Gå til hovedinnhold

Dr. Ian Buckle - Essential Dentistry Seminar Course

Som samarbeidspartner av Dentanet - har vi gleden av å invitere til introkurs til "The Essential Course Hands-on Series" med Dr. Ian Buckle som gir deg en overordnet innsikt til kursprogrammet og en smakebit på hvordan hver modul bygger videre på den forrige for å skape en komplett filosofi. Hjørnesteinen i The Essential Course Hands-on Series er konseptet med komplett tannbehandling, som oppmuntrer til forståelse av hvordan man kan skape vakre og naturlige smil for hver pasient samtidig som helse og funksjon oppretholdes. Konseptet med komplett tannbehandling innebærer en forståelse av tennene, periodontal tilstand, bløtvev, luftveier, smil, okklusjon og tyggesystemet.

Pris kr 4 995,-

Foreleser

Dr. Ian Buckle qualified from Liverpool University in 1985.

As a member of the American Academy of Cosmetic Dentistry (AACD), British Academy of Cosmetic Dentistry (BACD), British Dental Association (BDA), and Association of Dental Implantology (ADI), he completes over 100 hours of postgraduate education every year. Formerly The Dawson Academy’s Clinical Director, Dr. Ian Buckle has lectured nationally and internationally on functional and esthetic dentistry. Dr. Ian Buckle is focusing on Function, Aesthetics, and Biology incorporating digital dentistry wherever possible in the workflow, providing continuing education to dental professionals, more recently across Europe. He spends approximately two-thirds of his time in practice and the other third as an educator to balance both worlds.

Informasjon

The Essential Course Hands-on Series

The Essential Course Hands-on Series er en opplæringsserie med tre to-dagers kurs som lærer tannleger hvordan de skal undersøke, diagnostisere, planlegge og behandle hver pasient. Kursene holdes på engelsk av Dr. Ian Buckle.

Hjørnesteinen i The Essential Course Hands-on Series er konseptet med komplett tannbehandling, som oppmuntrer til forståelse av hvordan man kan skape vakre og naturlige smil for hver pasient samtidig som helse og funksjon oppretholdes.

Konseptet med komplett tannbehandling innebærer en forståelse av tennene, periodontal tilstand, bløtvev, luftveier, smil, okklusjon og tyggesystemet.

Etter å ha deltatt på Dr. Ian Buckle’s Essential Courses del 1 og 2 har det primære utbytte gitt meg mye bedre innsikt i diagnostisering av kjeveledds besvær. Forståelse av sammenhengen mellom muskler, kondyl posisjon og intercuspidasjon. Hvordan en skal velge bittskinner avhengig av diagnose og ikke minst få en plan over når og hvor lenge skinner brukes. Og til slutt komme opp med en plan for å ivareta den situasjonen en har opprette, konservative løsninger, protetiske og kjeveortopediske valg.

Tannlege Jan Kirkedam

Grunnlaget for komplett tannbehandling er en grundig undersøkelse for å avdekke pasientens ønsker og behov. Dette inkluderer ikke bare undersøkelse av tenner, tannkjøtt og bløtvev for å sikre biologisk helse, men også hvordan man undersøker luftveiene, tyggesystemet (inkludert temporomandibulære ledd, muskler og okklusjon) og smil for å fastslå funksjon og estetikk.

De nødvendige opplysningene for å studere hvert kasus vil bli diskutert, inkludert fotografier, skanninger (eller avtrykk) og hvordan man registrerer forholdet mellom over- og underkjeven mens man starter fra en stabil kondylær posisjon (sentrisk relasjon). Avprogrammering og skinner for å stabilisere okklusjonen og bidra til å oppnå en stabil kondylær posisjon vil også bli diskutert.

Det er forståelig at det krever betydelig tid, innsats og penger for deg å sette av seks dager, fravær fra klinikken og familien for å gjennomføre The Essential Course Series, og at man ønsker å forsikre seg om at dette er en investering som lønner seg.

I samarbeid med Dentanet har vi derfor gleden av å invitere til et heldags "The Essential Course Hands-on Series" - som et introduksjons- og gjennomgangsprogram.

