Gå til hovedinnhold

Autoklaver

En autoklav er mindre en teknisk investering for en klinikk, men den har en sentral rolle i klinikkdriften. Det er derfor viktig at du stiller krav til kapasiteten og kvaliteten på autoklaven.

Autoklav 1920x400 copy.jpg

Autoklaven er en sentral del av arbeidsflyten i sterilen

Det er derfor viktig at du velger en autoklav som har riktig kapasitet for det du ønsker å utføre. Som en generell tommelfingerregel bruker vi antall behandlere som en guide i valg av autoklav.

Plandent har lang erfaring med å designe løsninger for steril og vet hva som kreves av både interiør og utstyr for å få en god arbeidsflyt. Vi kan derfor guide deg til riktig autoklav, og utstyr forøvrig som tar hensyn til ønsket kapasitet og tid for klinikkens behov.

Typer autoklaver

Det er rekke ulike typer autoklaver, hver med sitt spesifikke formål.

Her finner du en kort oversikt over de forskjellige typene, slik at du får en idé om hva slags autoklav du trenger på din tannklinikk.

  • Type B: Vakuumautoklav kan brukes til alle typer instrumenter inkludert hule instrumenter, porøse og innpakkede gjenstander, spesialinstrumenter, stoff og gasbind. Instrumenter med skjøter (f.eks. Saks) og tips (f.eks. Fra en trefunksjonssprøyte og fra ultralyd- eller airscalere) regnes som hule instrumenter.
  • Type N: Normal dampautoklav kan bare brukes til massive ikke-pakkede instrumenter
  • Type S: Spesielle autoklaver kan brukes til det formålet som er spesifisert av produsenten, for eksempel for roterende instrumenter.

25.jpg

Hero 1000x420.jpg

Kjøpe en autoklav - hva du bør vurdere?


Det er mange forskjellige autoklaver på dentalmarkedet, og det kan være vanskelig å vite hvilken modell du skal ha på din klinikk. Vi har samlet noen gode tips.

Hvilken autoklav trenger du?

Dette avhenger selvfølgelig av klinikkstørrelse, antall behandlere, hva og hvor mye du trenger å autoklavere.

  • Melag 30B+ passer til mindre klinikker med 1-3 kjøringer per dag, ca 20 % av totalen er innpakket. Rimeligere i innkjøp, serviceintervall 1000 kjøringer eller 2 år.
  • Melag 40-B EVO er raskere og passer større klinikker, om man har større omløpshastighet på instrumentene eller har mye innpakket gods. Denne har en bedre tørke som passer innpakket gods bedre, i tillegg logges alt på maskinen for sporbarhet.

Ved behov for et dypere kammer pga lange instrumenter leveres begge typene med 22 lites kammer i tillegg til "normal" størrelse på 17 liter.

Har klinikken mer enn 5 behandlingsrom bør man ha 2 autoklaver.

Rent vann for autoklav

  • Autoklaver skal bruke myknet vann - renset for kalk. Vi anbefaler en vannmykner for dette, slik at du ikke trenger å kjøpe vann i bokser og fylle på manuelt. Dette systemet er vanligvis installert i motorrommet.

Plass til autoklaven

  • Det må være plass på benken, samtidig som at det må være luft rundt autoklaven. Dette for å sikre at autoklaven kan kvitte seg med varmen, og dermed unngå driftsstans og tekniske problemer.

Kraft og drenering

  • Husk å ta med et avløp i planen, da det er enklere å betjene en autoklav hvor vann fra autoklavkammeret renner direkte ned i avløpet. Videre må en autoklav ha kraft fra sin egen jordingssikringsgruppe - typisk 230 volt 10 - 16 amp avhengig av hvilken autoklavmodell du velger.

Hvilke autoklaver anbefaler vi - og hvorfor?

Autoklaven er et viktig verktøy for å bryte smitteveier, vi anbefaler alltid type B vakuumautoklav. I det tilfellet kan du være sikker på å få en autoklav som løser alle steriliseringsoppgaver i klinikken din samtidig som du oppfyller NIR-krav til instrumentsterilisering osv.

Plandent har et bredt utvalg av autoklaver med pålitelig og enestående kvalitet fra produsentene Melag og W&H

Melag - Kvalitet og innovasjon "Made in Germany"

W&H presisjon og perfeksjon

Kontakt oss - vi hjelper deg kjapt og enkelt

Ring oss på tlf 22 07 27 27 eller send epost til utstyr@plandent.no.

SEND HENVENDELSE

stripegrey.jpg

Du kan også lese mer om

Desinfektor

Vi har et godt utvalg av desinfektorer fra blant annet Miele og Melag som leverer den gode kvaliteten du ønsker i tannklinikken
Les mer

Dental Sugemotor

Sugemotoren er avgjørende for at tannklinikken din skal fungere hver dag. Det er derfor viktig å velge kvalitetsprodukter med riktig størrelse i henhold til klinikkens behov
Les mer

Dental kompressor

Kompressoren er avgjørende for at din klinikk skal være operativ hver dag. Det er en rekke faktorer du må vurdere når du anskaffer deg en kompressor. Se hva du bør tenke på når du skal velge kompressor til din tannklinikk.
Les mer