Gå til hovedinnhold

Lurt å gjøre om du skal stenge klinikken

Skal du stenge klinikken for en periode er det greit å ha følge noen gode råd slik at alt fungerer som det skal ved åpning.

17.jpg

Lurt å gjøre om du skal stenge klinikken

Mange klinikker stenger helt i ferien, andre reduserer behandlingstilbudet til kun å gjelde akutte tilfeller. Ved å følge noen gode råd for å ta vare på utstyret går alt som smurt når klinikken kommer i full drift igjen. Og det beste av alt er at det meste kan du gjøre selv.

Unit-compact-i5-1600x800.jpg

Unit

  • Ved lang stillstand bør man ukentlig skylle gjennom alle vannslanger/rør for å hindre algevekst. Skyll gjennom alle vannslanger med mye vann, spyl gjennom spyttfontenen og fyll vannglasset. Kjør gjennom alle instrumenter med vann, mange uniter har eget skylleprogram, da ordner uniten dette selv bare du trykker på knappen.
  • Desinfiser sugesystemet med Orbis Desinfeksjon for sug eller Dürr Orotol Plus. Stopp suget med en gang væskebeholderen er tom for å sikre at væsken blir liggende i slangene i virketiden. Bruk i tillegg MD555 for ekstra grundig rens, gjerne ukentlig for å holde slangen fri for algevekst.
  • Skift silen: Orbis grønn sil eller Dürr gul sil.
  • Prøv å holde temperaturen på klinikken nede, høy temperatur gir algevekst.
  • På amalgamseparator, sjekk skiftekopp og se etter om det finnes ekstra skiftekopp til riktig amalgamseparator på klinikken. CAS1 – Combisep – CA4 – AZ100.
  • Setetrekk vaskes med mildt såpevann og ved behov kan Ultra Relax trekk desinfiseres med sprit eller FD322.

filter-og-orotol-1600x800.jpg
Husk å skift silen! Avbildet: Orbis grønn sil, Orocup fra Dürr Dental

Motorrom

Sjekk at kompressor og sugemotor er slått av, at ventilasjonen er god og at det ikke er lekkasjer. Filter på kompressor kontrolleres, indikator på tørke skal være blå og ikke rød. Rød indikator er tegn på fuktig luft i kompressoren og må utbedres. Skal kompressoren ikke brukes på noen dager anbefaler vi at den tømmes for luft. Har ikke kompressoren tørke må den tømmes for luft daglig. Blir kondensvann liggende over tid kan belegget ødelegges og tanken ruste.
Vann og luft

Vannkraner og magnetventiler til behandlingsrom og steril må stenges. Kontroller at disse er stengt ved å forsøke å tappe vann i spyttebollen. Kommer det vann må årsaken lokaliseres og utbedres.

Autoklav

Skru av autoklaven før rengjøring og dra støpselet ut av veggkontakten. Vær sikker på at kammeret ikke er varmt. Bruk en myk, lofri klut som gjennombløtes med sprit eller mildt vaskemiddel, unngå skummende oppvaskmiddel (Zalo). Ikke bruk skarpe gjenstander som lager riper.

Roterende instrumenter

Vask/desinfiser, smør og steriliser alle brukte instrumenter.Gi chucken på de roterende instrumentene litt ekstra olje ved bruk av KaVo spray ell. (hindrer at bor sitter fast).
Ta mikromotoren av slangen, ta av hylsen, rengjør med en myk, lofri klut og smør O-ringene. Ta turbinkoblingen av slangen for å hindre algevekst, og smør O-ringene.
AirFlow og lignende, tøm ut pulveret fra beholdere og oppbevar pulveret lufttett. Kjør apparatet og blås det tomt for pulver så det ikke tetter seg.

Har du roterende instrumenter som skal repareres kan du sende inn til oss. Bestill våre praktiske serviceesker og få med bonuskort der du får 2000,- i avslag på den 5. reparasjonen. Serviceesker og bonuskort kan bestilles her

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev. Få tilsendt siste nytt fra Plandent, gode tilbud, nyttige tips og andre dagsaktuelle tema innenfor dental helse.

Vårt verksted

Vi har et stort verksted i Oslo med godkjente serviceteknikere som reparerer roterende instrumenter og annet mindre utstyr.

Les mer..

Dentalt utstyr

Plandent er totalleverandør av alt du trenger til tannklinikken enten det gjelder programvare, utstyr, service, forbruksvarer eller planlegging. Se vårt brede utvalg av utstyr

Se utstyr..

Teknisk Service

Vi reparerer alt av dentalt utstyr som blant annet uniter, digitale skannere, røntgen, desinfektorer, autoklaver, kompressorer, ultralydscalere, airflow og sugemotorer for å nevne noe.

Les mer...