Dette kurset i The Essential Course Hands-on Series er opprettet for å fungere som et innføringskurs og vil guide deg gjennom alle de tre kursene, og gi deg en oversikt over hvordan hver modul bygger videre på den forrige for å skape en komplett filosofi.

OSLO | MER INFO OG PROGRAM
BERGEN | MER INFO OG PROGRAM

Kurset gir god grunnleggende kunnskap og er også en utmerket forberedelse for The Essential Course Hands-on Series.

For de som allerede har tatt tidligere "analoge" kurs med Dr. Ian Buckle i Storbritannia eller selve den The Essential Course Hands-on Series, vil introduksjonskurset fungere som en god oppdatering. Dagen vil hovedsakelig være teori, men det vil også være praktiske demonstrasjoener, som du vil lære i hands-on kursene.

Det vil bli demonstrert hvordan digital arbeidsflyt muliggjør pasientengasjement og forbedrer behandlingsplanleggingen ved å skanne, planlegge og plassere en additiv mock-up (prøvesmil) på en pasient i sanntid.

Hvis du i tillegg har som mål å lære hvordan du utfører en komplett arbeidsflyt, som inkluderer mange av de nye digitale løsningene, er dette også et "go-to-kurs" som forhåpentligvis vil inspirere deg utover forventningene dine.

Program

9.00-10.30 Introduksjon til Komplett Tannbehandling

I denne delen vil du få en oversikt over:

 • Hvorfor hver pasient trenger (og fortjener) en komplett undersøkelse.
 • De seks prinsippene for Komplett Tannbehandling.
 • Prosessen med Komplett Tannbehandling og hvordan du kan øke aksept for ulike kasus.
 • Hvordan Komplett Tannbehandling fordeler pasienten og praksisen.

10.30-11.00 Pause

11.00-12.30 Undersøkelse, Dokumentasjon og Diagnose

I denne delen vil du få en oversikt over:

 • Hvordan gjennomføre en komplett undersøkelse.
 • Hvilken dokumentasjon som kreves for å gjøre en komplett pasientvurdering.

Hvordan bruke informasjonen til å stille en komplett diagnose

12.30-13.30 Lunsj

13.30-15.00 Skinner og Forutsigbar Behandlingsplanlegging

I denne delen vil du få en oversikt over:

 • En trinnvis guide for å forutsigbart kunne planlegge hvert kasus fra okklusjon til smiledesign
 • Hvilken skinne når, hvor og hvor lenge?

15.00-15.15 Pause

15.15-16.30 Estetiske og Restorative Prinsipper, inkludert Rehabilitering av Hele Munnen

I denne delen vil du få en oversikt over:

 • Hvordan planlegge, forberede og levere vakre, langvarige restaureringer som pasientene dine vil elske.
 • Teknikker for å lage perfekte midlertidige løsninger.
 • Utmerket kommunikasjon med tannlaboratoriet.
 • Hvordan levere det endelige resultatet – fra enkelt til komplekst.
 • Spørsmål og svar.

The Essential Course Hands-on Series gjennomføres i tett samarbeid med DentaNet.

DentaNet er et nettverk innen tannhelse som hjelper tannleger, forretningspartnere og pasienter, hovedsakelig i Skandinavia og Europa. Gjennom kurs og arrangementer styrkes tannlegenes kunnskap og praktiske ferdigheter samtidig som det skaper et fellesskap for dem og deres team.

I dag består DentaNet av over 1100 tannleger fra mer enn 500 klinikker i Norden og Europa.Peter Gerdes, administrerende direktør i DentaNet, og Dr. Ian Buckle har samarbeidet om kurs i flere år. Sammen garanterer de at Den Essensielle Kursrekken vil gi deg en utmerket ramme og et nettverksmiljø i tillegg til høykvalitetskunnskap som formidles.

Dato

fredag 20. oktober 2023 09.00 - 16.30

BERGEN | Radisson Blu Royal Hotel Bergen Dreggsallmenningen 1 5003 Bergen | Vis kart