Gå til hovedinnhold

Varm Guttaperka rotfyllingsteknikk

Bli med på halvdagskurs med endospesialist Unni Endal i varm guttaperka rotfyllingsteknikk. Dette er et kurs for deg som ønsker en innføring i en rotfyllingsteknikk som gir et tettere resultat i de fleste kanaler enn en kald lateralkondensering kan tilby. Du vil bli mer komfortabel med den varme teknikken etter å ha trent på dette i tannmodeller og ekstraherte tenner. Slik blir vi alle tryggere på teknikken før den benyttes i praksis.

Pris 2 800,- (inkl. materialer og lunsj)

Kurset er gjennomført!

Foreleser

  • Endospesialist Unni Endal ble utdannet tannlege ved UiO i 1985. Unni er spesialutdannet i endodonti og jobber som universitetslektor ved avdelingen for endodonti i Oslo ved siden av privat tannlegepraksis hvor kun endodonti praktiseres.
  • Unni er ansvarlig for utviklingen og gjennomføringen av endodontidelen av TSE (tannlegeforeningens systematiske etterutdanning) som har eksistert fra 2002. Hennes kurs i inn og utland er kjent for å være artige og innholdsrike med mye klinisk relevant stoff.
  • Hun er medforatter av multimedieprogrammet
    “Visual Endodontics Curriculum”, som gir deg mer enn 2500 bilder og mulighet for å gå gjennom en rekke kasus og se step by step hvordan behandlingen er utført av dyktige endodontister fra hele verden, pluss mye mer.

Informasjon

Varm Guttaperka rotfyllingsteknikk med Kerr Elements IC,

- med spesialist i endodonti Unni Endal. halvdagskurs Kl 13 - 16

«Det er mange veier til Rom» og slik er det også med veien til en tett rotfylling. Lenge har det vært kald lateralkondensering som har vært den overveiende benyttede teknikk. Ikke fordi det er den teknikk som viser seg å være den som gir den mest utfyllende og tette rotfylling i alle tverrsnitt av kanaler, men pga. at det er den teknikken de fleste har lært på grunnutdannelsen og føler de behersker.

Kanaler har forskjellige typer anatomi. De kan være runde, ovale, 8-talls og C-formede. Ikke minst kan de og oftest har de forskjellige tverrsnitt fra det cervikale til det apikale. Dvs. at vi må ta høyde for at det kan være at en kanal kan starte i inngangen som rund og fortsette å utvide seg til oval eller ut i en finne som trengs å fylles ut med GP og ikke kun sealer. Dette gjøres best med varm flytende guttaperka.

Knapp nettside rosa web.png

Del 1, teori

Informasjon om forskjellige typer rotfyllingsmaterialer og hvordan de brukes. Det vil også diskuteres fordeler og ulemper ved de forskjellige fyllingsteknikker. Hovedfokus vil være på varm vertikal rotfyllingsteknikk.

Del 2, workshop

Praktisk trening på plast- og ekstraherte tenner (som du selv har medbrakt og preparert slik du får det beskrevet) med varm vertikal rotfyllings teknikk.

Dette halvdagskurset henvender seg til deg som ønsker en innføring i en rotfyllingsteknikk som gir et tettere resultat i de fleste kanaler enn en kald lateralkondensering kan tilby. Du vil bli mer komfortabel med den varme teknikken etter å ha trent på dette i tannmodeller og ekstraherte tenner. Slik blir vi alle tryggere på teknikken før den benyttes i praksis.

Kurset arrangeres i samarbeid med Kerr

Det blir servert snacks og drikke underveis. Vi gjennomfører 4 ulike kurs i Østensjøveien 27 denne dagen. Før kurset er du også velkommen til å stikke innom utstillerområdet og besøke vårt showrom.

Vel møtt til en hyggelig dag hos oss i Plandent

Utstillere og samarbeidspartnere

Kerr-logo.jpg

stripegrey.jpg

Se mer..

Klinikkdrift anno 2023 - hvordan bli mer effektiv og samtidig spare kostnader

Vi spurte våre kunder - Hva vil du høre mer om i 2023? Til svar fikk vi "Hvordan kan vi bli mer effektive på klinikken og samtidig spare kostnader?" Dette har vi lyttet til. Den 28. mars inviterer vi til et Gratis heldagskurs med spennende tema som svarer på denne problemstillingen. Vil du vite mer? Bli med på en spennende dag som gir deg noen verktøy for en mer effektiv hverdag på klinikken.
Les mer

Free-Hand Composite Hands-On Kurs

Vi inviterer til heldagskurs med Tannlege Sebastian Däröste hvor det blir fokus på veiledning og praktisk trening i å jobbe med anteriorkompositt med frihåndsteknikk. Kurset vil dekke teori og hands-on trening i emner som valg og bruk av frihånds-, IMT- og porselensteknikker, valg av farge, lukking av diastema, sorte triangler, fasader, ideell etterbehandling for å øke holdbarheten, og vanlige feil.
Les mer