Gå til hovedinnhold

Tannlegene på Lambertseter

Tannlegeyrket går ofte i arv, og det er hyggelig å se at flere generasjoner kan utøve sin odontologiske gjerning under samme tak.

Fornøyde ansatte på Tannlegene på Lambertseter
Bilde: Fra venstre er tannlege og eier Knut Ove Silseth, tannhelsesekretær Lise Dybdahl, tannlege Hanne Quist Christensen, tannhelsesekretær Baljinder Kaur samt tannlege Mike Ostoya.

Lang erfaring og godt samhold

Med mange år bak seg har Knut Ove sett amalgam bli erstattet av moderne kompositt og opplevd Aids og HIV-bølgen på 80-tallet der hanskene ble en nødvendighet og normal del av hverdagen. I dag jobber han sammen med svigersønn og det er her i nyoppussede lokaler vi møter dem for en prat.

Rundt lunsjbordet samles tannleger og tannhelsesekretærer for en hyggelig pause. Lys tennes, pålegget er rikt og samtalen livlig. Det er ingen tvil om at samholdet og miljøet på den lille klinikken er godt.

Tannlegene på Lambertseter ble startet av Sigurd Gladhaug på 60-tallet. Knut Ove begynte på Lambertseter i 1983 i gamle Lambertseter senter. I 2019 fikk alle foretak i bygget beskjed om at huset skulle rives og alle måtte flytte ut. Gode lokaler i toppetasjen på den nye delen av senteret ble lovet og for han og resten av tannhelseteamet ble dette en unik mulighet til å oppgradere og pusse opp.

Her møtes men velkommen

Nye lokaler og oppgradering av tannklinikken

Vinteren 2019 tok de kontakt med Plandent som lagde tegninger for den nye klinikken. Inkludert ble både nye Planmeca uniter, innredning fra Dandent og Planmeca OPG

Vi er veldig fornøyde med det nye utstyret. Å ha OPG på huset gjør at vi kan håndtere flere kasus selv og gi bedre beskrivelser når vi henviser videre.

Inntrykket som møter oss på Lambertseter Tannklinikk er både imøtekommende og moderne. Her er det god ventilasjon, stille og fredelig. Venterommet og resepsjonsområde i grønt innbyr til en tidsriktig og delikat atmosfære.

Randi sitter godt i Planmeca uniten
Bilde: Et av behandlingsrommene på tannklinikken

På behandlingsrommene er de nye unitene trukket i metallisk grønt ultra relax trekk som står i god stil til de mørkeblå veggene. Her kan pasienter slappe av og vite at de får god behandling.

Det er fint å være en uavhengig mindre klinikk. Det gir større rom for å velge selv, og gir oss større frihet i hverdagen. Når vi ikke er så mange, blir teamfølelsen og miljøet ekstra godt. Du blir kjent med pasientene, og samholdet mellom de ansatte blir sterkere.

Lambertseter tannklinikk fikk nye nettsider samtidig med flyttingen, og siden det har faste og mange nye pasienter funnet veien til klinikken i 6. etasje.

Verdien av nettsiden kan sees av en jevnt økende tilførsel av pasienter

På klinikken er det i dag tre tannleger og to tannhelsesekretærer. Gjengen spiser lunsj sammen hver dag, har fast julebord , sommeravslutninger og ordentlig god påskelunsj. Lise, en av sekretærene har vært med Knut Ole helt siden 1983.

Det må være det gode arbeidsmiljøet vi har

Svigersønnen Mike har Knut Ove bare positive ting å si om. Mike har akkurat startet videreutdanningen for å bli periospesialist. Det blir spennende. Tannlege Hanne har jobbet hos oss som sommervikar i tre år, hun ble ferdig utdannet i juni 2020 og er nå fast ansatt.

En funksjonell steril hos tannlegene-på-Lambertseter
Bilde: Tannhelseskretær Lise på sterilen

Det er travle dager på klinikken nå som samfunnet har åpnet igjen. Her møtes alle pasienter likt. Det viktigste for oss er at pasienten føler seg trygg, ivaretatt og tatt på alvor. Alle skal føle at deres behandling er like viktig.

Knut Ove fremhever at det er likevel blitt mindre av de store akutte kasene i 2021 enn det var tidligere. Det går lengre tid mellom hver gang vi ser det helt store betennelsene med puss. Folk er blitt flinkere til å ta vare på tennene sine og vi tannleger har også blitt bedre på bimimetrisk tannbehandling.

Om de har noen gode råd til de som vurderer odontologiske studier og kanskje en klinikk i fremtiden fremhever Knut Ove og Lise:

En god dose tålmodighet bør man ha. Forstå at ikke alle pasienter er like, og sett av god tid. Og vær forberedt på travle dager

På sikt ser Knut Ove for seg at datteren som i dag jobber offentlig vil drive klinikken sammen med sin ektemann Mike når han en dag trekker seg tilbake, men det er det lenge til avslutter Knut Ove med et glimt i øyet.

Skrevet av Randi Wulvik utstyrsselger og Cecilie Sæther digital markedsfører november 2021

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Tannlege Rampals råd til deg som vurderer mikroskop

Mikroskop er mer enn bare til bruk ved endonti. Les mer om tannlegen som benytter mikroskop ved nær sagt alle behandlinger og hvilke fordeler ZEISS Extaro 300 har gitt ham og klinikken
Les mer

Løftet klinikken til nye høyder!

Det skal ikke så mye til for å løfte klinikken til ny høyder. På Bjørnefjorden Tannklinikk kan pasientene titte på vakre bilder i taket mens behandlingen pågår. Les hva lyspanelene har betydd for dem.
Les mer

Det startet med Google

Å skape noe eget er noe mange drømmer om. Likevel er det et fåtall som faktisk gjennomfører og ikke minst lykkes med det. Den nye Yndisklinikken på Østlandet er en av dem som virkelig har fått det til. Vi har vært på besøk
Les mer