder som et minimum, og i utgangspunktet maksimum leieperiode 7 år.

Når begynner du å betale deg på leieavtalen?

Leie faktureres først når alt utstyret er installert!

Hva skjer etter endt leie?

Etter endt leieperiode vil kunden få mulighet til å levere utstyret tilbake, de kan få tilbud om å kjøpe utstyret, eller kunden kan også velge å fortsette leieavtalen. Hele prosessen håndteres enkelt via Plandent slik at kunden skal føle seg trygg!

Endringer i klinikken - hva da?

Jeg har en leieavtale, kan jeg overføre den til ny kjøper av utstyret mitt?

Ja, vi kan overføre avtalen til nye eiere av klinikken. PlanLeie trenger informasjon om den nye kunden slik at vi kan gjøre en kredittvurdering av dette selskapet. Så fort kreditt er godkjent vil vi sende overdragelses dokumenter ut for signatur.

Artikkelen er skrevet av Kari Thorvaldsen i DLL for Plandent høsten 2020

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Få tilsendt siste nytt fra Plandent, gode tilbud, nyttige tips og andre dagsaktuelle tema innenfor dental helse.

PlanLeie

Finansiering ved PlanLeie gir deg full handlefrihet til å kunne komme i gang med det utstyret du trenger i tannklinikken. Hos oss får du gode gode og forutsigbare leiebetingelser. Les gjerne mer om hva vi kan tilby.

Les mer om PlanLeie

Kontakt Oss Vil du vite mer om PlanLeie?

Plandent samarbeider med De Lage Landen om å gi deg de beste avtalene slik at du kan komme i gang med nytt utstyr i tannklinikken.

Kontakt vår kundekontakt Kari Thorvaldsen på tlf 67 18 70 74 

De Lage Landens hjemmeside

Vi garanterer deg en god leieavtale med gunstige betingelser

Uniter

Uniten er det sentrale arbeidsstedet for en effektiv arbeidsdag. Uniten sikrer et godt behandlingsmiljø og komfort for pasientene, personalet og ikke minst deg som behandler. Vi har et bredt utvalg av uniter fra Planmeca. Designet for ditt behov

Bli kjent med våre uniter

Røntgen

Røntgenbilder er et av dine beste diagnostiske verktøy og det er viktig å velge riktig røntgen til din klinikk. Vi har gode alternativer for intraoralt røntgen, panoramarøntgen og CBCT, samt 3D røntgen.

Se vårt utvalg av røntgen

stripegrey.jpg

Se også..

Gammel unit, reparere eller kjøpe ny?

Hvor lenge skal jeg holde liv i uniten min før jeg med god samvittighet kan bytte den ut? Dette er et spørsmål alle klinikker stiller seg selv en gang i ny og ne. Finnes det et godt svar, et riktig svar? Kjøp ny sier selgeren, samtidig insisterer servicetekniker på livredning til siste slutt.
Les mer

Lurt å gjøre om du skal stenge klinikken

Ved å følge noen gode råd for å ta vare på utstyret går alt som smurt når klinikken kommer i full drift igjen. Og det beste av alt er at det meste kan du gjøre selv.
Les mer

Med optimal hygiene i fokus

På tannklinikken er det viktig å etablere gode rutiner og prosedyrer for hygiene. Utformingen av sterilen er sentral, og god planlegging for å innrede en effektiv og hygienesikker steril er helt avgjørende. Vi viser deg hvordan
Les mer

Hvilket røntgen til hvilket behov?

Det finnes mange typer røntgen enheter å velge mellom, men hvilket er det beste for din klinikk? Vi hjelper deg å finne riktig røntgen for ditt behov.
Les mer