Gå til hovedinnhold

Personvernerklæring

Vi er opptatt av ditt personvern. Her finner du vår personvernerklæring.

Plandent AS personvernerklæring

Vi beskytter dine personlige opplysninger

Plandent As behandler alle personopplysninger med respekt og overholder gjeldende lover. For oss er det viktig at du føler det trygt å levere din personlige informasjon og vite hvordan din informasjon kan bli brukt. Å lese vår personvernpolicy er viktig, så vi håper du tar tid til dette.

Hvordan samler vi inn data?

Vi samler inn data via flere kanaler, for eksempel når du kontakter oss via telefon eller e-post, lager en en bestilling i vår netthandel, fyller ut skjemaer på vår nettside, melder deg på nyhetsbrev inngår avtale med oss, besøker oss på messe eller registrer deg til våre arrangementer og kurs.

Informasjonen vi samler er generelt nødvendig for å inngå et avtaleforhold med oss. Informasjonen vi har er relatert til din profesjonelle rolle som; serviceadresse, telefonnummer, e-postadresse, navn og stilling.

Vi samler også informasjon som tidligere kjøp, service-problemer og produkter eller tjenester som du har vist interesse for å kjøpe. Plandent AS selger varer til tannhelsepersonell. I henhold til norsk lovgivning, kan noen produkter selges kun til sertifiserte tannleger. Derfor, når du registrerer deg som kunde, vil vi be om selskapets organisasjonsnummer.

Hvorfor samler vi inn data?

Dataene vi samler inn blir brukt til å forbedre våre tjenester, sende meldinger, tilbud og kampanjer, markedsføring, samt gi kundestøtte.

I tillegg håndterer vi din personlige informasjon til:

  • å forbedre våre produkter, tjenester og digitale verktøy
  • å kunne gi en optimal service og support når du har problemer
  • å kontakte deg med relevant informasjon, nyheter, tilbud og invitasjoner til kurs og arrangement
  • å utvikle statistikk og gjennomføre analyser for å forbedre våre tjenester, produkter og tilbud, inkludert langsiktig analyse for å fange trender over tid
  • å bekrefte identiteten din og bekrefte dine personlige opplysninger
  • å oppdage eller forhindre ulike typer svindel eller annen ulovlig bruk.

Vi bruker også ikke-personlig data, som ikke kan spores til deg. Dette bruker vi blant annet til å gi deg markedsføring som er relevant for deg. Vi bruker også denne typen data for å forbedre oss, og gi deg en bedre opplevelse hos oss

Vårt juridiske grunnlag for håndtering av personopplysninger er å oppfylle avtaler når vi behandler dine bestillinger av produkter og tjenester. Bruk av informasjonen din hjelper oss i å gi deg en bedre opplevelse, utvikle og forbedre våre tilbud, samt sende kommunikasjon skreddersydd for dine behov.

Hva gjør vi med dine data?

Vi lagrer data så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålet for hvilke data som blir samlet inn. Vi oppfyller våre forpliktelser så lenge det kreves av lovbestemte lagringstider, særlig med hensyn til regnskapskrav.

Hvem kan vi dele informasjonen med?

Plandent deler en teknisk plattform med morselskapet Planmeca Oy. Enkelte personopplysninger deles innenfor Planmeca-konsernet. Plandent og Planmeca vil aldri selge informasjonen til tredjepart eller bruke den utover dens formål. I tilfeller der vi tildeler tredjeparts tilgang til innsamlede data, vil det være Plandents oppgave å oppfylle våre forpliktelser til våre kunder og andre interessenter. Vi tar alle juridiske, tekniske og organisatoriske tiltak for å sikre at dataene håndteres trygt og med tilstrekkelig grad av beskyttelse når overføres til eller deles med konsernet samt tredje part.

Det er dine personopplysninger, og du har rett til å be om å se, oppdatere, korrigere, eller be Plandent om å slette dine personopplysninger.

Hvilke verktøy bruker vi for å samle data?

Mailchimp

Dette verktøyet behandler våre popups og nyhetsbrev. Vi bruker dette til blant annet å gi deg muligheten til å enkelt melde deg på vårt nyhetsbrev og sende ut relevante tilbud, informasjon om kurs og annen info som kan være aktuelt for deg.

Google Analytics

Her analyserer vi data vi samler inn gjennom trafikk på våre nettsider. Vi bruker dette til å blant annet se hvor våre brukere kommer fra, hvor ofte de besøker siden vår og hvor trafikken inn kommer fra.

