Gå til hovedinnhold

Riktig bor på 1 - 2 - 3

Odontologi er et fint håndverk som krever presisjon. Dette krever bor og polerere som passer deg, dine behov og ønskemål.

Kan man gjøre det enkelt å finne frem i bor-jungelen?

Kompleksiteten ligger i at det finnes alt for mye å velge mellom. Et mulig resultat av at vi alle er ulike og har forskjellige preferanser, selvfølgelig. Slik skal det fortsatt være.

Alle har ulike systemer for å holde oversikt over hvilke bor klinikken bruker.

Av og til kan det være vanskelig når tannlegen spør: «Jeg vil ha denne?». Hva gjør man som sekretær da? Kanskje noen som kjenner igjen det?

Et bormål gjør det enklere å finne riktig dimensjon

Måle bor.jpg

Et godt hjelpemiddel kan være en bormåler som gir deg riktig dimensjon uansett hvilken produsent dere benytter på klinikken. Viking har akkurat lansert et splitter nytt bormål – Burmate, som gjør det enkelt å finne riktig størrelse etter tykkeste punkt på arbeidsdelen. F.eks 010, 012, 014 osv. Har du denne tilgjengelig vil det være lettere å bestille riktig bor.

Se den nye bormåler burmate fra Viking for alle bor uavhengig av produsent

Burmate.jpg

Illustrasjon og oppslagsverk for bor

I tillegg gir Viking-katalogen en komplett, enkel og fin oversikt over alle bor og polerere. Logikken er enkelt forklart og er den samme uansett hvilken leverandør du bruker (se bilde). Du kan måle lengden på skaftet (også kalt spindel) for å se om det er kort, normalt eller langt skaft. Se på forklaringen som ligger i katalogen. Her finner du også kliniske illustrasjoner samt indikasjonsområder for ulike diamantbor.

Viking-bor-illustrasjon.jpg

Du kan laste ned en enkel borillustrasjon her (PDF document, 321 kB)

– eventuelt kan vi sende deg katalogen kostnadsfritt ved å sende oss en henvendelse

Vi håper du har fått noen gode hjelpemidler for å finne riktig bor.

Skulle du stå helt fast er du velkommen til å ta kontakt med oss i Plandent på tlf 22 07 27 27 eller ved å sende en e-post til post@plandent.no. Robert i Foss Viking er også behjelpelig på robert@fossviking.com

Teksten er skrevet av Robert Foss i Foss Viking og bearbeidet av Plandent høsten 2022

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Hvordan unngå rust og sløve bor?

For å unngå at bor slites, rustes eller blir sløve er det mange ting du kan gjøre. Her får du noen tips for å forlenge levetiden på dine roterende instrumenter.
Les mer

Hva betyr alle fargene og numrene på bor?

Bor og diamanter klassifiseres ut ifra en rekke tall, farger, grovhet, fasong. Kjenner du til hva tallene og fargene betyr er det enklere å velge riktig roterende instrument på tannklinikken. Se hvordan.
Les mer

Vellykket rotbehandling er avhengig av kofferdam

Endodontist Ole Iden gir deg en enkel steg for steg oversikt for hvordan kofferdam skal brukes og hvorfor det er så viktig for å oppnå en vellykket rotbehandling.
Les mer