Google Tag Manager

Vi bruker Google Tag Manager for å administrere analyse og digitale tjenester

Hot Jar

Dette er et analyseprogram som vi bruker til å se hvordan sidene våre blir brukt slik at vi kan forbedre brukervennligheten.

Dine rettigheter

  • Rett til å få tilgang til dataene dine. Du har rett til å be om en kopi av informasjonen vi har om deg og bekrefte informasjonen vi har om deg.
  • Rett til utbedring. Du har rett til å rette feil eller ufullstendig informasjon om deg selv.
  • Rett til å bli slettet ("retten til å bli glemt"). Du har rett til å be om sletting av dine personlige opplysninger for de tilfellene hvor informasjonen ikke lenger er nødvendig for det formål det ble samlet inn. Det kan imidlertid være lovlige forpliktelser som hindrer oss i å umiddelbart slette deler av dataene dine. Disse forpliktelsene kan komme fra regnskaps- og skattelovgivning. Det vi gjør er da å blokkere dataene som vi skylder å lagre, fra å bli brukt til andre formål enn å oppfylle slike juridiske forpliktelser.
  • Rett til å avstå fra deltakelse i fotografier, samt retten til å oppheve direkte markedsføring via post og e-post.

Cookies?

Vi bruker cookies, for å bedre brukeropplevelsen av nettsidene våre. Mer inngående er dette informasjonskapsler, web beacons og lignende teknikker * (vanligvis kalt "cookies"). Dette gjør vi for å forbedre din erfaring med oss.

En informasjonskapsel, eller «cookie», er en liten tekstfil som lagres i nettleserens minne. Disse brukes for eksempel til å ivareta brukervalg du gjør på siden, lagre handlekurven din og å analysere hvordan du bruker sidene våre slik at vi kan forbedre oss.

Vi bruker forskjellige informasjonskapsler:

  • «økt»-informasjonskapsler er en midlertidig informasjonskapsel som ikke blir liggende på din datamaskin når du lukker nettleseren eller appen din.
  • «Permanente» informasjonskapsler forblir på datamaskinen din til du sletter dem eller de utløper.
  • Informasjonskapsler fra førstetilbyder er angitt av nettstedet du besøker.
  • Tredjeparts informasjonskapsler er angitt av en tredjepartsside, som f.eks. annonser eller bilder som hentes fra andre nettsider.
  • Web beacons er små gjennomsiktige grafiske sporingsbilder som brukes på nettsider og i e-post.

Lignende teknikker er teknikker som lagrer informasjon i nettleseren din eller i enheten din på en måte som ligner på informasjonskapsler og web beacons.

Hvorfor bruker vi informasjonskapsler?

Informasjonskapsler benytter vi for å forbedre tjenestene vi tilbyr deg. Noen av våre tjenester trenger informasjonskapsler for å fungere optimalt mens andre er tilgjengelige for å gjøre tjenestene mer fleksible for deg.

Hvordan kan du sjekke bruken av informasjonskapsler?

Din nettleser eller enhet lar deg vanligvis endre innstillingene for bruk og omfang av informasjonskapsler.

Gå til innstillingene til nettleseren eller enheten din for å lære mer om justering av innstillingene for informasjonskapsler.

  • Internet Explorer
  • Google Chrome
  • Mozilla Firefox
  • Safari

Du kan for eksempel velge å blokkere alle informasjonskapsler, godta bare informasjonskapsler fra første tilbyder eller slette informasjonskapsler når du lukker ned nettleseren din.

Husk at noen tjenester kanskje ikke fungerer hvis du blokkerer eller sletter informasjonskapsler.

Lenker og innebygd innhold

Nettstedet www.plandent.no inneholder lenker og innebygd innhold fra andre nettsteder. Denne policyen gjelder ikke for disse nettstedene, men du bør gjennomgå personvernreglene for disse nettstedene før du sender dine personlige opplysninger.

Kontakt Plandent

Plandent AS er ansvarlig for behandlingen av personopplysningene som beskrevet ovenfor. Denne erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når din data samles inn og behandles (ref personopplysningsloven § 19 og personopplysningsloven § 18 1. ledd).


Hvis du har spørsmål om våre personopplysninger eller personvernreglene, er du velkommen til å kontakte oss på post@plandent.no

Personvernserklæringen vil bli oppdatert etter behov.